Şeker sağlık açısından zararlı mı? Evet, şeker kalp hastalıklarından diyabete kadar çeşitli hastalıklarla ilişkilendiriliyor. Şeker kullanmayı bıraktığınızda sizi bekleyen baş ağrısı, yorgunluk, kas ağrıları, tatlı krizleri ve mide bulantısı gibi belirtilere hazırlıklı olun.
Günlük diyetinizden şeker çıkarıldığında cilt kalitesi artar, akneler, tahriş ve ince çizgiler azalır. Diyabet gibi önlenebilir hastalıkların yanı sıra kalp krizi ve felç riskinin genel riskinde bir azalma görülür; aynı zamanda yaşam kaliteniz ve yaşam sürenizi de artar.
Bir yıl boyunca rafine şeker tüketmemek, cildinizde akne, tahriş ve çizgilenmelerde ciddi bir azalma olduğunu gösterecek. Diyabet, kalp krizi ve felç gibi hastalıkların riskinde ciddi bir azalma yaşayacaksınız. Ayrıca enerjiniz daha yüksek olacak ve psikolojik olarak daha mutlu hissedeceksiniz.
Şekeri bırakmak da uzun dönemde sağlığınız açısından alabileceğiniz en iyi kararlardan biri. Basit şeker yani glikozu direkt olarak tüketmenize gerek yoktur çünkü vücudumuz karbonhidratları parçalayarak glikoz üretebilir.
Daha Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi. Fazla şeker tüketimi bağırsaklarda zararlı bakterilerin ve çeşitli mantar türlerinin çoğalmasına sebep olur. Şekeri bıraktıktan bir süre sonra ise, bağırsak florası daha sağlıklı hale gelerek bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur.
İlgili 20 soru bulundu
Diyetisyen Zeynep Çapay yazdı. pancar şekeri, akçaağaç şurubu, agave şurubu, pekmez, bal, hurma şekeri, mısır şurubu ve esmer şeker kıyaslanmış, hangisi daha faydalı diye araştırılmış. Bu kıyaslanan doğal şeker gruplarında en faydalı ve en yüksek antioksidana sahip şeker türünün hurma şekeri olduğu anlaşılmış.
Vücuda giren şeker oranını azaltmak bir çok sağlık risklerini ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Şekerin vücudumuza ve organlarımıza verdiği zararlar göz önüne alınarak şekersiz 21 gün diyette uzman diyetisyenler kontrolünde kişinin sağlıklı kilo vermesi amaçlanır.
21 gün boyunca; Beyaz veya esmer şeker ve bunları içeren kek, kurabiye, çikolata, pasta, dondurma, meyveli yoğurt, puding, şekerli çay-kahve, meşrubat vb. yiyecekleri tüketmiyoruz.
Bu alternatifler arasında bal, hindistan cevizi şekeri, akçaağaç şurubu, stevia, hurma ve pekmez gibi doğal tatlandırıcılar bulunmaktadır. Ayrıca, tahin, kuru meyveler, tarçın, elma püresi ve vanilya özütü de tatlandırıcı olarak kullanılabilecek sağlıklı seçeneklerdir.
Besleyici birçok mineral içeren şekerin faydaları şöyle sıralanır: Enerji verir. Düşük tansiyon problemini çözer. Doğal besin maddeleri ve mineraller içerir, bunlar da sağlık için çok yararlıdır.
Sağlıklı beslenme içerisinde günlük enerji ihtiyacının en az yarısının karbonhidrat kaynaklarından sağlanması önemli olmakla birlikte, 'sağlıklı şeker' kaynakları tüketilmelidir.
Şeker Kaç Günde Bırakılır? Beyninizle bir oyun oynayın ve kendinize 5 gün boyunca şeker yememeniz gerektiğini söyleyin. 5. Gün şekeri bırakma noktasında önemli bir yol ilerlemiş olacaksınız.
ŞEKER VÜCUTTAN NE KADAR SÜREDE ATILIR? Uzmanlar, şekerin vücuttan atılması için 10 gün kadar bir sürenin gün yeterli olacağını söylüyor.
Aklınızdaki 21 gün şeker diyeti kaç kilo verilir sorusuna da yanıt vererek sizi teşvik edelim. Günü gününe bu diyet listesine uyarsanız, 21 gün sonunda 3 ile 6 kilo verme şansınız var!
Bol miktarda su içmek idrar çıkışını ve kanda biriken fazla glikozun idrarla atılımını artırdığından hipergliseminin önlenmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla diyabet hastaları, şeker düşürme için günlük minimum 2,5 litre su tüketmeye dikkat etmelidir.
Ancak 21 gün şekersiz diyetinde doğal şeker tüketmenizde bir sakınca yoktur. Kuru meyveler ve kuru yemişler : Kuru dut, kuru kayısı, kuru elma ek olarak hurma gibi besinler oldukça tatlı olsa da eklenti şeker içermediklerinden dolayı güvenle kullanılabilirler.
Glisemik indeksi yüksek olan beyaz ekmek, kan şekerini aniden yükselten yiyeceklerdendir. Düzenli ekmek tüketimi ise şeker hastalığına davetiye çıkarır. Ekmeği hayatınızdan çıkararak kan şekerinizi stabil tutabilir ve böylelikle diyabet riskini en aza indirebilirsiniz.
21 Gün Şekersiz Beslenmede Serbest Yiyecekler:
Meyveler: elma, portakal, çilek, üzüm, kiraz, greyfurt vb. gibi tüm meyveler.
21 gün şekersiz diyette mevsim sebzeleri, mevsim meyveleri, kuru meyve ve kuruyemişler de rahat bir şekilde tüketilebilir. Özellikle baharatlar, bal, pekmez, bitter çikolata da tüketilebilir gıdalar arasında yer alır. Bu diyet boyunca su, çay, kahve ve bitki çayları da rahatlıkla tüketilebilir.
Şekersiz olarak 21 gün diyeti yapmanın faydaları saymakla bitmez. Ayrıca bu dönem içinde vücut kendini daha iyi olarak şekillendirecektir. Sağlıksız şekerlerin kullanılmamasını amaçlayan bu diyet sayesinde 3 haftada kilo vermek mümkün.
Beyaz ekmek, hamur işi gıdalar, makarna çeşitleri ve yoğun miktarda karbonhidrat bulunduran besinleri tüketmemelisiniz. Ekmek veya hamur işi canınız çektiğinde tercihinizi tam buğday unlu, çavdarlı, karabuğdaylı veya kinoalı besinleri tüketebilirsiniz. Gün içerisinde bol su tüketimine önem vermelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri