sena etmek / senâ etmek Övmek.
Arapça kökenli bir kelime olan Hamdü sena kelimesinden gelen Hamdüsenalar olsun dilimizde bir şükür kelimesi olarak kullanılmaktadır. Hamdüsenalar olsun bir nevi Çok şükür anlamına gelmektedir ve Allah'a şükür anlamına gelen bir şükür cümlesi olarak kullanılır.
Bir kimseyi iyi veya kötü yönleriyle yahut sadece iyi vasıflarıyla niteleyip tanıtmak anlamında terim. Bütün medih türlerini içeren, sevgi ve tâzimle Allah'a yönelen övgü ve şükür anlamında bir terim.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Sena ismi ne demek ve anlama gelir sorularının yanıtları şu şekildedir; Dini koruyan. Buyruk, kural, gelenek, düzen, töre. Överek anma, övme, methetme.
Övgü ile ilgili.
Şükretme. Kuran'da Nur süresinde geçmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Sena ismi Kur'an-ı Kerim'de yer alan bir addır. Kur'an-ı Kerim'deki anlamı 'Işık, parıltı' şeklinde geçer. Kur'an'da Nur Suresi 43. ayette geçmektedir.
Arapça kökenli bir isim olan Sena adı Türkçede yer alan yerleşik isimler içerisinde gelir.
sena / senâ / ثنا / ثَنَا
Şimşek parıltısı. Ulviyet. Yükseklik. Aydınlık.
Telaffuzunun kolay olması ve anlamının güzel olması anne ve baba adaylarına bu ismi cazip kılar. Sena'nın bilinen ilk anlamı övgü'dür. Bu sözcük bazı yerlerde şimşekten çakan parıltı yerine ışık olarak geçmektedir. Öte yandan Sena ne demek sorusuna yanıt olarak alkışlamak ve methiye söylemek ifadeleri kullanılabilir.
Lina ismi Kur'an'da Haşr Suresi'nde geçer. Haşr Suresi'nin 5. ayetinde gelmektedir. Lina, Haşr Suresi'nin 5. ayetinde hurma ağacı olarak geçmektedir. Hurma ağacı manasına geliyor.
Asel Kur'an'da Muhammed Suresi'nin 15.ayetinde geçmektedir. Söz konusu olan ayette cennetin içerisinde bir bal ırmağı olduğu söylenir ve bu ayette Asel kelimesine de yer verilir. Ayette Asel kelimesi bal anlamında kullanılır.
Anlam itibariyle ay gibi ışık saçan demektir. Bu isim, bir ayın ilk günleri için de kullanılmaktadır. Son dönemde yaygınlaşan bu isim, kız çocuklarına verilir. Miray ismi, yumuşak başlılığı, güzel huyu temsil eder.
Mina ismi Kur'an'da geçmemektedir fakat konulmasında dinen hiçbir sakınca yoktur. Ayrıca Mina Mekke'de hacıların şeytan taşlamak için gittikleri bölgenin adı olduğundan dinen caizdir ve maneviyatı da oldukça yüksektir.
Bu durum, “el-hamdülillah” diyip yerine getirilebileceği gibi, “Allah'ım sana hamd olsun ve sana şükürler olsun”, insanlara karşıysa; “Allah senden razı olsun ya da Allah sana mükâfatını versin” şeklinde olan dualar yapmak ve teşekkür etmek ile de yerine getirilmektedir.
Şükür, daha çok verilen nimetlere, yapılan iyiliklere karşı bir teşekkür ifadesi olurken hamd, her zaman ve her durumda en güzel övgülere lâyık olan Yüce Allah'ı tazim ile yâd etmek, O'nun yüceliğini, Rab oluşunu, verenin de alanın da O olduğunu itiraf etmektir.
Şenay kadın ismi olarak kullanılır ve Türkçe kökenlidir.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Asel Arapça kökenli olarak Türkçede yer alan ve hoş anlamı üzerinden beğeni toplayan isimlerden biridir. - Arapçada bal anlamına gelmektedir. - Cennetteki bal ırmağından bahsederken kullanılan bir isimdir. Ayrıca bu isim Kur'an-ı Kerim'de Muhammed suresi 15. ayette geçiyor.
Arapça bir sözcük olan Sena, genellikle kız çocuklarına isim olarak verilir.
sena - Nişanyan Sözlük. Arapça s̠ny kökünden gelen s̠anāˀ ثناء “övme, yüceltme” sözcüğünden alıntıdır.
devr-i zaman. (Devr-i felek) Tali, kader. şans.
Bu bilgiler dahilinde, Corduene veya Karduya'yı proto-Kürt bölgesi ve Kürtlerin ataları olarak kabul görülmüş ve bu görüş bazı akademik bulgular ile desteklenmiştir.
İsmi “S” ile başlayan kişiler arkadaş canlısı, karizmatik ve yeni deneyimlere açık insanlar olurlar. İsminin son harfi “A” olan kişiler, inandıkları değerlerin ve aldıkları kararların sonuna kadar arkasında duran, inatçı, kararlı kişilerdir.
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri