Örneğin; ses, gölge, ısı, ışık, sıcaklık, radyo dalgaları, TV frekansları gibi şeyler tanecikli bir yapıya sahip olmadıkları (hacim ve kütleleri bulunmadığı) ve (kendi başına hareket ettikleri ya da araz özelliğine sahip olup) eylemsizlik özelliği taşımadıkları için madde olarak kabul edilmezler.
Foton, (Grekçe: φῶς, φωτός (phôs, phōtós) 'ışık') Modern Fizik'te ışık, radyo dalgaları gibi elektromanyetik radyasyonu içeren Elektromanyetik Alan kuantumu yani ışığın temel birimidir. Ayrıca, Elektromanyetik Kuvvet'lerde kuvvet taşıyan, kütlesiz (ya da duru kütlesi=sıfır kabul edilen) temel parçacıktır.
Denge bozulmaz çünkü ışığın kütlesi yoktur. Ancak ışık kütlesiz olmasına rağmen kütle çekiminden etkilenir.
Foton da boson sınıfından bir temel parçacık (tıpkı kuarklar, elektronlar v.s. gibi ). fakat diğer temel parçacıklardan özel bir farkı var ve bu onu bir anlamda özel kılıyor. Kendisi Higgs ile etkileşime girmiyor. Dolayısı ile durgun haldeyken bir kütlesi yok (Hareket ederken göreli bir kütlesi oluyor).
İlgili 28 soru bulundu
Karadelik ışığı çekmiyor, ışığın içinde hareket ettiği uzayı kendine doğru büküyor. Işık normal şekilde doğrusal olarak hareket ediyor fakat doğrusal olarak hareket ettiği uzayın kendisi karadeliğin kütle çekim kuvveti ile bükülerek ışığı karadeliğe doğru yönlendiriyor. Fotonlar üzerinde bir çekim etkisi oluşmuyor.
Eğer foton gerçekten de kütlesiz ise evet fotonlar sonsuza kadar yaşar. Ve evet uzayda fener yakarsan fotoları sonsuza kadar gider ama bir yerden sonra onu göremezsin. Çünkü ışığın görünürlüğü onun dalga boyuna bağlı ve bir yerde sonra dalga boyu yeterince genişlediği için gözümüz onu algılayamaz.
Işık, bir enerji çeşididir. Sabit kütleli sistemlerde enerji yoktan var edilemez. Ancak bir biçimden diğerine dönüşebilir. Bu yüzden ışık, yalnızca enerjinin bir başka biçiminin dönüştürülmesiyle elde edilir.
Foton yoktan var olmaz vardan yok olmaz. Atom kendi kendine ben yuksek enerjiden dusuk enerjiye geceyim diye bir sey demez.
Işığı oluşturan fotonlar, elektromanyetik dalgayı taşıyan bir kuantum parçacıktır. Fotonların en temel özelliği, yüksüz ve kütlesiz olmalarıdır.
Aslında hayır. Kütle enerjiye dönüşmüyor ve enerjinin bir formu da değil. Buna karşın yerçekimi alanında cisimlere ağırlık kazandıran kütleyi enerji cinsinden ifade edebiliriz.
Kütlenin korunumu yasası, zaman zaman Lomonosov-Lavoisier yasası olarak da adlandırılan, kapalı bir sistemde var olan çevrimler ve işlemler ne olursa olsun, kütlenin sabit kalacağını belirten yasadır. Denk bir ifadeyle açıklamak gerekirse kütlenin durumu yeniden düzenlenebilir fakat kütle yaratılamaz veya yok edilemez.
Işık; foton denilen kütlesiz (ağırlıksız değil, kütlesiz) ve yüksüz atom-altı parçacıklardan oluşur.
Işık, madde değil, bir enerji biçimidir. Madde atomlardan oluşur. Işık aslında elektromanyetik radyasyondur.
Ses bir enerji türüdür. Ses titreşimle oluşur, titreşimi enerjiye dönüştürür. Sesin kuvvetine gürlük denir ve "Desibel (dB)" ile ölçülür.
ÖZGÜL AĞIRLIK: Toprağı oluşturan tanelerin birim hacimlerinin ağırlığı , maddenin yoğunluğunun arı suyun yoğunluğuna (1) oranıdır, birimsizdir. Hacim ağırlığı, killi topraklarda 1-1.2 g/cm3 , orta bünyelilerde 1.2-1.4 g/cm3, kumlu topraklarda 1.4-1.6 g/cm3 civarında değişir.
Photon oto aydınlatma ürünleri firması Almanya merkezli, Trade Mark Münich/Germany yani Alman patentli bir markadır.
Yüksek enerjili bir foton maddeyle çarpıştığında, genellikle bir elektron-pozitron çiftine dönüşür.
Sonuçta fotonlar elektromanyetik enerji dalgası paketleridir (fotonlar elektromanyetik kuvvetin taşıyıcısıdır) ve sadece elektrik yükü olan cisimlerle etkileşime girerler. Fotonların elektrik yükü olmadığı için kendisiyle doğrudan etkileşime girmesi, fotonların misket gibi birbiriyle çarpışması imkansızdır.
Bir maddemidir? Kokan cisimden yayılan moleküller burun alıcılarımıza ulaştığında kokuyu hissederiz. Yani bu sorunun cevabı evet ve koku maddedir.
Bu tür maddelere saf madde denir. Örneğin tuzun yapısında sadece tuz maddesi bulunur, tuzun en küçük parçası yine tuzdur. Bu nedenle tuz saf maddedir. Benzer şekilde şeker, yağmur suyu, külçe altın, termometrelerde kullanılan sıvılardan biri olan cıva saf maddedir.
Duman, bir maddenin yanması ile çıkan ve içinde katı zerrelerle buğu bulunan kara veya esmer renkli gazdır. Duman ile sis birbirine çok benzeyen, ancak aynı olmayan şeylerdir. Eğer gaz içinde ince sıvı damlacıkları yayılmış ise bu sistir. Duman ise katı, sıvı ve gazların karışımıdır.
Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Sonsuz, eski Yunanca Lemniscate kelimesinden gelmektedir, (sembol: ∞) çoğunlukla matematik ve fizikte herhangi bir sonu olmayan şeyleri ve sayıları tarif etmekte kullanılan soyut bir kavramdır.
Işık yılı, astronomik uzaklıkları ifade etmek için kullanılan ve yaklaşık 9,46 trilyon kilometreye (9,46×1012 km) karşılık gelen uzunluk birimi. Uluslararası Astronomi Birliğinin (IAU) tanımına göre bir ışık yılı, ışığın bir Jülyen yılında (365,25 gün) boşlukta kat ettiği mesafedir.
Modern fizikte, ışık evrendeki en hızlı şey olarak kabul edilir. Işığın boşluktaki hızı saniyede tam olarak 299792458 metre olarak tanımlanmıştır. Bu, insan ırkının bugüne kadar tecrübe ettiği en hızlı şeydir. Ekvator etrafında ışık hızıyla hareket ederseniz gezegeni bir saniye içinde 7.4 defa turlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri