Sarı veya siyah hardal tohumu faydaları ile iştahsızlık son bulabilir. İştah açan kokusu ile yeme bozukluğunu iyileştiren hardal tohumu, kilo alma problemi yaşayan kişileri de sevindiriyor. Düzenli olarak tüketilen hardal tohumu, kısa süre içinde daha zevkli ve sağlıklı şekilde yemek yedirecektir.
Siyah Hardal Tohumu Faydaları
l Özellikle kış aylarında tüketildiği takdir de soğuk algınlığına ve gribe iyi geldiği bilinmektedir. l Öksürüğe karşı kullanıldığı takdirde öksürük kesici özelliği bulunmaktadır. l Adet düzensizliğine karşı son derece etkilidir. l Cinsel isteği arttırıcı bir özelliğe sahiptir.
Sarı hardal tohumları tüm hardal tohumları arasında en yumuşak, hafif aromada olan tohumlardır. Siyah tohumlar ise t en sert aromada olanlardır. Lezzet bakımından çok daha keskin ve aromatiktir. Sarı hardal tohumları Doğu Akdeniz'de yaygın yetişirken, siyah hardal tohumları çoğunlukla Orta Doğu'da yaygındır.
Siyah Hardal Tohumu
Metabolizmanın düzenlenmesine yardımcı olur ve bedendeki yağların azaltılmasına destek olmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Tere tohumu
Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı oluyor. 1 tatlı kaşığı tere tohumunu 2 çay kaşığı balla karıştırarak yedikten sonra 1 fincan ılık suyla tüketebilirsiniz.
HARDAL TOHUMU: Hardal tohumu, metabolizmayı hızlandıran turpgiller ailesinden bir sebze olan hardaldan elde ediliyor. Bu tohumlar pişirmeye uygundur. Özellikle ete çok yakışan hardal tohumlarını dilerseniz tane hardal sosu olarak da tüketebilirsiniz. göbek bölgesindeki yağları yakmanıza yardımcı oluyor.
Kahverengi Hardal Tohumu Kullanımı:
Keskin ve yakıcı bir tadı vardır. Sos olarak ve soslara sarımsı renk vermek için zerdeçal ile birlikte kullanılır. Bütün haldeki hardal tohumları turşu salamuralarında, et ve deniz ürünleri pişirmede kullanılabilir. Lahana turşusu ve yağlı salamuraları tatlandırmak için kullanılır.
Hardal, zengin bir A vitamini kaynağıdır, Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz sağlığına iyi gelir. Kas ağrıları, hardal tüketerek savaşabileceğiniz problemlerden bir başkasıdır. Hardalın faydaları arasında, kas spazmlarını rahatlatma ve romatizmaya iyi gelme de yer almaktadır.
Sarı hardal tohumu, kırk hardal çeşidinden biridir ve en yumuşak tada sahip olan hardal çeşidi olarak bilinir. Genellikle Akdeniz iklimine sahip bölgelerde yetiştirilen bir baharattır. Yaklaşık olarak 5000 yıllık bir geçmişi bulunan bu baharat hem mutfakta hem de şifalı bir bitki olarak kullanılır.
Mevcut faydalarıyla birlikte ülkemizde de adını duyurmaya başlayan siyah hardal tohumunun bilinçsiz kullanımı sağlığımıza zarar verebilir.
Patates, patates salatası, lahana ve fasulye gibi yiyeceklere toz baharat olarak kullanabilirsiniz. Hardal tozunun lezzet vermesinin dışında bazen de yapılan yiyeceğe renk vermesi içinde kullanılır. Tüm bunların yanı sıra hardal tozu içecek olarak da kullanılabilir.
10 kadar hardal türü vardır. Hardal türlerinin çoğu Akdeniz çevresi memleketlerinde yetişir. Hardalın beyaz hardal otu, sarı hardal otu, siyah hardal otu, yabanî hardal olmak üzere değişik türleri vardır.
Ayrıca düşük kalorili ve doymuş yağ içermeyen hardal kilo aldırmaz.
Oksalatlar: Kalsiyum emilimini etkileyen oksalatlar içerir. Böbrek taşı vb. sorunu olan kişiler aşırı hardal tüketmekten kaçınmalıdır.
Hardal tohumu, kişiyi doğrudan zayıflatan bir bitki değildir. Öncelikle bu bilgiyi dikkate almanız tavsiye edilir. Ödem atmak ve bağırsakları rahatlatmak amacı ile hardal tohumunu sıcak suda demleyip içebilirsiniz.
Yaprakları tüylü olan hardalın çiçekleri genellikle sarı ya da beyazdır. Tohumlarında eterik yağlar bulunan bu bitkinin en bilinen türleri beyaz hardal ve siyah hardal. Beyaz hardalın çiçekleri beyaz ya da soluk kırmızı renkte açar ve iri iri taneleri vardır.
Ketçap ve hardal gibi sosların kapakları açılmadığı takdirde son kullanım tarihinden sonra tüketilmeleri mümkündür. Açılmamış ketçap 6 ay, açılmamış hardal ise 1 yıl dayanabilir.
Hardal tohumu çeşitlerinden olan siyah hardal tohumu pek çok kişi tarafından duyulmasa da tüketilmesi oldukça önemlidir. Siyah hardal tohumunun sağlık açısından pek çok yararı bulunur. Özellikle iştahsız ve zayıf kişilerin iştahını açmada büyük yarar sağlamaktadır.
Siyah hardal ya da beyaz hardal bitkilerinin tohumları ya da bu tohumların öğütülmüş hâli baharat olarak kullanılır. Keskin ve yakıcı bir tadı vardır. Sos olarak ve soslara sarımsı renk vermek için zerdeçal ile birlikte kullanılır.
Hardal tohumu ve çörekotunu mikserden geçirip toz haline getirin ve yaklaşık 3 ay boyunca bu karışımı sabahları aç karnına tüketin. İshal rahatsızlığı olanlar: 1 kâse yoğurt içeresine bir fincan kadar taze çörekotu koyup, günde 2 defa tüketin.
Yoğurt, yarım limon suyu, zerdeçalı bir kapta karıştırın. Gece uyumadan önce bu karışımı tüketin ve daha sonrasında hiçbir şey yemeyin. Hareketsiz bir insanın kilo vermesi çok zordur, bu nedenle daha fazla hareket etmeniz gerekir. Günde en az 1,5 litre su için.
Hardal bitkisi kas hücrelerini uyarır ve dayanıklılığı arttırarak, kas kütlesinin çoğalmasını sağlar. Siz de düzenli beslenerek, yağ yakımını hızlandırarak, kas kütlenizi arttırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri