Sera Makedon Biber Turşusu, sofralarında acı lezzetleri sevenlerin favori ürünlerinden biridir. Makedon biberi olarak bilinen küçük tombul biberlerle yapılan Sera Makedon Biber Turşusunu yemeklerinizin yanında garnitür olarak tercih edebilirsiniz.
Acı biber turşusu yapmak için; ilk olarak yaklaşık 500 gr küçük acı biberi (yani 1 kg lık kavanozu dolduracak kadar biber olacak) iyice yıkayın. Sap kısımlarını temizleyin. Sap kısımları uzun ise kesebilirsiniz. Diğer tarafta her bir biberin üzerine bıçak ya da kürdan yardımıyla küçük delikler açın.
Kaynar suda 5-10 dakika kadar haşlayıp süzün. Biberleri bir kaseye alıp üzerine ufak ufak doğradığınız sarımsakları ekleyin. Sirkeyi, tuzu, zeytinyağını ve limonun suyunu da ilave edip harmanlayın. Tüm malzemeyi bir kavanoza aktarıp bir gece buzdolabında bekletin.
On beş, yirmi gün sabırla bekledikten sonra kendisini sofralara yancı edeceksiniz. Her türlü yemeğin yanında iştahınızı arttıracak, bir ısırığı ile damaklarınızda acı ve lezzet serüvenini başlatacak cin biberi turşusu tarifi için malzemeleri toparlayın ve mutfağa doğru geçin.
Deneyebileceğiniz diğer biber turşusu tarifleri;
Hemencecik olması ile hızlı turşu olarakta bilinen yağlı biber turşusu hem yapımının kolaylığı hem de lezzeti ile gönüllere taht kuracak. Özellikle pilav yanında mükemmel bir lezzet olan yağlı biber turşusunu sizlerde denemelisiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Yağlı biber turşusu yani çabuk turşu, 20 dakika pişirilerek hemen yemeye hazırlanabilen nefis bir lezzet. Kapya biber, sivri ya da kıl biber, turşuluk tuz, sarımsak, sirke, sıvıyağ, su ve maydanozun kaynatılmasıyla hazırlanıyor.
Bizim evde acı biber (kırmızı pul biber haricinde) pek yenmez. Bu nedenle ben turşu kurarken genellikle tatlı biber tercih ederim. Biber turşusunun yapımı o kadar kolay ki turşu suyunu ölçülerine göre hazırladıktan sonra en fazla 10 dakikanızı alır.
Carolina Reaper (okunuş: Kerolayna Riğpır), orijinal ismi HP22BNH7 olan ve Guinness rekorlar kitabına göre dünyanın en acı biberi seçilen Capsicum chinense türü biber. Carolina Azraili anlamına gelir. Güney Carolina bölgesinde seralarda yetişen kırmızı renkli dolma bibere benzer.
İki, üç hafta iyi bir turşunun olması için yeterli. Bu süre yeter de artar demiyorum çünkü sizin marifetinize ve saklama koşullarınıza göre değişiklik gösterebilir. Turşuyu beklerken onu sık boğaz etmeyin bu arada.
Turşu yaklaşık olarak 15 gün içerisinde olgunlaşır. 15 gün beklenilmesi turşu için yeterlidir.
Şişenin içine sarımsağı, nohudu, limon tuzunu, şekeri koyalım. Püf noktası: Nohut turşuyu mayalıycak. Şeker sirkenin yoğunluğunu arttıracak. Limon tuzu ise turşunuzu sarartacak.
Kapya biberleri güzelce yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra dikey bir şekilde ortadan ikiye kesin ve tohumlarını temizleyin.Biberleri yaklaşık iki parmak kalınlığında doğrayın.
O malzemelerin uzun süre dayanabilmesi için tuza ihtiyaçları var. Bu nedenle tuz çok fazla gelirse sebzelerin ya da meyvelerin çok fazla şişmesine neden oluyor. Çok fazla şişen malzemeler çok çabuk bozulmalara neden oluyor. Yine tuz az gelirse bu defa da malzemeler yeterince korunmuyor ve yumuşamalara neden oluyor.
Ayrıca kullanılan kabın temizliğine ve hava almamasına dikkat edilmeli. Turşusu yapılacak sebze/meyvelerin de kapta tamamen salamura içinde kalması, üst yüzeyde hava ile temas etmemesi sağlanmalı. Hava ile temas eden sebzeler bozulur ve kesinlikle tüketilmemesi gerekir.
300 gram küçük boy acı biber. 5 diş sarımsak. 1 çay bardağı üzüm sirkesi. 1 adet limon suyu.
Turşunuzu kurduktan sonra kapağını sıkıca kapatmamış olmak, turşunun havayla temasını sağlayacağı için çok çabuk bozulup küflenmesine neden olacaktır. Üstelik turşuları da yumuşatacağı için lezzetini de bozacaktır.
Bu noktada size nefis bir püf noktamız var. Kahraman bakliyatımız nohut burada imdadımıza yetişecek ve turşumuzun hızlı bir şekilde olgunlaşmasını sağlayacak. Turşu kavanozunun dibine koyacağınız ya da aralara serpiştireceğiniz 8-10 adet nohut turşuyu çabuk olgunlaştıracaktır.
Not: Aspirini turşumuz kurarken ekleme sebebimiz turşumuzun daha geç baritlanmasını sağlamak içindir.
Kadınlar adet günlerinde namaz kılmamanın, oruç tutmamanın ötesinde, mesela turşu kurmuyor, hamur açmıyor, fal bile bakmıyorlar.
Türkiye'nin en acı biberi Hatay'ın Samandağ ilçesinde yetişir. Biberin en iyi yetişme şartları bölgeye has toprak ve hava şartlarına uygun olduğundan dolayı sadece bu bölgede yetişmektedir.
Bu sebeple acı biber yediğimizde beynimiz sıcaklığın arttığı zanneder ve terleme emri gönderir. Bu yüzden de acı biber yediğimizde terleriz:) Benzer şekilde wasabi, zencefil, nane ve mentol de bu proteinin yük dağılımını değiştirir.
Acı kırmızı biber hepimizin bildiği gibi çok yenildiğinde bazı yan etkilere yol açabilmektedir. Mide, bağırsak ve basura zararlıdır. Genellikle tüm acı bitkilerde bunlar görülür. Bir de karaciğer yetmezliği olanların acı kırmızı biber tüketmesi önerilmez, zararlıdır.
Turşu güçlü bir antioksidandır ve vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mide bakterilerin gelişimini engeller. Alzhemier hastalığına yakalanma riskini düşürür.
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Haşlayarak Şipşak Kapya Biber Turşusu tarifi için önce sirke, su, sıvı yağ tencereye koyulup kaynatılır. Daha sonra doğranmış maydanoz eklenip, sıcağı sıcağına kavanoza doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılıp,vakumlaması için ters çevrilir, 1 gün bu şekilde beklenir. Şipşak Kapya Biber Turşusu hazır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri