Selimiye'nin çok uzun plajları yok, ancak berrak ve tertemiz denizi ve harika bir doğası var. Özellikle mavi tur tutkunlarının ve yatçıların en çok uğradığı mekânların başında yer alıyor.
Ulaşım imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı bakir kalmış yerlerden biri. Selimiye köyü sınırları içerisinde yer alan sahili, plajı, berrak denizi ve kumsalıyla çok güzel bir yer. Tekne ile gezenlerin uğrak yerlerinden olup, yöre halkının işlettiği restoranlar bulabilirsiniz.
Selimiye yolunun sonunda bulunan liman, merkezde bulunan Selimiye Sahili aksine kum sahil şeridine sahiptir. Özellikle çocuklu aileler için sığ liman Selimiye içinde en çok tercih edilen deniz olanağıdır. Denize girmek için diğer bir seçenek ise güzide bir Selimiye koyu olan Cennet Koyudur.
Denizi gerçekten ılık ve temiz. Teknelerle bu kadar içiçe olup da temiz kalabilmesi şaşırtıcı. Sığ bir deniz olduğu için çocuklu tatilciler de çok tercih ediyor Selimiye'yi.
Marmaris Selimiye'de yer alan ve Türkiye'nin önde gelen yat limanlarından olan Sığ liman, su altı zenginliklerinin yanı sıra su üstü zenginliklerini de bir arada barındırıyor.
İlgili 24 soru bulundu
Selimiye Marmaris, doğaya, denize ve huzura doyacağınız, tüm seneninyorgunluğunu atacağınız, zamanın yavaşladığı cennet gibi bir yerdir. Ege kıyılarında son yıllarda oldukça popülerleşen bir konumdadır. Tarihi çağlar boyunca korunaklı limanları ile denizcilerin sığınağı ve çeşitli medeniyetlerin yuvası olmuştur.
Selimiye'de nisan-ekim ayları arasında rahatça denize girilebiliyor. Kış aylarında ulaşımın azalması ve sezonun kapanmasıyla Selimiye'de pek fazla ziyaretçi kalmasa da baharın ilk günlerinden kışa kadar Selimiye Otelleri ve Selimiye Pansiyonları boş kalmıyor.
2- Marmaris Halk Plajı
Merkezden uzaklaşmadan tertemiz bir denize girmek isteyenler çok sık tercih ettiği için yaz aylarında biraz kalabalık oluyor. Denizi temiz olduğu kadar da sığ ve dalgasız. Aynı zamanda su gayet sıcak. Bu nedenle de çocuklu aileler gönül rahatlığıyla bu plajda denize girebilirler.
Turunç Plajı ve Koyu
Çocukların ayaklarını rahatça basabilecekleri kumlar sizi bekliyor. Bunun yanında Turunç Koyu ve plajı ilk aşamada sığ olan denizi ile yine çocuklara uygun. Balıkların görülebildiği deniz, masmavi tonu ile büyüleyici.
Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı bir tatil köyü olan Selimiye, deniz kıyısına kurulu el değmemiş doğası ile pek çok kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Selimiye'ye aileniz ile birlikte gelip eşsiz bir tatil yapabilirsiniz.
Bir başka muhteşem gün batımında Delikyol'dan izlenebilir. Karşınızda Selimiye solunuzda keçiler Selimiye'ye ulaşırsınız. Çam ormanları içinden biraz virajlı fakat inanılmaz keyifli bir sürüş ile Delikyol mevkiinde Datça Yolu ile birleşirsiniz ve işte Selimiye.
Selimiye Koyu'na girişte, batıya girmiş, Küçüven ve Sığ Burunların arasındadır. Doğa harikası bir koy.
Selimiye tekne turları sabah 10:00 gibi Selimiye limanından ayrılıyor. Günlük tekne turlarında genel olarak Perili Ev, Koca Ada Koyu, Kocabahçe Koyu, Guzbükü, Kamelya Adası ve Sığliman'daki Cennet Koyu rotası takip ediliyor.
Selimiye, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı mahalle. Marmaris ilçe merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta deniz kıyısındadır. Halkı balıkçılıkla geçinir.
Bozburun koylarının birçoğu korunaklı yapısı sayesinde rüzgar almaz. Bu sayede yılın en az altı ayı sakin denizin keyfini sürebilirsiniz. Eğer deniz ve güneş beklentiniz yoksa Bozburun'un kış aylarında da oldukça keyifli olduğunu söyleyebiliriz.
İzmir'in Coğrafyası Sayfası
İl bazında yıllık ortalama sıcaklık, kıyı kesimlerde 14-18 ºC arasında değişmektedir. En sıcak aylar Temmuz (27.3 ºC ) ve Ağustos (27.6 ºC ), en soğuk aylar ise Ocak (8.6 ºC) ve Şubat (9.6 ºC)'tır.
Osmanlı döneminde yalnızca kadınlar tarafından kullanılması adına tasarlanmış olması sebebiyle Kadınlar Plajı olarak anılan bu plaj günümüzde hem kadın hem de erkekler için hizmet veriyor. Plajın denizi oldukça sığ. Bu özelliği ile yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler için de uygun.
Datça'nın ender kumluk ve sığ plajlarından. Hal böyle olunca da çocuklu ailelerin tercihi. Denizi ise dalgasız ve Datça'nın geneline oranla ılık.
Çocuklu aileler için Bozburun iyi bir tatil rotası değil. Çünkü burada birkaç metrelik minicik bir halk plajı dışında sığ denizi olan bir sahil bulunmuyor. Platformdan girilen deniz ise teknelerin yanaşabileceği kadar derin.
Ülkemizin önde gelen yat limanlarında Sığliman koyuda Marmaris Selimiye de bulunmaktadır. Köyün adı aslında Osmanlı padişahı olan 1.Selim'den gelmektedir.
Havayolunu tercih edecekseniz bölgeye en yakın havaalanı Dalaman Havaalanı'dır. Yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta. Buraya ulaştıktan sonra isterseniz servislerle isterseniz de şehir içi ulaşım imkânlarını kullanarak Selimiye'ye ulaşabilirsiniz.
Marmaris'e bağlı bir mahalle olan Selimiye, Marmaris merkeze 45 km, Dalaman Havalimanı'na 131 km ve Bodrum Milas Havalimanı'na 174 km uzaklıkta yer alıyor.
Karayolu ile Marmaris'e otobüsle vardıktan sonra, otogardan kalkan Bozburun ve Selimiye belediye otobüsleri veya özel minibüslerle yaklaşık 60 dakikada Selimiye'ye ulaşabiliyorsunuz.
Marmaris; tatil olanakları, tarihi ve muhteşem doğasıyla ülkemizin görülmesi gereken yerleri arasında yer almaktadır. Marmaris'e 3-4 gün ayırmanız bölgenin tadını çıkarmak için yeterli olacaktır. Ancak çevrede bulunan eşsiz güzellikteki koylarda kaybolmak için bu süreyi dilediğiniz kadar uzatmanız da mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri