1- İyileştirici hücrelerin sayısıını çoğaltır. 2- Gün boyu dinç kalmanızı sağlar. 3- Karın ağrısını geçirir. 4- Sindirim sistemini kolaylaştırır.
Balın iyi geldiği rahatsızlıklar ve öneriler şöyle: Öksürük : Bilhassa yatağa yatınca başlayan kuru öksürüğe bal ile yapılan şerbet iyi gelir. Kabızlık: Bilhassa sıcak suyun içine katılarak yapılan bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir. Nezle : Bal, limonla veya sütle içilirse nezlenin geçmesini sağlar.
Yapılan bir araştırmaya göre şekerli su içmek, vücuttaki hücre ve dokuları yenileyerek mide ağrılarına iyi geldiği açıklandı.
Şekerli su mide ağrılarına kesinlikle iyi geliyor ve hatta uzmanların görüşleri de bu yönde… Şekerin hücre ve doku yenilenmesinde pay sahibi olması ve su ile birleştiği anda mide ağrılarına olumlu yönde etki ettiği uzmanlar tarafından araştırılmış ve belirlenmiş durumda.
Şekerli su olarak bilinen kant, sıcak şekilde tüketilmesi önerilen bir içecektir. Eski zamanlarda tüketildiğinde ballı ve limonlu şekilde tercih edilirmiş. Şimdilerde ise dileyenler şeker ilave edip içmeye başlıyor.
İlgili 15 soru bulundu
1- İyileştirici hücrelerin sayısıını çoğaltır. 2- Gün boyu dinç kalmanızı sağlar. 3- Karın ağrısını geçirir. 4- Sindirim sistemini kolaylaştırır.
Sabahları aç karnına ılık su içmek metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olduğundan kabızlığın verdiği şişkinliği giderdiği için zayıflamaya katkısı bulunmaktadır. Ayrıca sabahları güne ılık su içerek başlamak yağ yakımını hızlandırdığından daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Bugün her ne kadar günlük şehirli yaşamlarımızda çok yer tutmuyor olsa da, şerbet, mutfak kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Çeşit çeşit baharatlardan, meyvelerden, otlardan veya çiçeklerden yapılabilen bu lezzet, yüzyıllar boyunca ferahlamak, serinlemek ya da ısınmak için tercih edilen başlıca içecek olmuştur.
Basitçe yapabileceğimiz tarifi ise şu: bir avuç gül (kırmızı veya pembe) yaprağını şeker, bal veya tatlandırıcı ile on dakika kadar ovun. Orta boy derin bir kaba koyun. İçine bir limon suyu ve kaseyi dolduracak kadar içme suyu ekleyip kabın ağzını kapatın veya streçleyip buzdolabına kaldırın.
Şerbetin sıcak ya da soğuk olması tatlıya göre değişmektedir. Ancak genelde biri sıcaksa, çekmesi için diğerinin de soğuk olması gerekir. Eğer tatlı sıcaksa, şerbeti soğuk kullanmalısınız.
MİDE İLTİHAPLANMASINA NE İYİ GELİR? Mide iltihaplanmasına iyi gelen besinler arasında yoğurt, çilek, nane, yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, karambol tohumu, papatya ve az protein içeren besinler tüketilmelidir. Bu besinler mide için en sağlıklı ve asit oranı düşük besinler arasına girmektedir.
Şerbetler; serinletici, susuzluğu giderici, yemek yerken de içildiği gibi çeşitli hastalıklarda ve geçiş dönemlerinde de en yaygın olarak içilen bir içki grubudur.
Yatağa yatınca başlayan kuru öksürüğe bal ile yapılan şerbet iyi gelir. sıcak suyun içine katılarak yapılan bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir. Bal, limonla veya sütle içilirse nezlenin geçmesini sağlar.
Bal şerbeti, bir bardak ılık, sıcak veya soğuk suya tercihinize göre hangisini seviyorsanız bir tatlı kaşığı ham bal eklenerek iyice karıştırılır. Karışımın içine birkaç damla limon eklenir. Dilenildiği zaman tüketilebilir. Yaz aylarında serinletici bir içecek olarak dolabınızda muhafaza edebilirsiniz.
Şerbete limon suyu eklemeden olmaz. Zira limon suyu şerbetin kristalize olmasını engeller. Ayrıca limonu şeker ve su kıvama gelince eklemelisiniz.
Şerbet, şeker ve su olmak üzere iki temel malzemeden oluşur. Baklava şerbeti ölçüleri yapılacak olan tatlının hacmine ve içine katılan diğer malzemelere göre belirlenir. Ancak çoğu tatlı için baklava şerbeti su şeker oranı, bire bir olarak ayarlanır. Yani bir bardak su konulacaksa, bir bardak da şeker koymanız gerekir.
İdeal bir tatlı şerbeti için, kullanmanız gereken malzeme kesinlikle limon suyudur. Eğer evde limon kalmadıysa, limon tuzunu da tercih edebilirisiniz.
Balın antiseptik etkisi midenin asidik yapısını düzenler. Bağırsaktaki nem dengesine yardımcı olan bal şerbeti gerçek bir sindirim dostudur. Özellikle kabızlık problemi yaşıyorsanız düzenli olarak bal şerbeti tüketmenizde fayda var.
"Ölmek" anlamındaki ecel şerbeti içmek deyiminde geçen bir söz.
Tatlı şerbeti
Şerbet, başta baklava olmak üzere birçok hamur tatlısında tatlandırıcı olarak kullanılır. Tatlı şerbetleri çoğunlukla kaynatılmış su ve şeker ile yapılır.
Vücut terleme yoluyla toksinleri dışarı atar. Bu sayede gözenekler de temizlenecek, açılacaktır. Sıcak su kan damarlarını genişleterek dolaşımı iyileştirebilir.
Sıcak su bağırsaklarınızın düzgün ve sancısız çalışmasına yardımcı olur. Susuzluk kronik kabızlık sorunlarına yol açabilir. Bağırsaklarınızda dışkı birikmesi bağırsak hareketlerini yavaşlatır. Her zaman sabahları mideniz boşken bir bardak sıcak veya ılık su içilmesi önerilir.
Sabahları su içmek, yaşamsal organlarımızın su ihtiyacını karşılar ve sağlıklı bir şekilde işlemelerine yardım eder. Aç karnına 2-3 bardak su içmek kilo vermeye yardımcı olur. Su, vücuttaki toksinleri atmak dışında yağ ve kalori yakımına da katkı da bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri