Şekersiz reçel, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamanıza yardımcı olan düşük kalorili besinlerden birisidir. Doğal yollardan üretilmesi, reçelin içerisinde yer alan meyvenin de faydalarını tam olarak görebilmenizi sağlamaktadır.
Diyabetik reçel üreten firma Naturatürk'ün Genel Müdürü Deniz İçöz iddiaları doğruladı: Ürünün adı her ne kadar diyabetik de olsa fazla tüketmek zarar verir. Diyabetik reçel doyumluk değil, tadımlıktır. İçeriğindeki fruktoz şekerin başka bir türevi olduğundan zararlıdır.
Diyet için ev yapımı kolay şekersiz reçel tarifleri. Anadolu mutfağının enfes tatlarından biri olan birbirinden farklı ve lezzetli reçel tarifleri, kahvaltılarımızın olmazsa olmazıdır. Tatlı ihtiyacımızı gidermeye yarayan reçelleri sizde diyete uygun hale getirerek gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Özellikle diyabet sorunu olanlar bu reçeli gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Çünkü içeriğinde işlenmiş şeker yok, bunun yerine doğal elma suyu ve pekmez var. O kadar lezzetli oluyor ki şeker tüketmesinde sakınca olmayanlar bile bu reçele bayılacak.
Şekersiz reçel kaç kalori? 1 porsiyon şekersiz reçel yaklaşık olarak 10 gramdır. Yani şekersiz çilek reçelinin 1 porsiyon için kalori miktarı 18 kcal olarak belirlenebilmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Özellikle kahvaltılarda tatlı ihtiyacını gideren reçel çeşitleri, besin değerinin büyük kısmını şekerden aldığı için diyette uzak durulması gereken yiyeceklerdendir.
Şekersiz reçel, meyve ve sebzelerin ayıklanıp doğranarak çeşitli biçimlerde kaynatılması ile imal edilmektedir. İçinde işlenmiş şeker bulunmayan şeker ilavesiz reçel ürünlerinin şeker tadı meyvelerin doğal aromasından gelmektedir.
Cam kavanozda buzdolabına koyarak bir hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak isterseniz konserve yapmalısınız.
Şekersiz Reçel Bozulur mu? Yeterince kaynamayan ya da doğru hazırlanmayan reçel, tıpkı şekerli reçel gibi bozulur Reçeli cam kavanozlarda, açık, serin ve güneş ışığından koruyarak muhafaza etmelisiniz. Aksi halde bozulacaktır. Şekersiz reçelin en büyük özelliği şekerlenme yaşamamanızdır.
Diyabetik Reçel Nedir? Diyabet hastalarının tüketimine uygun şekilde düzenlenen ve içeriği bu hastalara özel oluşturulan reçellere diyabetik reçel denir. Şeker hastaları için çilek reçeli üretilirken şeker yerine alternatif ürünler kullanılmaktadır.
İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır.Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir.Vücuda kuvvet ve enerji verir.Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir.Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.Nezle ve bronşite faydalıdır.
10 gram gelen 1 tatlı kaşığı incir reçeli 10 kalori değerindedir. 15 gram gelen 1 yemek kaşığı incir reçeli 15 kalori değerindedir. 100 gram gelen incir reçeli 98 kalori değerindedir. 225 gram gelen orta porsiyon incir reçeli 220 kalori değerindedir.
1 tatlı kaşığı kayısı reçeli: 15 kalori. 1 çay kaşığı kayısı reçeli: 9 kalori. 100 gram kayısı reçeli: 182 kalori.
Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Ayvanın yazdığımız tüm şifalarına reçeli de sahiptir ve özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilir.
İçinde glikoz ve fruktoz bulunan hazır reçellerin fazla tüketilmesi, gerek içerdikleri kalori değeri gerekse fruktozun metabolik özelliklerinden, obezite ve diyabet başta olmak üzere birçok metabolik hastalığa yatkınlığı artırmaktadır."
Diyabetik-Şekersiz Vişne Reçelinin Hazırlanışı
Kıvam almaya başladığında saplarını ve çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri tencereye alın. Elma suyu ile birlikte kaynayan meyvelere pekmez ve çay kaşığının uzuyla limon tuzu ilavesini yapın. Kısık ateşte pişen reçel kıvamını aldığında ocağı kapatın.
Eğer büyük bir bölümü şekerlendiyse, yeniden kaynatma aşamasında daha fazla su ve 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu eklenmelidir. Şekerlenmeye karşı sıcak etkili olduğundan dolayı belirtilen yöntemlerle şekerlenen reçelleri atmadan, tüketmeye devam edebilirsiniz.
Her ne kadar doğal olsa da bal, reçel, pekmez gibi tatlı gıdalardan da uzak durulması gerekmektedir. Margarin ve tereyağı da diyabet hastaları tarafından tüketilmemelidir.
Organik reçellerin içerisinde kullanılan meyveler, organik olması nedeniyle doğrudan anti kanserojendir. Bu sayede kanser riski olan kişilere reçel tüketimi yapmaları önerilir. Böbrek yetmezliği olan kişiler ya da yüksek kalorili diyetleri olan kişilerde de beslenme listelerinde genelde organik reçeller olması istenir.
Elma suyu kaynatılırken çilekler başka bir kabın içerisine alınarak temizlenir. Temizlenmiş olan çilekler istek doğrultusunda kesilerek ya da bütün olarak elma suyunun içerisine pekmez ile birlikte atılır. Yavaş yavaş kıvam almaya başlayan çilek reçeli kişinin kendi kıvam şekline geldiğinde ocaktan alınır.
Şeker, bir reçelin her şeyi. Zira şeker az olursa reçel sulanır, şekeri fazla kaçarsa şekerlenir ve katılaşır.
Benim toz şekerim yoktu küp şeker kullandım 2 tanesi 5 gr ediyormuş o şekilde ayarladım hiçbir sıkıntı olmadı çok şükür.
Reçel yapılırken doğru miktarda şekerin kullanılmaması reçelin zamanla şekerlenmesine neden olmaktadır. Fazla ya da az şeker kullanımı sıcaklığın da etkisiyle reçelin üst tabakasında şekerlenme meydana getirir. Reçelin şekerlenmemesi için pişirirken kıvamını doğru ayarlamak ve içine de limon suyu sıkmak gerekir.
reçel bu şekilde konserve gibi olur ve 2-3 sene dayanır.. bu şekilde yapılan reçeller soğuduktan sonra ışık görmeyen serin mutfak dolaplarında dik konumda saklanır ..
Küçük ve sulu meyvelerin kaynarken dağılmalarını önlemek için akşamdan şekere yatırmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri