Vanilin yerine ne kullanılır diye fazla düşünmeyin zira evde kendi vanilyanızı kendiniz de yapabilirsiniz, almanıza da gerek kalmaz. Peki nasıl yapacağız hemen tarifi aşağıya bırakıyorum. 200 gr pudra şekeriyle 2 adet vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip ezerek karıştırın ve buzdolabında muhafaza edin.
Şeker vanilin yoksa ne kullanılır? Akçağaç şurubu ya da özütü vanilya yerine kullanabileceğiniz mükemmel bir ekstredir. Hamurişi tariflerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ancak burada da miktar çok önemli.
Merhaba, vanilya koymasanızda olur ama kabartma tozu koymazsanız kabarmazki. Eğer az kabarsın derseniz 2 yumurtalı keke 1/2 paket kabartma tozu koyabilirsiniz.
Toz şeker yerine pudra şekeri kullanacaksanız miktarı biraz azaltmanız gerekir. 2 su bardağı toz şekerin karşılığı 1 tam 3 çeyrek su bardağı pudra şekeridir. Toz şeker yerine pudra şekeri kullandığınızda elememeniz de önemlidir.
Şekerli vanilin her türlü kek, kurabiye, tatlı çörek, süt ve hamur tatlılarında kullanılabilen koku verici aromadır. Küçük paketlerde satılan şekerli vanilin, vanilya ile bütün kek, kurabiye, sütlü tatlı tariflerinde yer alır. Yaygın bir kullanım alanı ise dondurma ve çikolatadır.
İlgili 27 soru bulundu
Akçağaç şurubu ya da özütü vanilya yerine kullanabileceğiniz mükemmel bir ekstredir. Hamurişi tariflerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ancak burada da miktar çok önemli. Eğer tarifiniz de şeker yoksa miktarı çoğaltabilirsiniz.
Vanilin: Tatlıları Aromalandıran Vanilya Şekeri
Kurabiye, kek, pasta, muhallebi ve pek çok tatlı tarifinde sıklıkla kullanılan vanilin neredeyse her evde bulunan malzemelerden biridir. Mis gibi kokusu ve enfes lezzetiyle birçok tarifin lezzetini yükseltir.
ŞEKER YERİNE KULLANABİLECEĞİNİZ MALZEMELER
Toz şeker yerine pudra şekeri kullanacaksanız miktarı biraz azaltmanız gerekir. 2 su bardağı toz şekerin karşılığı 1 tam 3 çeyrek su bardağı pudra şekeridir.
Hem mükemmel deseni hem lezzetiyle bu keki çok seveceksiniz. Ayrıca pudra şekeri ile yapılıyor . Hem mükemmel deseni hem lezzetiyle bu keki çok seveceksiniz.
Pudra şekerli kek lezzetiyle sizi bile şaşırtacak.
İkiye ayırdığınız vanilya çubuğunun içerisinden yine bıçağın sivri ucu yardımıyla vanilya çekirdeklerini sıyırın. Sıyırdığınız vanilya çekirdeklerini şekerin içerisine aktarın. 1 adet vanilya çubuğu için 200 gram şeker kullanmanız yeterli. Şeker ve vanilya çekirdeklerini güzelce karıştırın.
Keki yumuşak veya kuru yapan, tarifte kullanılan sıvı malzemelerdir. Kekin yumuşacık olması için tarifte verilen yağ oranına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca pişirme süresi de uygun olacak şekilde ayarlanmalıdır. Kekin yağı az gelirse, olması gerekenden daha kuru ve sert olacaktır.
Nişasta kullanmanın kek tarifleri üzerindeki etkisi nedir derseniz, yine daha uzun süre bayatlamadan kalmasını sağladığını, bunun yanı sıra malzemelerin bir arada durmasınıa yardımcı olup keklerin daha pofuduk pofuduk, daha kabarık olmasını sağladığını söylemeden geçmeyelim.
Unlu karışımlarda kabartma tozu kullanmak istediğinizde karbonata da ihtiyacınız olacak. Bu yöntemi denemek için yarım su bardağı ayranın içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Bu karışım size 1 paket kabartma tozunun etkisini sunacaktır.
Peki bakalım örnek Şekerli Vanilin'e… Pakmaya Şekerli Vanilin içeriğine baktığımızda Şeker, Vanilin ve Topaklanmayı Önleyici olduğunu görüyoruz. Üründeki Vanilin oranı ise sadece %3'tür. Herhangi aksi bir ifade olmadığına göre Vanilin'in doğal veya doğala özdeş olmadığını anlıyoruz. Bu ürünün tek paketi 5 gr.'dır.
Vanilya özütü
Bu doğal aroma, tariflerinizin lezzetini zenginleştirmek için idealdir. Özellikle çikolatalı mus tariflerinde şekerin yerine kolaylıkla kullanılabilir.
Pudra şekerli kurabiyeler ondan sorulur. Birçok tarifin hamurunda yer almasa bile kurabiye üzerine illaki serpilir. Hatta öyle tarifler var ki pudra şekeri serpilmiş görüntüsüyle akıllara yer etmiştir. Elmalı turta, un kurabiyesi, mantar kurabiye ve kakaolu veya limonlu çatlak kurabiyeler…
Toz şekerin bir su bardağı 170 grama, bir çay bardağı 75 grama, bir kahve fincanı 65 grama ve bir yemek kaşığı ölçüsü de 10 grama denk gelmektedir. Pudra şekerinin bir su bardağı 90 grama, bir çay bardağı 50 grama, bir kahve fincanı 30 grama ve bir yemek kaşığı ölçüsü 8 grama eşittir.
Pudra şekeri, toz şekerin öğütülüp bir miktar mısır nişastasıyla karıştırılmasıyla hazırlanır. Genellikle hazır paketler halinde satılan pudra şekeri, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılır. Özellikle kurabiye, tatlı ve böreklerde yerini alır. Ayrıca tuzlu tariflerde tat vermek için küçük ölçülerle kullanılır.
Sık aldığım sorulardan biri "evde pudra şekerim kalmamış yerine toz şeker kullansam olur mu?" Bazı tarifler için mümkün olsa da çoğunluğu için başarılı sonuç vermeyecektir. Örneğin pudra şekeri kullanılması gereken bir kurabiye tarifinde toz şeker kullanırsanız şeker erimeyebilir ve yerken kıtır kıtır hissedilebilir.
Pudra şekeri, şekerin ufalanarak bir miktar mısır nişastasıyla toz kıvamına getirilmiş halidir. Türk mutfağında tatlı ve böreklerde yaygın olarak kullanılan bir besin maddesidir. Pudra şekeri içindekiler; şeker, nişasta, topaklanma önleyici (trikalsiyum fosfat),aroma verici maddeler vardır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Pudra şekeri ile şeker aynı mı? Şekerin rengini şurubun oranı belirler. Pudra şekeri, ince şekerin topaklanmaması için mısır nişastası ilavesiyle öğütülmüş beyaz şekerdir.
Vanilya özütü mutfakta kullanılır. Bu ürün tatlı ve aromalı yani kokulu bir ürün olduğu için daha çok tatlı yapımlarında yer alır. Kek, kurabiye ve muhallebi gibi tatlılarda vanilya özütüne yer verilebilir. Aynı zamanda vanilya özütü bazı kozmetik ürünlerin yapımında da kullanılır.
Vanilin ile vanilya aynı amaç için kullanılsa da aynı ürün değillerdir. Vanilya bitkilerden elde edilen doğal bir aromadır. Vanilin ise tam tersine kimyasal yapılı bir üründür. Vanilinin sadece %2'si vanilyadan elde edilir.
Vanilya tozu mutfaklarda, özellikle şeker ve kakao eşliğinde pasta ve tatlılarda tercih edilir. Vanilya çubuklarının toz haline getirilmesi ve özütü ile birleştirilmesinden elde edilen pekmez kıvamındaki vanilya macunu ise yine çubuklar gibi bol aromatik etki istendiğinde tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri