"Bir insanın hayatta kalması için gereken her şey avokadoda vardır.” Bebeğin beyni ve fiziksel gelişimini destekleyen avokadoyu, bebeğe denediğiniz ilk ek gıdalar listesine rahatlıkla ve güvenle alabilirsiniz.
Avokadoyu bebeğin beslenmesine 6.aydan itibaren dahil edebiliriz. Bebeğe ilk ek gıda avokado verileceğinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus başka bir besinle karıştırmadan sade avokadonun verilmesidir. Bebeğe avokado aç karnına ve olabildiğince az miktarda verilmelidir.
-- Avokadonuzu yanında bir muzla bir kesekağıdına koyun (ya da gazeteye sarın) ve ağzını gevşekçe kapatın. Paketi fırın yanı gibi ılık bir yere koyun. Bir-iki gün içinde avokadonuz olgunlaşacak. -- Avokadonun olgunlaşmasını sağlayan bir diğer meyve de elma.
Kese kağıdı içerinde kalan avokadonun ürettiği gaz içerisinde kalacağı için olgunlaşması hızlanacaktır. Muz ve elma da avokadonun olgunlaşmasına destek olacaktır. Bir kese kağıdının içine elma ya da muz koyarak bekletin. 1-2 gün içinde avokado yemeğe hazır olacaktır.
Avokadoyu elmayla birlikte kağıt kesenin içine koyun ve torbanın ağzını kapatın. Dış yüzeyine kürdan ile birkaç delik açın ve oda sıcaklığında bekletin. Avokado bu şekilde çürümeden birkaç gün içinde yemeye hazır olacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
Avokadoyu pişirmek zorunda değilsiniz, hatta çiğ yenebilen her meyve/sebzeyi olabildiğince, yani bebek sindirebildiğince az pişirmeli veya pişirmemeliyiz. Olgun bir avokado, pişirmeksizin tel süzgeçte kolayca geçirilerek, bebek maması haline getirilebilir.
Sert avokado nasıl yenir veya olgunlaşmamış avokado nasıl yenir diye merak ediyorsanız, ilk başta avokadoyu mikrodalgada en yüksek ayarda iki dakika yumuşatın. Böylece avokadodan humus hazırlayabilir. Sofralarınıza neşe katabilirsiniz.
Işık geçirmeyen bir kese kâğıdı içerisine avokadoları muz, şeftali ya da elma ile birlikte doldurun. Bu meyvelerin salacağı etilen gazı sayesinde ham avokadoların yaklaşık 2 gün gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde olgunlaşıp yenebilecek kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.
Olgunlaşmamış avokadoları saklamanın en iyi yolu onları oda ısısında muhafaza etmektir. Avokadonun hızlıca olgunlaşmasını istiyorsan, elma, muz, armut gibi meyvelerle yan yana koymalısın. Böylece avokadoların çok daha hızlı bir şekilde olgunlaşacaktır.
Olgun bir avokado, hafif bir kuvvetle hafifçe verir. Hafif bir baskı avokadoda bir girinti bırakırsa bu, avokadonun bozulduğunun işaretidir. Avokadonun dış kabuğunu kontrol edin. İşaretler, şiddetli ezikler, görünür küf veya kokuşmuş bir koku varsa, avokado yenmek için güvenli değildir.
Avokadoyu aldıktan sonra bir kese kağıdının içine muz veya elma ile birlikte koyun. Muz veya elma gaz salınımına neden olan bir meyve olduğundan ışık geçirmeyen bir kese kağıdında saklayın. Avokadoyu yumuşatmak için en etkili meyve elmadır.
Kesilmemiş, olgunlaşmamış avokadoları oda sıcaklığında tut.
Onları buzdolabına koymak olmaz. Avokadolar soğuk ortamlarda olgunlaşmaz.
Avokadolu Bebek Püresi Nasıl Yapılır? Avokadoyu ortadan ikiye kesin ve çekirdeğini çıkarın. Meyveyi kabuğundan bir kaşık yardımıyla içini oyarak alın ve çatalla ezin. İçine muz, şeftali ve kivi gibi meyvelerden iki tanesini seçip ezerek içine ekleyelim.
Avokadolu bebek kahvaltısı hazırlanışı;
Öncelikle yarım olgun avokadoyu bir kap içerisinde iyice ezin. Ardından yumurta sarısını ekleyin ve aynı şekilde ezerek karıştırın. Daha sonra karışımın üzerine lor peynirini ekleyin. Eğer kıvamının koyu olduğunu fark ederseniz bir ya da iki yemek kaşığı ılık su ekleyebilirsiniz.
6 aylık bebeğine günde 2 yemek kaşığı, 8 aylık bebeğine günde 4 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeğine günde 6-8 yemek kaşığı oranında avokado verebilirsin.
4-6 aylık bebeklere günlük 2 ila 4 yemek kaşığı, 6-8 aylıklar bebeklere 4 ila 6 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeklere ise 4 ila 8 yemek kaşığı avokado verebilirsiniz (6).
Kesilmiş avokadoyu saklamak için, avokadonun iç kısmına (çekirdeğin yanlarına) limon suyu sürün. Ardından streç film ile hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabına kaldırın. Kesilmiş avokadoyu saklamak için bir diğer yöntem de saklama kaplarıdır. Ancak yine çekirdekli kısmı saklamanız gerekir.
Bebek avokadolarımızı diğerleri gibi tuketebilirsiniz. Yumusadiktan sonra; diğer avokadolardan farklı olarak bütün olarak kabuğu ile birlikte tuketebilirsiniz. Gıda olarak tüketilmesinin yanı sıra yüz maskesi olarak da kullanımı yaygındır.
Bebek avokadolar önce sert olurlar ve tüketmek için yumuşamasını beklemek gerekir yoksa sert ve hafif acımsı bir tadı olmaktadır. Sadece fiziksel değil zihinsel gelişime de katkısı olan bebek avokadoların tüketilmesi özellikle gelişme çağındaki bebekler ve çocuklar için özellikle tavsiye edilmektedir.
Tam yumuşamamış avokadonun tadı acıdır ve yemesi keyifli değildir. Satın alındıktan sonra genelde bir hafta içinde olgunlaşır ve keyifle tüketilebilecek kıvama gelir.
Kese kağıdıyla 3 ila 5 gün arasında olgunlaşan avokadolar kese kağıdı olmadan ise 7 gün içinde olgunlaşırlar. Eğer bu işlemi daha da hızlandırmak isterseniz avokadoyla beraber kese kağıdının içine bir elma veya muz koyun. Böylece ham avokado 2-3 gün içerisinde olgunlaşır.
Adım: 2-3 Gün Bekleyin. Geçen 2-3 günün sonunda kese kağıdının içindeki avokadolar yumuşamış olacaktır.
Avokado Nasıl Seçilir? Olgunlaşmış ve yemeye hazır bir avokado biraz yumuşak olmalıdır. Üzerinde görünür biçimde koyu ve batık noktalar veya çatlaklar olmamalıdır. Avokado seçiminizi rengine göre yapmayın; çünkü bazı türler olgunlaşmış olsalar bile yeşildir.
1 gün sonra tüketeceklerimi de bir elma ile birlikte gazete kağıdına sarıp oda sıcaklığında bekletiyorum. Yani elma avokadonun olgunlaşıp yumuşamasını hızlandırıyor. Eğer aceleniz yoksa avokadolar 3-4 gün kendi halinde oda sıcaklığında bırakılırsa da olgunlaşacaktır.
Ancak kesim yapıldıktan sonra belli bir süre zarfı içerisinde avokado tüketmek önemlidir. Özellikle soğuk havaya alışık olmayan bir meyve olduğu için, buzdolabında bekletilse bile yaklaşık olarak 2 veya 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri