Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ses kaydı gerçek sesimiz mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ses kaydı gerçek sesimiz mi?

Ses kayıt cihazları sadece havada yayılan ses dalgalarını algıladığı için sesimizin vücudumuzun içinde iletilen bileşenini duyamamış oluruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimgenc.tubitak.gov.tr

Videoda kendi sesimiz neden farklı gelir?

Ses kayıt cihazları sadece havada yayılan ses dalgalarını algıladığı için, sesin vücut içinde iletilen bileşeni duyulamıyor. Bu yüzden kayıt cihazından dinlenilen ses, sahibine farklı geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Sesim dışarıdan nasıl duyuluyor?

Kendi Sesimizi Başkalarının Duyduğu Gibi Nasıl Duyarız? Hava yardımıyla dış kulaktan gelen sesi titreşimsel olarak iç kulağa iletir. Konuştuğumuzda hem kendi sesimizi hem de havada oluşan yansımasını duyarız. Ses tellerinden çıkan titreşimler üç küçük kemikçiği yok sayarak direkt iç kulağa ulaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Sesimiz neden farklı?

Kayıtlarda kendi sesimizin garip gelmesinin sebebi ise onu iki şekilde algılıyor olmamız. Sesimiz; kulağımıza hem hava yoluyla, hem de kafamızın içindeki kemik ve dokuları titreştirerek geliyor. Böylece onu normalde olduğundan farklı duyuyoruz çünkü ses her maddede farklı frekans ve hızda iletiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gzt.com

Diğer insanlar sesimizi nasıl duyar?

Konuşurken sesimiz hava vasıtası ile dışarıya yayılır ve bir kısmı kulağımıza gelir bunun dışında aynı ses kafatası vasıtası ilede kulağımıza gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

KAYDETTİĞİMİZ SES GERÇEK SESİMİZ MİDİR ?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Gerçek sesimizi nasıl anlarız?

Ancak ses dalgalarını oluşturan ses telleri titreştiğinde bu titreşimler boynumuzdaki ve başımızdaki kemikler tarafından da iletilir. Kokleaya ulaşan bu titreşimlerin frekansı havada yayılan sesin frekansından daha düşüktür. Kendi sesimizi bu iki farklı yoldan ulaşan ses dalgalarının birleşimi şeklinde algılarız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimgenc.tubitak.gov.tr

Sesimiz benzersiz midir?

Sesimiz de tıpkı parmak izimiz gibi sadece bize özgü ve eşsizdir. Sesleri algılayan elektronik cihazlar, her bir insanın sesini bu nedenle rahatça ayırt edebiliyor. Ancak kulağımız bazen birbirine yakın renklerdeki sesleri aynıymış gibi duyabilmekte.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Sesimiz kişiye özel midir?

Bu farklılık, sesin oluşumunda görev alan ağız, burun ve gırtlak etkileşiminin kişiden kişiye değişmesinin yanı sı- ra dudaklar, dişler, çene kasları, damak ve dilin farklı bir ses basıncı oluşturmasından da kaynaklanır. Bu sayede sesimiz bizi diğerlerinden ayıran biyometrik özelliklerimiz arasında yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: services.tubitak.gov.tr

Mikrofondan kendi sesimi nasıl duyarım?

Ayarlar - Sistem - Ses - Ses denetim masası kısmına tıkladığınızda karşınıza ses seçeneklerinin yeraldığı pencere gelecektir. Aynı yere saatin yanındaki ses ikonuna sağ tıkladıktan sonra açılan menüden Ses ayarlarını aç deyip açılan ekrandan ses denetim masasına tıklayarak ta ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sordum.net

Sesimiz ne zaman kalınlaşır?

Cevap : Bireylerde ses kalınlaşması ergenlik döneminde genellikle 13 ila 14 yaşlarında iken gerçekleşmektedir. Kişi 15 yaşını doldurduğunda ses tonu belirli düzeyde oturmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drhakanbirkent.com

Iç sesim var mı?

Yapılan araştırmalar, iç sesimizin oluştuğu zamanlarda, beynimizde dil ve konuşmadan sorumlu olan Broca alanının aktive olduğunu gösteriyor. Vygotsky'nin yaptığı bir başka araştırmada ise, iç ses oluştuğunda gırtlağın aktive olduğu gözlemlenmiş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okanhastanesi.com.tr

Sesim neden boğuk çıkıyor?

En sık sebep, soğuk algınlığında , üst solunum yolu enfeksiyonlarında veya sesin fazla kullanılması sonucunda karşılaştığımız ses tellerinin şişmesidir. Daha uzun süreli ses boğukluğu, çoğunlukla, sesin uzun süre aşırı, yüksek tonda veya uygun olmayan bir şekilde kullanılması sonucu oluşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dralidegirmenci.com

Sesimiz için ne yapmalıyız?

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?
  1. Bal ve limon ilaveli papatya, nane ya da ıhlamur gibi bitki çayları içmek.
  2. Boğaz pastili emmek ya da sakız çiğnemek.
  3. Ilık duş ya da sıcak su buharı ile boğazı nemlendirmek.
  4. Ilık tuzlu su ile gargara yapmak.
  5. Zencefil veya meyan kökü tüketmek.
  6. Bol miktarda su içerek boğaz kuruluğunu önlemek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Sesini değiştirmek mümkün mü?

"Sesin ortaya çıkışında sadece ses telleri görev almamaktadır. Ham ses, ses telleri tarafından ortaya çıkar. Ancak ses rengi; dil, damak, dişler, dudaklar ile şekillendirilmektedir. Bu yapılar değiştirilemediği için sesi herhangi birinin sesine benzetmek teknik olarak şuan için mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Sesimiz değişir mi?

Ses tellerimiz yaşamımız boyunca iki dönemde büyük değişikliğe uğrar. Sesimizdeki ilk büyük değişim ergenlikte gırtlağın bü- yüyerek sesi derinleştirmesiyle başlar. Büyüyen gırtlak içe- risinde titreşecek daha fazla alana sahip olan ses tellerin- de titreşim miktarı azalarak daha pes sesler üretilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimteknik.tubitak.gov.tr

Herkesin ses tonu neden farklı?

Elbette her insanın vücudu aynı yapıdaki organlardan ya da sistemlerden oluşur. Ancak birinin göğüs kafesi büyük ya da küçük, birinin gırtlak yapısı geniş ya da dar, bir başkasının ses telleri kalın ya da ince olabilir! İşte vücudumuzdaki bunlar gibi yapısal farklılıklar seslerimizin de farklı olmasına neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-dergi.tubitak.gov.tr

Ses bir kulak yada mikrofon yardımıyla tespit edilir mi?

Bir mikrofon içeren işitme cihazı ile ses kaynağının yönünü belirlemek mümkün olmamaktadır. Oysa mikrofon dizileri ile işitme cihazı kullanan kişilerin ses kaynağının yönünü anlamaları mümkün olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Mikrofon sesimizi nasıl algılar?

Bütün mikrofonlar ses dalgalarına tepki gösteren çeşitli şekillerde yapılmış diyafram ya da benzeri bir elemana sahiptir. Mikrofona gelen ses dalgaları diyaframa çarpar ve ses basıncındaki değişikliklere göre diyafram içe veya dışa doğru hareket ederek mekanik titreşim yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Telefonda konuşurken kendi sesini duymak nedir?

Eğer karşı tarafın cihazındaki hoparlörün sesi çok yüksekse, sizin sesiniz aynı cihazın mikrofonu tarafından algılanıyor ve sesi size yönlendiriyor. Böylece siz kendi sesinizi tekrar tekrar bir yankı gibi duymak zorunda kalıyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webtekno.com

Yüz şekli her insanda aynı mıdır?

Yüzün erkek ve kadında farklı şekillerde olduğunu biliyoruz. Bu şekillerin tanımlanması için yüzün genişlikleri ile yüksekliği karşılaştırılmaktadır. Kadın eve erkeklerde genel yüz tipleri aşağıda özetlenmiştir. Bizler yüz şeklinin belirlenmesinde yüzün uzunluk ve genişliğine göre yüz şekilleri belirlemekteyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakanbuzoglu.com

Her insanın yürüyüşü farklı mıdır?

İnsanın kendine özgü yürüyüşü, bacaklarının uzunluğu, kalçalarının genişliği gibi vücut yapısına bağlı olduğu gibi, spor yaparak bacak kaslarını geliştirip geliştirmediği gibi çevresel koşullara da bağlıdır. İnsanların farklı bir yürüyüş şekline sahip olduğunu kolayca anlarız ama bu farkı tanımlamakta zorlanırız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Kalp atışı her insanda aynı mıdır?

İdeal nabız 60 ila 100 arasında değişkenlik gösterir. Nabız herkeste aynı değildir. Örneğin; kondisyona sahip bir atletin istirahat halindeyken nabzı 40 olabilir. Yine çocuklarda nabız daha yüksektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Sesimiz ne zaman değişir?

Ergenlik döneminde, erkek çocuklarda perde yaklaşık bir oktav düşer. Kızlarda temel frekanstaki düşüş daha az olmakla birlikte, ergenlik döneminde erişkin düzeyine iner. Ergenlikte ses değişimi ortalama 3-6 ayda tamamlanırken en fazla 1 yıl sürer. Kızlarda ses değişimi 15 yaşında, erkeklerde 14-15 yaşında tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drhaldunoguz.com

Sesimiz nasıl açılır?

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?
  1. Ilık tuzlu su ile gargara. Ağrılı ve tahriş olmuş boğaz ve ses kısıklığı için ılık tuzlu su ile gargara yapmak etkili sonuçlar verebilir. ...
  2. Solunan havayı nemlendirmek. ...
  3. Boğaz pastilleri kullanmak. ...
  4. Elma sirkesi içmek. ...
  5. Ballı papatya çayı tüketmek. ...
  6. Zencefil kökü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Ses tonu nasıl değişir?

Ses inceltme ameliyatında en yaygın teknik tip 4 tiroplasti işlemidir. Gırtlaktaki 2 büyük kıkırdak birbirine yaklaştırılır ve ses telleri uzatılarak ses inceltilir. İşlem sırasında hem doktor hem hasta hastanın sesini duyar ve sesin istenilen yeterlilikte inceldiğine birlikte karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medient.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT