Şerbete limon suyu eklemeden olmaz. Zira limon suyu şerbetin kristalize olmasını engeller. Ayrıca limonu şeker ve su kıvama gelince eklemelisiniz. Yoksa şerbet ekşi bir tatta olacaktır.
İdeal bir tatlı şerbeti için, kullanmanız gereken malzeme kesinlikle limon suyudur. Eğer evde limon kalmadıysa, limon tuzunu da tercih edebilirisiniz. İkisi de güzel sonuç verir, ancak limon suyu daha çok tercih edilir.
Şerbet kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15–20 dakika kaynatılır. Baklavanın şerbeti nasıl hazırlanır sorusunun cevabında son dokunuş limon suyuyla yapılır. Ocaktan almadan hemen önce 4-5 damla limon suyu eklenir.
Bu karışım şeker eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Ocak orta ateşte açılır. Şerbet kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15–20 dakika kaynatılır. Ocaktan almadan hemen önce 4-5 damla limon suyu eklenir.
şerbetli tatlıların şerbetine, şekerin kristalize olmaması için limon zaten sıkılır. ekstra sıkılmasına gerek olmadığından gereksiz olan bir sorunsal. sonradan değil ama yapım aşamasında tutarlı bir miktar sıkılabilir. ama limon en iyi helvada iyi gider.
İlgili 43 soru bulundu
Şerbete limon suyu eklemeden olmaz. Zira limon suyu şerbetin kristalize olmasını engeller. Ayrıca limonu şeker ve su kıvama gelince eklemelisiniz.
Yaptığınız her 5 lt arının şerbetine yarım çay kaşığı tuz koymanız, arının mineral ihtiyacını karşılayacaktır. Arıya kekik yağı veya limon suyu verilmesi; 5 lt şerbete yarım limon yıkayıp sıkın, kabuklarınıda küçük dilimler halinde aynı bidona koyunuz. 5 lt şerbete çay bardağının 1/3 kadar sirke dökünüz.
Suyu ve şekeri, tencereye alalım. Sonra ocağa alıp, şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra, 15 dakika daha kaynatalım. Sürenin sonunda, limonu tencereye koyup iyice karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatalım.
Tatlınız sıcaksa soğuk şerbet, tatlınız soğuksa da mutlaka sıcak şerbet ilave etmelisiniz. Soğuk tatlı - soğuk şerbet ya da sıcak tatlı - sıcak şerbet olduğu durumlarda tatlı kolay kolay şerbetini çekmez. Şerbetini verirken aniden dökmek, azar azar yedirmemek de şerbetini çekmemesinin nedenlerinden biri.
Sirke, sadece küçük bir miktara ihtiyaç duyulduğunda, pişirme veya fırınlamada limon suyunun mükemmel bir alternatifidir. Limon suyuna çok benzer, ekşi ve asidiktir. Bu tariflerde birebir ikame olarak kullanılabilir.
Baklavanın da şerbetin de sıcak olması gerekir ki baklava şerbetini güzelce çeksin, daha uzun süre dayansın ve şekerlenmesin. Baklavanın şekerlenmemesi için yufkaların taze ve incecik olmasına özen gösterin. Şerbetini hazırlarken tüm şekerin erimesine dikkat edin.
Şurubun Kıvama Gelmesi:
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucu ile alarak, porselen ya da cam bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.
Şekerli su olarak bilinen kant, sıcak şekilde tüketilmesi önerilen bir içecektir. Eski zamanlarda tüketildiğinde ballı ve limonlu şekilde tercih edilirmiş. Şimdilerde ise dileyenler şeker ilave edip içmeye başlıyor. Temelinde sıcak su, limon suyu ve bal olan kant içeceği sağlık için pek çok faydaya sahiptir.
Limonlu su hazırlamak için, su ve limona ihtiyaç vardır. Herhangi bir bardağın veya şişenin içerisine su ve limon eklenir. Bekletilen bu karışım, gün içerisinde tüketilir.
Derin bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri alıp kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırın. Ocağın altını yüksek ateşte açarak kaynayana kadar bekleyin. Şekerli suyu tam 10 dakika kaynattıktan sonra çeyrek limonun suyunu içerisine ilave edin. 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatıp, soğuması için ayrı bir yere koyun.
Su, şeker ve limon suyundan elde edilen şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını açmalı ve şeker eriyene kadar tencereyi karıştırmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde şerbetiniz çabuk şekerlenir.
Basitçe yapabileceğimiz tarifi ise şu: bir avuç gül (kırmızı veya pembe) yaprağını şeker, bal veya tatlandırıcı ile on dakika kadar ovun. Orta boy derin bir kaba koyun. İçine bir limon suyu ve kaseyi dolduracak kadar içme suyu ekleyip kabın ağzını kapatın veya streçleyip buzdolabına kaldırın.
En popüler arı yemi sıvı şerbettir. Arıcılar dizanteriye neden olabileceği için asla kahverengi şeker veya katkı maddeleri içeren şeker kullanmazlar. 1/1 (1 ölçü toz şeker ve 1 ölçü su) oranındaki olan sıvı şerbet, yavru gelişimini teşvik etmek için en iyi yöntemdir.
1 – Her şeyden önce şerbeti, çok döktünüz. Kalanını sonra yiyecektir. 2 – Kovan içerisindeki arı sayısı az veya azalmış, döktüğünüz şerbet de çok gelmiştir. 3 – Petek gözlerinde yeterince bal stoku var, karnıda doydu, verdiğiniz şerbetide koyacak yeri yok.
Şerbetin yapılışı
Şeker,su, tuz ve limonu tencereye koyup,ocağın altını açın. Şeker eriyene kadar karıştırın.Tecrübelerime dayanarak söyliyeyim;bu ilk karıştırmayı yapmazsanız şerbet daha çabuk şekerleniyor.Tuz da şekerlenmeyi önlemek için etkili bir yöntem.
Limon suyu rendesi ve naneler suya atılır. Kapak kapatılıp 1 saat dinlendirilir. Kapak açılıp 4-5 saat daha dinlendirilir ince bi tülbentle süzülür. Dolaba kaldırılır buz ile servis edilir.
Tüm meyveler geniş bir tencereye alınarak üzerine 1 büyük bardak şeker reçelde olduğu gibi gezdirilir. Tarçın ve karanfil de tencereye konulup kapağı kapatılır. 2 saat bekletilir. Daha sonra 2 lt su konularak kaynatılır, şerbet kaynadıktan sonra altı kısılır ve yarım saat daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri