Şekerpare tatlısı buzdolabına konur mu? Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Şekerpare dolaba girer mi? Şerbetli Tatlılarınızı Buzdolabına Koymayın! Tatlınızı buzdolabına koymak ona yapacağınız en büyük kötülüktür. Bu nedenle tatlılarınızı buzdolabına koymak yerine, kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır.
Fırından çıkan sıcak şekerpareleri tamamen soğumaya bırakalım ve hava almayan bir kaba koyup buzluğa koyalım. Şerbetlendireceğiniz zaman buzluktan çıkarın ve tepsiye dizin.
Şerbetli tatlı buzdolabın da saklanmaz. Üzerini havayla temas etmeyecek şekilde muhafaza edersen hiçbir şey olmaz.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
İlgili 34 soru bulundu
Fırından çıkan şekerpare kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet döktükten sonra hemen servis edilmez. Şerbetini çekmesi için en az 1 saat beklemeniz gerekir. Şekerparelerin şerbeti tamamen çekmesi için ideal süre 2 saat sonra servis etmektir.
Şekerpare dolapta kaç gün saklanır? Zira dondurucuda saklandıktan sonra çıkarıp servis etmek istediğinizde sulanma yapar, doku ve tat olarak kötü bir lezzet ve kıvam sunarlar. Bu sebeple onları mümkün olduğunca buzdolabında saklamalı ve en kısa zamanda (3 gün içinde) tüketmelisiniz.
Şerbetli Tatlılarınızı Buzdolabına Koymayın!
Bu da ağzınızda o sevmediğimiz kıtır kıtır şeker tadı bırakacaktır. Tatlınızı buzdolabına koymak ona yapacağınız en büyük kötülüktür. Bu nedenle tatlılarınızı buzdolabına koymak yerine, kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır.
Şekerpare bir şerbetli tatlı olduğu için buzdolabına koymak yerine kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Kalan şekerpare tatlılarını uygun koşullardaki oda sıcaklığında saklayarak 3 gün içinde tüketmelisiniz.
Şekerpareleri önceden yapıp birkaç gün kuru halde bekletebilirsiniz, yiyeceğiniz gün şerbetini hazırlayıp sıcakken soğuk şekerparelerin üzerine dökerseniz, yaklaşık 2 saat kadar bekledikten sonra tatlınız yemeye hazır hale gelecektir. Kuru halde beklediği için de tazeliğini de korumuş olacaktır.
Serin ve Kuru Bir Yer!
Zira, şerbetli tatlılar buzdolabı içerisine girdiğinde hızlı bir şekilde şekerlenecek ve tadını kaybedecektir. Bu sebeple, eğer baklava veya kadayıf tatlınızı kısa bir süre içerisinde tüketmeyecekseniz, serin ve kuru bir yerde saklamanız, güneş görmeyen bir alanda muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Şerbetli tatlıları buzdolabında saklıyorsunuz
Şerbetli tatlıları birkaç gün önceden yapabilirsiniz. Örneğin bayram için onları birkaç gün önceden hazır etmenizde sakınca yok, durdukça tatları iyice oturacağından daha iyi bile olabilir.
Sizde deneyin aslında şekerparenin kıvamı şerbeti hamuru tutturmak şerbeti çekmiş yumuşak olması çok önemli. Şerbeti veya şekerpareyi soğutursanız o zaman şerbetini emmez ve sert olur.
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti ( püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin. Üzeri pembeleşmeye yakın olunca alın. Tam pembeleşmeyecek.
Şekerpare (60 Adet – 1kg)
Şerbeti için tenceremize suyumuzu ve şekerimizi koyuyoruz, karıştırıyoruz. Orta ateşte 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp biraz daha kaynatıyoruz, sonra altını kapatıyoruz. Borcama dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti döküyoruz.
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu, vanilya ve un hamur yoğurma kabında güzelce yoğrulur ve el ile istenilen şekil verilir.
Şekerpare hamuru neden dağılır? Şekerparenin fırından erken çıkartılması dağılmasına sebep olacaktır. Şerbet tam olarak kıvam almadan şekerparelerin üzerine dökülürse şekerpareleriniz dağılacaktır.
Öncelikle tatlının şerbetini hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın. Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan su-şeker karışımına limon suyu ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alın. Hazırlanan şerbeti oda ısısında soğumaya bırakın.
Pratik bir kıvam testi yapmak isterseniz şerbetten bir kaşık alıp başparmağınızın tırnağına damlatabilirsiniz. Eğer şerbet tırnağınızdan akmıyor, damla halinde yerinde duruyorsa şerbetin kıvamı doğru demektir. Gevrek tatlıların şerbeti ılık, kalın ve sert tatlıların şerbeti ise sıcak sıcak dökülmelidir.
180 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirilir. Şerbet için şeker ve su karıştırılıp şeker iyice eriyinceye kadar kaynatılır. Limon suyu eklenip bir kaç dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.
NOT:ŞEKERPARE HAMURU FAZLA GELİRSE İHTİYACINIZ KADARI YAPTIKTAN SONRA HAMURU SAKLAMA KABINDA DONDURUCUYA KOYABİLİRSİNİZ.TAKİPÇİLERİMİZDEN RUHAN HANIM DONDURUCUYA KOYMUŞ VE ÇIKARIP KULLANDIĞINDA HİÇBİR SORUN OLMADAN ŞEKİL VERİP PİŞİRMİŞ.ÇOK GÜZEL OLMUŞ.SİZ DE DENEYİN.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri