Akçağaç şurubu ya da özütü vanilya yerine kullanabileceğiniz mükemmel bir ekstredir. Hamurişi tariflerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ancak burada da miktar çok önemli. Eğer tarifiniz de şeker yoksa miktarı çoğaltabilirsiniz.
Merhaba, vanilya koymasanızda olur ama kabartma tozu koymazsanız kabarmazki. Eğer az kabarsın derseniz 2 yumurtalı keke 1/2 paket kabartma tozu koyabilirsiniz.
İkiye ayırdığınız vanilya çubuğunun içerisinden yine bıçağın sivri ucu yardımıyla vanilya çekirdeklerini sıyırın. Sıyırdığınız vanilya çekirdeklerini şekerin içerisine aktarın. 1 adet vanilya çubuğu için 200 gram şeker kullanmanız yeterli. Şeker ve vanilya çekirdeklerini güzelce karıştırın.
Sıvı vanilya yerine ne kullanılır? Vanilya özütü yerine diğer bir alternatif ise badem ve limon. Yine kurabiye ya da keklerde kullanabileceğiniz badem ya da limonu rendeleyebilir ve benzersiz bir lezzet elde edebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Vanilya yoksa alternatif olarak sadece akçaağaç özütü veya şurubu kullanabilirsiniz. Ölçü olarak önerim eğer tarifinizde şeker varsa 1 tatlı kaşığından fazla koymamanız yönünde.
Unlu karışımlarda kabartma tozu kullanmak istediğinizde karbonata da ihtiyacınız olacak. Bu yöntemi denemek için yarım su bardağı ayranın içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Bu karışım size 1 paket kabartma tozunun etkisini sunacaktır.
Vanilya tozu mutfaklarda, özellikle şeker ve kakao eşliğinde pasta ve tatlılarda tercih edilir. Vanilya çubuklarının toz haline getirilmesi ve özütü ile birleştirilmesinden elde edilen pekmez kıvamındaki vanilya macunu ise yine çubuklar gibi bol aromatik etki istendiğinde tercih edilir.
Vanilya, tropik bölgelerde yetişen bazı orkide türlerinden çıkarılan tamamen doğal bir üründür. Vanilin ise selüloz ile bitkinin odunsu yapısını ve dayanıklılığını sağlayan, kağıt yapımında kullanılan ürünün ligninden kimyasal yollarla elde edilen sentetik bir üründür.
Kısacası vanilin, vanilya içerisinde yer alan bir aroma maddesidir. Vanilya çubukları yaklaşık %2 oranında vanilin içerir. Şekerli vanilin olarak bilinen ürün ise lignin-sülfonik asit olarak adlandırılan sülfattan elde edilmektedir. Ayrıca ilave şeker içerir.
En İyi Cevap. Vanilya muhallebi ve tatlilara sadece aroma katmak için yani koku vermek için koyulur, olmazsa olmaz değildir.. Ama tarçın seviyorsanız kokusundan dolayı tarçın ekleyebilirsiniz.
Hem mükemmel deseni hem lezzetiyle bu keki çok seveceksiniz. Ayrıca pudra şekeri ile yapılıyor . Hem mükemmel deseni hem lezzetiyle bu keki çok seveceksiniz.
Vanilya kekte ne işe yarar? Şekerli vanilin her türlü kek, kurabiye, tatlı çörek, süt ve hamur tatlılarında kullanılabilen koku verici aromadır. Küçük paketlerde satılan şekerli vanilin, vanilya ile bütün kek, kurabiye, sütlü tatlı tariflerinde yer alır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Vanilya yerine vanilin kullanılır mı? Vanilini çöreklerde, süt ve hamur tatlılarında, kurabiyelerde, pastalarda ve keklerde lezzet vermek amacı ile kullanabilirsiniz. Bu tariflerde malzemelerde yazan vanilya yerine vanilin kullanabilirsiniz.
Keki yumuşak veya kuru yapan, tarifte kullanılan sıvı malzemelerdir. Kekin yumuşacık olması için tarifte verilen yağ oranına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca pişirme süresi de uygun olacak şekilde ayarlanmalıdır. Kekin yağı az gelirse, olması gerekenden daha kuru ve sert olacaktır.
Nişasta kullanmanın kek tarifleri üzerindeki etkisi nedir derseniz, yine daha uzun süre bayatlamadan kalmasını sağladığını, bunun yanı sıra malzemelerin bir arada durmasınıa yardımcı olup keklerin daha pofuduk pofuduk, daha kabarık olmasını sağladığını söylemeden geçmeyelim.
Peki bakalım örnek Şekerli Vanilin'e… Pakmaya Şekerli Vanilin içeriğine baktığımızda Şeker, Vanilin ve Topaklanmayı Önleyici olduğunu görüyoruz. Üründeki Vanilin oranı ise sadece %3'tür. Herhangi aksi bir ifade olmadığına göre Vanilin'in doğal veya doğala özdeş olmadığını anlıyoruz. Bu ürünün tek paketi 5 gr.'dır.
Salepgiller ailesinden tırmanıcı bir bitki olan vanilya güzel kokusu ile bilinir. Ancak bilinenin aksine tadı acıdır. Önceleri tapınaklarda tatlı kokusuyla kötü ruhları kovmak için kullanılan vanilya, daha sonra Meksikalılar tarafından içeceklerini tatlandırmak için kullanılmıştır.
Vanilya Tozu Zararlı Mı? Vanilyanın bilinen bir zararı yoktur. Ancak koku hassasiyeti olan kişilerde bazı yan etkilere yol açabilir. Ayrıca her besinde olduğu gibi, vanilyanın da ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Kurabiye, kek, pasta, muhallebi ve pek çok tatlı tarifinde sıklıkla kullanılan vanilin neredeyse her evde bulunan malzemelerden biridir. Mis gibi kokusu ve enfes lezzetiyle birçok tarifin lezzetini yükseltir.
Sıvı aromalar ile pasta, kek, kurabiye ve tatlılarınızı daha da lezzetli bir hale getirebiliyor ve özel olarak tasarlanmış şişesi ile de aromayı istediğiniz miktarlarda, damlalar halinde dozajlayarak kullanabiliyorsunuz. 500 g un için 2-3 tatlı kaşığı aroma yeterlidir.
Vanilya büyüleyici bir notadır çünkü çok basit veya çok gurme kokabilir. Gerçek vanilya özütü, kremsi, pudramsı ve ince çiçek notaları kokar ve rahatlatıcı bir yönü vardır. Uzmanlar, vanilyanın gerçekten evrensel bir koku olduğu için hep zirvede kalacağını söylüyor.
1. Kural: Karbonatın olduğu tarifte mutlaka bir de asit olmalıdır. Aksi durumda karbonat tepkimeye girmez ve kekinizi kabartmadığı gibi bir de acımsı bir tat verir. Genellikle kek ve kurabiyelerimizi kabartmak için kullandığımız karbonatın kimyasal adı sodyum bikarbonattır.
Bir paket kabartma tozu yerine 2 çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ekleyerek şahane bir kabartma tozu hazırlayabilirsiniz. Kabartma tozu yoksa; yarım bardak ayran da işinize yarayacaktır. Bir çay kaşığı karbonat ile yarım su bardağı ayranı karıştırarak hamur işlerinizin puf puf kabarmasını sağlayabilirsiniz.
Kabartma tozunun ne olduğunu anlatmak için; öncelikle bir benzeri olan karbonatın içeriğinden söz etmek doğru olacaktır. Karbonat, doğada bulunan tuzlu bir yapısı olan sodyum bikarbonat adı ile anılan kimyasaldır. Kabartma tozu da karbonat ile asidin aynı anda yer aldığı karışımdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri