(2) Normal öğrenim süresi içinde bir yarıyılda en az on beş kredilik ders alıp ilgili yarıyılda bütün derslerinden başarılı olan, yarıyıl akademik ortalaması 4,00 üzerinden 3,00-3,49 olanlar yarıyıl şeref öğrencisi, 3,50 ve üzeri olanlar yarıyıl yüksek şeref öğrencisi sayılırlar.
MADDE 31 – (1) Fakülte ve yüksekokullarda kayıtlı olduğu programın öngördüğü bütün dersleri, uygulamaları ve stajları bu Yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayıp, genel akademik ortalaması 4,00 üzerinden 3,00-3,49 arasında olanlar şeref öğrencisi, 3,50 ve üzeri olanlar yüksek şeref öğrencisi olarak ...
Bu bağlamda, “Bir yüksek lisans, doktora ya da sanatta yeterlik programına kayıtlı olan öğrenciler, diğer yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü derslere kayıtlı olduğu enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının onayı ile özel öğrenci olarak kabul edilebilir.
Öğrenci 1. Maddedeki derslerini aldıktan sonra, kalan kredisini bulunduğu sınıfın altındaki sınıflardan seçmeli dersler veya bulunduğu sınıfın zorunlu ve seçmeli derslerinden alarak doldurabilir veya kalan kredisiyle hiç ders almayabilir. Bulunduğu sınıfın zorunlu derslerini almadan öğrenci üst sınıftan ders alamaz.
MADDE 31 – (1) Fakülte ve yüksekokullarda kayıtlı olduğu programın öngördüğü bütün dersleri, uygulamaları ve stajları bu Yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayıp, genel akademik ortalaması 4,00 üzerinden 3,00-3,49 arasında olanlar şeref öğrencisi, 3,50 ve üzeri olanlar yüksek şeref öğrencisi olarak ...
İlgili 32 soru bulundu
KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar. Yalnız bulunduğu sınıf ile alt sınıflara ait dersleri alabilirler. Sınıf tekrarı yapan ve genel not ortalaması 1.50-1.79 arasında olan BAŞARISIZ öğrencilerden ilgili dönemde BB, BA, AA notu olanlar koşullu olarak bir üst sınıftan ders alabilirler.
Dersin devamsızlık limiti %20 olup, devamsızlığın nedeni her ne olursa olsun eksik kalan günler, daha sonra belirlenecek telafi programı dâhilinde tamamlattırılmaktadır. Devamsızlık limiti aştığı takdirde öğrenciye F1 notu verilecektir.
1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.
624 erkek, 1.165 kız öğrenci olmak üzere toplam 1.789 kişilik kapasiteye sahiptir. Beytepe Öğrenci Evlerine giriş-çıkışlar sabah 06:00 ile gece 02:00 saatleri arasında yapılmaktadır. Beytepe Öğrenci Evlerindeki odalar, öğrencilerimize aile ortamı rahatlığında çalışma olanağı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.
Birimimizde, Üniversitemiz Lisans, Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri ile Asistan, Doktor, Uzman, Yrd.Doçent, Doçent, Hemşire, hasta ve hasta yakınları başta olmak üzere, kongre, seminer veya benzer toplantı ve organizasyonlar için ünversitemizde bulunan diğer konuklarımız ve öğrenci velileri kalabilmektedir.
Hacettepe Üniversitesi (HÜ), 8 Temmuz 1967 tarihinde, 892 sayılı kanun ile Türkiye'nin başkenti Ankara'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Merkez kampüsü Sıhhiye'de, en büyük yerleşimi ise Beytepe Kampüsü'nde olan üniversitenin toplamda beş adet yerleşkesi bulunmaktadır.
Genel not ortalaması 3.00 - 3.49 olanlar şeref, 3.50 ve üstü olanlar yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olurlar.
MADDE 24 – (1) Yıl içinde; hizmet süresi, yaş haddi ve sağlık nedenleriyle Bakanlık kadrolarından emekli olanlara Hizmet Şeref Belgesi verilir. (2) Hizmet Şeref Belgeleri, merkez teşkilatında Bakan, taşra teşkilatında valilerce verilir. (3) Devlet memurluğundan çıkarılanlara Hizmet Şeref Belgesi verilmez.
Diplomam da bu durum belirtilir mi? Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve GANO'su 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler, onur öğrencisi; GANO'su 3,50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.
“b) Harf notu karşılıklarına göre; 1) F1: Devamsızlık nedeniyle genel sınava ve bütünleme sınavına girme hakkı yok, başarısız, 2) F2: Genel sınava veya bütünleme sınavına girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız, 3) F3: Genel sınava veya bütünleme sınavına girdi, başarısız, anlamına gelir.” “(4) Ders başarı notu F2 ...
(1) Öğrenci başarısız olduğu zorunlu dersi yarıyıl kaydını yaptırması halinde dersin açıldığı ilk yarıyılda tekrarlamak ve mezuniyetine kadar başarmak zorundadır. (2) Öğrenci başarısız olduğu seçmeli dersi, dersin açıldığı herhangi bir yarıyılda tekrar edebilir.
Mezuniyetine en fazla üç dersi kalan öğrenciler başvuru yapabilir. F1 Notu veya programına hiç almadığı derslerden üç ders sınavına girilemez. Not: Ek sınav ve sınırsız sınav öğrencileri, üç ders sınavına giremezler.
CB: 70 - 74 / Başarılı CC: 60 - 69 / Başarılı DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız.
Öğrenci, ancak danışmanının olumlu görüşüyle, üst yarıyıldan ders/dersler alabilir. Bunun için, öğrencinin; önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve GANO'nun 3.00 ve üstünde olması şarttır.
Yukarıda bahsettiğim üzere DC ve/veya DD dersleriniz var ve bu derslerden mezun olmak için istenen GANO yani akademik not ortalamasını tutturamıyorsanız da tek derse sınavına girerek mezun olma şansınız var.
Son yarıyılda alabileceği en fazla ders yükü kadar derse yazılan ve bölüm veya programdan mezun olabilmesi için ders yükünü aşacak durumda sadece bir dersi kalan öğrenciler ilgili yönetim kurulu kararı ile bu tek derse de yazılmak koşuluyla ders yükünü bir ders (46 AKTS) artırabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri