Yoğunlaştırılmış Süt Nasıl Kullanılır? Sütün olduğu her türlü tatlıda konsantre süt kullanabilirsiniz. Özellikle yoğunlaştırılmış süt ile yapılan tatlılar damaklarda her zaman unutulmaz bir tat bırakacaktır. Kremalı sıcak içeceklerde, kremalı pastalarda, kek gibi tatlı türlerinde vazgeçilmez bir üründür.
Süt reçeli ise yoğunlaştırılmış sütün şekerli ve daha yoğun hali diyebiliriz. Süt reçeli diye geçmiş dilimize, o nedenle biraz garip geliyor ama orijinal ismi “dulce de leche” yani süt tatlısı. Bu daha karamel tadında ve yoğun oluyor.
Konsantre süt yahut yoğunlaştırılmış süt; suyu uçurularak hacmi küçültülmüş (kabaca% 60), şeker ilavesiyle veya şekersiz olarak yoğunlaştırılmış süt'tür. Şekerli yoğunlaştırılmış süt kalın ve yumuşak kıvamda, tatlı bir üründür ve konserve edildiğinde açılmadığı takdirde buzdolabına girmeden yıllarca dayanabilir.
Koyulaştırılmış şekerli süt (İngilizcesi sweetened condensed milk) oldukça uzun raf ömrü olan bir süt ürünü. İnek sütü uzun süre pişirilerek içindeki suyun büyük bölümü uçurulduktan sonra neredeyse kendi ağırlığı kadar şeker eklenerek hazırlanıyor. Yurt dışında birçok tarifte kullanılan bir ürün.
Buzdolabında birkaç saat sonra çok kalınlaşacaktır. Buzdolabında 2 ay boyunca saklayabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Evinizde yaptığınız yoğunlaştırılmış süt ile puding, kahve, browni kek, meyveli kek ve yaş pasta yapabilirsiniz. Ayrıca bu tatlıların üzerinde gezdirerek sos olarak da tüketebilirsiniz.
Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında 2-3 ay kadar muhafaza edilebilir. Fakat oda sıcaklığında kapağı açıldıktan sonra en fazla 1 hafta dayanır ve daha sonra tadı değişir.
Kesik sütten peynir yapabilirsiniz
Kesilen sütü değerlendirmenin halk arasındaki bilinen en klasik yöntemi lor peyniri ya da evde diğer farklı peynirleri yapmak. Süt kaynama noktasına geldiğinde kesilmeler yaşamaya başladıysanız içerisine bir miktar limon suyu ya da sirke ilave edin.
Süt Sütü
Elinizde süt tozu varsa, şekerli yoğunlaştırılmış süt için kolay bir alternatiftir. Sadece rehidrate etmek için daha az su kullanın. Bu, tatlandırılmış yoğunlaştırılmış sütün dokusuna benzeyen kalın sütle sonuçlanacaktır. ⅓ su bardağı süt tozunu ⅓ su bardağı sıcak su ile karıştırın.
Laktoz doğada sadece sütte bulunan disakkarit formunda bir şekerdir. Süt şekeri olarak da isimlendirilebilir. Bağırsaklardan salgılanan laktaz isimli bir enzim tarafından parçalanır.
Bitkisel sütlerden en bilineni; inek sütüne protein ve kalsiyum bakımından en iyi alternatif olan soya sütüdür. Demir ve bitkisel östrojenden zengindir. Proteini, diğer bitkisel sütlerden daha yüksektir. hayvansal sütlerin aksine, minimal düzeyde doymuş yağ içerir ve kolesterol içermez.
Yoğunlaştırılmış Süt Yağı, süt yağındaki suyun uçurulmasıyla elde edilen, %25-27 kuru madde, %0,055 yağ ve her yüzde kuru maddede maksimum %0,14 ham kül bulunan ve rasyonlarda fazla kullanılmayan madde.
Süre ocağınızın verdiği ısı farklı nedeniyle biraz daha uzayabilir. Reçel akıcı ama yüzeyi kaplayorsa kıvamı olmuş demektir. Not: 1 litre sütten 375 ml kadar reçel çıkıyor.
Süt reçeli tarifi, diğer reçel türlerine göre daha fazla kalsiyum içermektedir. Ancak şeker içerdiğinden dolayı yine de aşırı tüketmemekte fayda var.
Ekşimiş sütü özellikle hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Diğer malzemeler ve pişirme süreci kötü tadını bastıracaktır. Hamur işlerinde olduğu gibi, sulu yemeklerinizde de bozuk süt kullanabilirsiniz. Bozuk süt çorbalarınızın kremamsı bir kıvam katacak.
Süte şeker karıştırılması tercih edilmiyor. Ancak başka türlü tüketmek mümkün olmuyorsa süte az miktarda şeker eklenebilir. Ancak süt şekerli tüketildiğinde ağız ve diş sağlığına, temizliğine dikkat etmek gerekiyor.
Yapılan bir çok araştırma sonunda sütün saklanması ve ulaşımı sırasında bozulmasının hidrojen peroksit katılarak önlenebileceği saptanmıştır. Bu nedenle birçok ülkede hidrojen peroksitin bu amaçla belirli koşullara dikkat edilerek kullanılmasına müsaade edilmekte ve hatta önerilmektedir.
Kesilmiş Sütten Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Kesilmiş sütümüzü biraz ılıtıyoruz. Sonra suyunu süzüp, içine eritilmiş yağ ve mayayı döküp karıştırıyoruz. Daha sonra tuzunu, şekerini ,ununu ekleyip iyice yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
Sütlaç yapımında genelde çok kullanılan nişasta gibi malzemeler ile kıvam verilir. Eğer nişasta yoksa ve olmadan yapmak istiyorsanız, yapmanız gereken bir diğer önemli şey; önceden kaynatılmış ve soğutulmuş organik süt kullanmak. Pastörize süt kullanmak yerine organik süt kullanmanız daha iyi olacaktır.
Kesilen sütü değerlendirmenin en iyi yolu, onu peynir yapımında kullanmaktır. Süt kesilmeye başladığınızda içerisine az miktarda sirke veya limon suyu ekleyin ve tamamen kesilmesini sağlayın. Eğer lor peyniri yapmak istiyorsanız, sütün üzerinde toplanan kesikleri toplayın ve temiz bir tülbent yardımıyla süzün.
Bebek yoğurdu yapımında mutlaka pastörize süt kullanılması gerekmektedir. Alerji riski taşıması sebebiyle ilk olarak 1 veya 2 çorba kaşığı verilmelidir.
Pastörize süt, günlük süt olarak da bilinir. Pastörizasyon genel olarak gıda maddelerinde bulunan zararlı mikroorganizmaları ve bozulmasına yol açacak faktörleri ortadan kaldıran ısıl bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri