Şekerpare hamuru neden dağılır? Şekerparenin fırından erken çıkartılması dağılmasına sebep olacaktır. Şerbet tam olarak kıvam almadan şekerparelerin üzerine dökülürse şekerpareleriniz dağılacaktır.
Şekerparenin en önemli püf noktası şerbeti verme aşamasıdır. Şekerpareye şerbet verme işleminde şerbet ve şekerparenin sıcak olması gerekmektedir. İkisinin de ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetin verilmesi gerekmektedir. Böylece şekerpareler şerbeti tam ve eşit bir şekilde çekecektir.
En önemli püf noktası hamurunu yaparken unu ilave ederken kıvamını yumuşak olmasına dikkat ederseniz birde şerbetlerken şerbeti ve tatlıyı ılık tutarsanız şerbeti eşit bir şekilde emer ve 2 saat sonra tamamen içine çekmiş şekerpareleriniz hazır olur.
Hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kasesine 1 su bardağı pudra şekeri, 125 gram margarin, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 4 yemek kaşığı irmik ve azar azar unu koyup güzelce yoğuruyoruz.
Mesela şekerpare gibi kurabiyemsi tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor. Hatta tepsiyle üzerini kapatıp şerbetin iyice içine işlemesini sağlamalısınız.
İlgili 35 soru bulundu
3 dakika sonunda ılık olan şerbeti ( püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
Püf Noktaları
Şekerpareleri önceden yapıp birkaç gün kuru halde bekletebilirsiniz, yiyeceğiniz gün şerbetini hazırlayıp sıcakken soğuk şekerparelerin üzerine dökerseniz, yaklaşık 2 saat kadar bekledikten sonra tatlınız yemeye hazır hale gelecektir.
Herkes irmik sevecek diye bir şey yok, şekerpare irmikli olacak diye bir kaide de yok. İrmiksiz şekerpare tarifi ile içerisinde irmik bulunmayan enfes bir tatlı yiyeceksiniz. Şekerpare, çok sevilen şerbetli tatlılar arasında.
Şekerpare (Pudra Şekersiz) Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı su. 3 su bardağı şeker.
Fırından çıkan şekerpare kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet döktükten sonra hemen servis edilmez. Şerbetini çekmesi için en az 1 saat beklemeniz gerekir. Şekerparelerin şerbeti tamamen çekmesi için ideal süre 2 saat sonra servis etmektir.
Tatlı bekledikçe, şerbeti çekebilir. Beklemenize rağmen çekmiyorsa, tatlınızı 100 dereceli fırında ortalama 15 dakika bekletin. Fırından çıkan hafif ısınmış tatlıyı tekrar oda sıcaklığında bekletin.
İrmiksiz Nişastalı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı nişasta. 2 yumurta ( bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ) 1 paket vanilya ( isteğe bağlı ) 1 çay kaşığı karbonat (birazcık tepeleme olsun) Aldığı kadar un.
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu, vanilya ve un hamur yoğurma kabında güzelce yoğrulur ve el ile istenilen şekil verilir.
Pişen şekerpareler başka bir tepsiye alınır ve ılık şerbet dökülür. Soğuduktan sonra kapağı kapalı olarak bir gece dinlendirilir. Ara sıra kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Şerbetin kristalleşmesini ve tatlının şekerlenmesini limon engellemektedir. Bu sebeple şerbetin içerisine ekleyeceğiniz limon suyu oldukça önemlidir. Limon suyunu şerbetin içerisine eklerken dikkat etmeniz gereken nokta ise şerbetin tamamen su kıvamında olduğu zamandır.
Karbonat ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak oval şekil verilip hafif yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çatalla üzerine çizikler atılıp 180 derece fırında pişirilir. (iyice kızarması gerekir. )
Pratikliği ve mükemmel lezzetiyle yiyenleri kendine hayran bırakacak nefis mi nefis yumurtasız şekerpare tarifi ile karşınızdayız! İçerisindeki tereyağı ve sıvı yağ birleşimi sayesinde ağızda dağılan yumuşacık bir kıvamı oluyor. Hamurunda az miktarda şeker ve irmik var. Az malzemeli ve lezzeti de şahane.
1 yemek kaşığı sirke, 3,5-4 su bardağı un, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket vanilya.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin. Üzeri pembeleşmeye yakın olunca alın. Tam pembeleşmeyecek. Fırın turbo ayarında olmayacak ve kontrol ederek pişirin.
Şekerpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Yağ,pudra şekeri,tuz,karbonat ve yumurtayı bir kaba alın. Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar un ilavesiyle yoğurun.
Limon suyu şerbet yapımında önemli bir malzemedir. Hem güzel bir aroma verir, hem de şerbetin şekerlenmesini önler. Bu yüzden şerbet yaparken limon suyunu unutmamalısınız. Bazı tatlılarda aroma vermek için şerbete limon suyu yerine şekerli vanilin eklenir.
İdeal bir tatlı şerbeti için, kullanmanız gereken malzeme kesinlikle limon suyudur. Eğer evde limon kalmadıysa, limon tuzunu da tercih edebilirisiniz.
Şerbet, 5 dk. kaynatılarak Şekerpare üzerine sıcak olarak dökülür. Yarım saat üzeri kapalı olarak Şekerparenin şerbetini çekmesi beklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri