Seramik, herhangi bir iç mekan uygulaması için oldukça güvenlidir. Seramik duvar ve tezgah arası kullanımında aşırı sıcaklıklara ve donmaya dayanıklıdır. Çok fazla güneş alan ve sıcak ortamlar için seramik karoları solmaz veya renk kaybı yaşamaz. Bu karoların görünümü uzun yıllar aynı görünümünü koruyacaktır.
Çimstone tezgah mutfak tezgahları içinde önerebileceğimiz en dayanıklı ve kullanışlı tezgah türüdür. çizilmelere ve ısıya karşı son derece dayanılklıdır. leke tutmaz ve temizliği çok kolaydır. hijyeniktir içerisinde mikrop ve bakteri barındırmaz.
Porselen mutfak tezgahı kullanışlı oluşundan dolayı son zamanların en çok tercih edilenler arasındadır. Aside, darbelere ve çiziklere karşı sağlamlığını koruyan, uzun yıllar yemek yaparken sizlere eşlik edecek olan porselen mutfak tezgahı, kimyasallara ve ısıya karşı da oldukça dayanıklıdır.
Seramik ve doğal taşların çeşitliliği neredeyse sınırsızdır. Tek olmayı seven insanlar bile, bu geniş çeşitler arasında mutlaka kendilerine uyan bir çözüm bulacaklardır. Bunun yanı sıra seramik; kesiklere, neme ve ısıya karşı dayanıklıdır ve kısacası, evdeki mutfak için ideal çalışma tezgahıdır.
Seramik Türleri;
Örneğin banyolarda yaşanabilecek ev kazalarına karşın antislip (kaydırmaz zemin) , mat yer seramikleri önerilirken, koridorlarda parlak seramik, yarı parlak seramik ya da porselen seramikler önerilmektedir. Genel olarak dış mekan, banyo ve mutfaklar da antislip, mat yer seramiklerini önermekteyiz.
İlgili 20 soru bulundu
Düzensizlik ve renk değişikliği ile karakterize bir görünüm. Dayanıklılık ve sertlik Seramik karolar yüksek bakım gerektirir, ancak granit en dayanıklı ve en sert gözenekli taştır, bu da onu lekelere karşı dirençli kılar; Az bakım gerektirdiği için darbeye ve basınca dayanıklıdır.
Porselen karolar, seramik karo pazarında granit olarak da anılır. Sırlı ve sırsız olarak ikiye ayrılırlar.
Dayanıklılık. Aşınmaya ve çizilmeye karşı en fazla dayanım için Çimstone tezgah (kuvars tezgah, cımstone, çimston tezgah) tercih edilmelidir.
Seramik ve Fayans Farkı
Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Mutfak tezgâhı seçerken en önemli kriter kullanılan malzemenin kaliteli, dayanıklı ve doğal taşlardan oluşmasıdır. Genellikle; mermer, granit, kuvars gibi doğal taşlardan oluşan tezgâhlar tercih edilir. Bunun nedeni hepsinin diğer malzemelere göre (MDF, Sunta vb.) daha sert ve dayanıklı yapılara sahip olmalarıdır.
Granit Tezgahlar
Doğal taş özelliklerini barındırmasına rağmen leke tutmaz ve kullanımda özel tedbir gerektirmez. Isıyı izole etme özellikleri ile uzun ömürlü kullanıma uygundur.
Kuvars ve porselen tezgah malzemeleri, her ikisi de dayanıklıdır. Kuvars, sert bir malzeme olduğu için, çizilmelere, lekelere ve darbelere karşı dirençlidir. Porselen, aynı şekilde dayanıklıdır ve çizilmelere, lekelere ve darbelere karşı dirençlidir. Her iki malzeme de, uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Akrilik Tezgahlar Yine Lider!
Türkiye'de en çok kullanılan mutfak tezgahı markalarından Franke ve Dominox bu sene de liderliğini kimselere bırakmazken akrilik tezgahlar dayanıklılığı ve hijyenik yapılarıyla dikkat çekiyor. Uzun yıllar mutfak tezgahlarını kullanmak isteyenlerdenseniz akrilik tezgah tercih edebilirsiniz.
Pürüzsüz bir yüzeye sahip olan çimstone tezgahlar bakteri oluşumunu önlemede oldukça etkilidir. Kolay kolay çizilmeyen çimstone tezgah modelleri mutfaklarda rahatlıkla kullanılabilir. Çimstone dekorasyon malzemesi kuvars özelliği nedeniyle kolayca kimyasal maddelerden etkilenmez ve doğal bir parlaklığa sahiptir.
Eğilme ve darbe dayanımı yüksek olan Çimstone, kesim veya nakliye gibi işlemler esnasında kolaylıkla çatlamaz, kırılmaz.
Kırılmaz. Porselen tezgahlar kolaylıkla kırılan bir malzeme değildir. Çünkü evimizin en sık kullanılan alanı mutfaklar için üretilmiştir. Bu nedenle porselen tezgahlar darbeye dayanıklıdır ve kırılmazlar.
Suya dayanımları fayanslara göre daha fazladır. Bu yüzden fayanslar duvar kaplamak için uygunken, seramikler iç ve dış yer döşemesi için uygundur. Fayanslar yüke, darbeye, yaya trafiğine, kırılmalara ve çizilmelere seramik yer karoları kadar darayanıklı değildirler.
Genel olarak, seramik fayanslardan daha pahalıdır. Avantajları: Seramik fayansların döşenmesi kolaydır. Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında seramik hafiftir. Seramik fayansların çoğu sırla kaplıdır, bu sayede mükemmel koruyucu üst tabakaya sahip olurlar.
Seramik kir, leke ve pas tutmama özelliği sayesinde yaşantınızı kolaylaştırır ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Nem yaymaması ve yüzeyinde mikrop barındırmaması sayesinde oldukça sağlıklı bir seçimdir. Ortamdaki doğal nemi korur ve alerjik hastalıkları tetiklemez. Ayrıca seramik en uzun ömürlü kaplama malzemesidir.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Porselen Tezgah porselen kil ve cam bileşimiyle üretilen yaklaşık 162 x 324 ölçülerinde dev boyutlarla hem mutfak tezgahı, banyo tezgahı hem bankolar ve iç cephe, dış cephe kaplama olanağını tanıyan yepyeni bir malzeme teknolojisinin ürünüdür.
Mutfak tezgahı olarak, mermere göre daha sağlam bir doğal taş olan graniti öne çıkaran özelliği, çizilmeye ve ısıya karşı dayanıklı olmasıdır.
Seramik, kırmızı ve kahverengi kilden üretilir. Porselen ise beyaz kilden üretilir. Seramik kupaların yapısı daha yumuşak ve esnektir. Porselen kupa bardak ise daha sert ama daha kırılgandır.
Seramik mutfak tezgahları da tercih edilen bir çeşittir. Kolay çizilmeyen yapısı ve kaliteli görünüm sunması, seramik mutfak tezgahının avantajlarındandır. Suya karşı dayanıklı olan seramik malzeme, kalite anlamında kusursuzdur.
1.kalite seramik ürünün üzerinde veya arkasında en ufak bir hata olmayan seramiklerdir. Bu seramikler üretildikten sonra bir lazer kalite kontrol sistemi ile onaylanır ve hatasız olarak 1.kalite sıfatını alır. 2.kalite seramik ise aslında birinci kalite seramiğe yakındır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri