'FLÖRT ETMEK, EL ELE TUTUŞMAK, BAŞ BAŞA KALMAK...' "Bu dönemde nişanlıların mahremiyet ölçülerini gözetmek kaydıyla birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla görüşüp konuşmalarında bir sakınca yoktur.
“Eğlence, vakit geçirme vb. düşüncelerle flört etmek haramdır ancak; flört evlilik öncesi tanışma devresi olan flörtte bu haram durum ortadan kalkmaktadır.” Şeytan insanları harama sevk ederken genellikle sağ taraftan yaklaşır.
Bu kapsamda flört; âşıkane hareketler olarak adlandırılan öpme, sarılma ya da kucaklaşma gibi yakın fiziksel temas; cinsel ilişkiyi ispata yaramayan ses ya da görüntü kaydı; mektuplaşmalar veya elektronik ortamda yapılan yazışmalar kural olarak zina sayılmamaktadır[5].
Flört kavramı İslam'da yoktur. Çünkü flört; birbirine helal olmayan kadın ve erkeğin birbiriyle haşır neşir olması, el ele gezmesi tozması vs gibi hareketlerin tümüdür. Günah olan, haram olan ve kişiyi zinaya sürükleyebilen fiillerdir bunlar.
Aşık olmak günah değil zaten aşk istekle olabilecek bir şeyde değil fakat sen bir kıza aşkını ilan edip nefsin kurbanı olursan -gidenlerin en önde gideni kadınlari -iffet ve namus sahibi bir kızla 'El ele tutusursan sevişmek opusmek vs. ' Bunlar zinadir zina en büyük günahlardandir.
İlgili 31 soru bulundu
'FLÖRT ETMEK, EL ELE TUTUŞMAK, BAŞ BAŞA KALMAK...'
"Bu dönemde nişanlıların mahremiyet ölçülerini gözetmek kaydıyla birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla görüşüp konuşmalarında bir sakınca yoktur.
“Arkadaşlık”, “flört”, “birlikte yaşama”nın kendisi değil; bu tür bir ilişkide cinsel ilişkiye girmek zinadır.
Soru: Karşı cinsten biriyle "Chat", yani sanal ortamda sohbet etmenin dinimizce her hangi bir sakıncası var mı? Cevap: İnsan düzeyinde, sanal ortamda yapılan sohbette bir sakınca yoktur.
Bir erkek ve kadının, NİKAHSIZ OLARAK ELLERİNİN BİRBİRİNE DEĞMESİ VE YALNIZ KALMALARI caiz değildir. Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır.
Nikahsız el ele tutuşmak haramdır. Dudaktan yanaktan öpmek de günahtır. Zinaya girmez.
Sevgililerin öpüşmesi ''ten zinası''; ''dudakların zinası'' olur. Sadece zina olur denilmemesi daha uygundur. Zira zina sadece nikâhsız cinsel ilişki hakkında yalın olarak kullanılan bir kavramdır.
Dr. Bardakoğlu, evlilik dışı ilişkinin dinen günah olduğunu söyledi. Prof. Dr.Bardakoğlu, “Birbirleriyle evli olmayan tarafların İslam Dini'nin koyduğu sınırları aşarak, yasakları ihlal ederek beraber olmaları bir arada olmaları İslam Dini'nde uygun görülmemiş günah sayılmıştır.
Zinanın söz konusu olabilmesi için eşlerden birinin bir başkasıyla cinsel ilişkiye girmesi gerekmektedir. Sarılmak, öpmek zina sayılmaz ancak teşebbüs aşamasında kalan zinadan bahsedebilmek adına ispat kolaylığı sağlar.
Flört : Tanışmaya müteakip, kişilerin uyum sürecini takip etmesi, karakter ve sosyal yaşamını tanıması dönemidir. Sevgili : Flört evresinin tamamlayan çiftin, birbirini kabullenerek, birbirlerine güvendiğini ilan etmesi ve cinsel ilişki yaşamaya başladığı dönemdir.
Flört ne demek, sevgili olabilmek ne demektir? Flört çok yakın duygusal arkadaşlık demektir, sevgililik ise sevgi duyulan aşık olunan kişi ile yaşanan ilişkidir. Yani sevgililik ilişkinin isminin konmuş halidir.
İslam'da eşcinsellik ve eşcinsel ilişkiler bid'at olarak kabul edilmiştir. Eşcinsellik büyük bir günahtır, buna karşın Allah bağışlayıcıdır, bütün günahları bağışlar. Eğer bir eşcinsel birey son nefesine kadar eşcinsel eylemlere devam ederse ne olacağını Allah bilir.
Nikahsız el ele tutuşmak haramdır. Dudaktan yanaktan öpmek de günahtır. Zinaya girmez. Ama günahtır.
Karşı cins ile kurulan ilişkinin, “Zina” şeklinde değerlendirildiği yazıda, “Zinaya götürecek tüm fiiller tehlikeli ve zinaya çeken sebepler olarak haramdır” denildi.
Aşık olmak günah değildir. Bildiğiniz gibi, aşk, nefsanî olan duygusallıktan ziyade, kalbî olan aşırı sevginin adıdır. Ancak mukaddes şeyleri feda edecek kadar tapar gibi sevmek doğru değildir. Aşık olmak günah değildir.
cinsel ilişki konuşmak haramdır hatta özel konuları zevklenmek etkilenmek için hemcinsinle konuşmakta haramdır. ayrıca bir erkekle bir kızın sohbeti zaten caiz değildir.
Evet kadın ve erkek arasındaki fıtri meyil ilahî bir kanundur. İki cins arasında adaba uygun olmayan herhangi bir iletişim haram dairede vücuda gelen bir meyle sebep olabilir. Dolayısıyla böyle bir iletişim kesinlikle haramdır.
DİYANET İşleri Başkanlığı, milyonlarca kişinin kullandığı sosyal ağlar ve sanal ortamla ilgili uyarılarda bulundu. Diyanet'in aylık dergisinde, sosyal paylaşım sitelerine yüklenen fotoğraflar için “Kişinin mahremiyetini sanal ortamda ifşa etmesi, bunu başkalarıyla paylaşması dinen uygun değil.
İSRA Suresi 32. ayette "zinaya yaklaşmayın" der. Yaklaşmak bile günahtır. Öpüşmek zinaya yaklaşmak sayılır.
Zina için sayılan söz konusu koşullar doğrultusunda, erkek ve kadın bu suçun faili olup bunlardan birinin evli ya da bekar olması eylemin suç olma niteliğini ortadan kaldırmamaktadır.
Nikah yapmadan kız arkadaşınızla, nişanlınızla, sevişmeniz, öpüşmeniz günahtır. "(Ben) kadınların elini tutup tokalaşmam." buyurdu (Neseî, Bîyat, 18; İbni Mâce, Cihad: 43).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri