Hidrofor sürekli çalışıyor! Hidrofor pompa genleşme tankında bir arıza söz konusu olabilir. Çek valf arızası olabilir örneğin su kaçırıyor olması muhtemeldir. Şebeke suyu kesildiği için hidrofor devreye girmiş olabilir. Genleşme tankı lastiği patlak olabilir ya da tankın içerisindeki hava bitmiş olabilir.
Eğer depoda su bitmiş ise flatör enerjiyi kesmiş olabilir bu nedenle hidrofor arızası meydana gelebilir. Hidrofor çalışmıyorsa mutlaka depodaki suyu kontrol edin ve eğer su bitmişse doluncaya kadar bekleyin, pompaların havasını alın ve sonra tekrar çalıştırın. Kontrol panosunda arıza sinyallerini kontrol edin.
normlarına uygun bir çözüm olacaktır. Not: Bina içerisindeki basınç dağılımı öngörülürken, tesisatın hiçbir noktasında statik su basıncının 5 bar'ı (50 mSS) geçmemesine dikkat edilmelidir.
Hidrofor havasını almak için önce su tankını suyla doldurmak gerekir. Ardından pompa yardımıyla havayı boşaltabilir ve hidroforu tekrar çalıştırabilirsiniz. Bunu yapmanıza rağmen hidroforunuz hala çalışmıyorsa onu kapatıp açmayı ve yeniden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Şebeke sularının yetersiz olduğu durumlarda hidroforlar otomatik olarak devreye giren ve kullanıcıyı yormayan pompalardır. Hidroforun amacı, su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırıp uzak noktalara pompalamaktır. Su tankının bir diğer amacı ise üstünde yardımcı elemanları taşımasıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Hidroforlar için su deposu şart mı? Hidroforun amacı, su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırıp uzak noktalara pompalamaktır. Su tankının bir diğer amacı ise üstünde yardımcı elemanları taşımasıdır. Su ile orantılı hava basıncının artması için kapalı depo su tankına su verilmelidir.
– Pompa susuz çalıştırılmamalıdır. Hidroforun susuz çalışmasını önlemek amacıyla su deposu içine Su Seviye Flatörü konulmalıdır. Pompa susuz çalışırsa içindeki fanlar ve mekanik salmastra sürtünmeden dolayı ısınıp bir süre sonra kavrulacak ve yanacaktır.
İçine su basıldığında suyun hacmi ile orantılı olarak hava basıncı da artar ve sıkışan hava suyun yüzeyine basınç yapar. Deniz seviyesinde normal atmosfer basıncı (10,33 m.ss) altındadır. Bu basınç suyu yükseltmeye yetmez. Bu basınç tesisatın her yerinde vardır.
Tüketici ve kullanıcılar için kabus işte şimdi başlıyor çünkü içme suyu hidrofor sistemlerinde bağlı olan tankın membranının patlaması pompanın her su ihtiyacı giderildiğinde devreye girmesi demektir. Yani pompa hiç bir şekilde korunmuyor ve enerji tüketimi büyük oranda artıyor.
Pompa dönüş yönünü doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Su seviyesi hidrofordan yüksek veya aynı seviyede ise, çıkış vanasını kapayın, doldurma/hava alma tapasını çıkarıp emiş vanasını açıp bekleyin. Su gelince tapayı kapatın. Su seviyesi hidrofordan düşük ise, çıkış vanasını kapatıp emiş vanasını açınız.
Alt basınç değerini ayarlamak için önce su basıncını kesmeli, ardından da basıncı ayarlamak istediğiniz seviyeye gelenek kadar beklemelisiniz. Sonrasında musluğu kapatarak izole bir tornavida yardımıyla halt vidası sıkarak gevşetebilirsiniz.
Hava, membranlı tank içindeki lastik membrandan difüzyonla sürekli suya geçerek veya flanş ve sibop bağlantılarında sızarak azalır. Tank içinde hava basıncı düşerse hidroforun şalt sayısı artar. Dolayısıyla ses ve sudaki dalgalanma artar.
Tanklara üretim sırasında 1-2 bar civarında hava basılır. Ama kullanım yerinde tanktaki basıncın binanın koşullarına göre ayarlanması gerekir.
Hidrofor odası oluşturduğu gürültü en aza düşürmek için titreşim sönümleyici kauçuk levha kullanılır. Hidrofor odası çıkan sesler oldukça rahatsız edicidir. Bunun için bariyerli akustik süngerler, ses izolasyonu konusunda en iyi malzemelerdir.
Hidrofor Resetleme Nasıl Yapılır
Dolayısıyla hidroforunuzun kullanma kılavuzunu inceleyerek bu tuşları bulabilirsiniz. Etna markalı hidrofora reset atmak için aşağı ve yukarı tuşlarına aynı anda basmak gerekir. Yaklaşık 3 saniye bu iki tuşa basılı tuttuğunuzda, resetleme gerçekleşecektir.
Sıcaklığın artması ile genleşen su kontrol altına alınmaz ise borularda, kazanda ve ısıtma sisteminde sızıntılara neden olur. En zayıf noktadan patlak veren bu sızıntılar ısıtma sisteminden verim almamanıza ve sistemin arızalanmasına yol açar.
Simtem 1 bar ile 3 bar arası basınç normal çalışma basıncıdır , üstü tehlike arz etmeye başlar. Isı genleşmesinden dolayısı panellerin 3 bar dan sonra patalama riski ve tesisatın boruların patlama riski vardır.
Eğer genleşme tankında arıza varsa sistem içindeki suyun hacmi artar ve cihazın alt kısmından su akıtmaya başlar. Özellikle kış aylarında kombi altından su akıtıyorsa genleşme tankı arızasındandır.
Modele göre değişmekle beraber 7 metreden maksimum emiş yapabilir.
Hidrofor sistemlerinde pompanın tesisata bastığı suyun tekrar pompa durduğunda depoya geri dönmemesini sağlar. Hidrofor sistemlerinde yaylı, sessiz ve yüksek debi geçirgenliği olan çekvafler tercih edilir. Pompanın çıkış kollektöründe çekvalf ile tesisatta sıkışan suyun basıncını gösterir.
Isıtma Sistemleri İçin Hidrofor Tankları
2LT'den 35LT'ye kadar ön gaz basıncı 2 bar, 50LT'den 1000LT'ye kadar ön gaz basıncı 4 bar.
Farklı Kapasitelerde Hidrofor Tankı Seçenekleri
Alan genişliğine ve ihtiyaç duyulan su akışına bağlı olarak 8 lt, 24 lt, 50 lt, 100 lt, 300 lt hidrofor tankı seçeneklerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz.
Bazı insanlar bu iki cihazı karıştırabiliyor. Hidroforlar su basıncını yükseltmek için kullanılan cihaz tipleridir. Fakat pompalar mevcut olan bir suyu herhangi bir alana basmak için kullanılır. Bu iki cihaz arasındaki en fark budur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri