Benim hayatımın anlamı, güneşim, sevgilim, hayatımın merkezi olan sensin. Bugün de seninle birlikte, yeni anılar biriktireceğimiz ve sana olan sevgimin her saniyesini hissedeceğimiz güzel bir gün bizi bekliyor. Günaydın aşkım, seni seviyorum!
Günaydın aşkım, seninle birlikte uyandığım her gün benim için bir hazine. Sabahın erken saatlerinde bile seninle düşler kurmak istiyorum. Seninle her anı paylaşmak, seninle hayatın tadını çıkarmak istiyorum. Günaydın sevgilim, bugün de bana aşk dolu bir gün yaşatmanı diliyorum.
Günaydın, tünaydın, iyi akşamlar gibi yavan selamlama öbeklerinin yerine "sabah-ı şerifleriniz hayrolsun", "Allah gününüzü aydın etsin", "Hayırlı akşamlarınız olsun", vb. cümleleri ikame edin.
"Ben evdeyim, ya sen?" "Sana da günaydın, erkencisin" gibi. Mesajlaşmanızı günaydın, iyi akşamlar gibi saçma bir rutine sokmayın. Beklemediği zamanlarda, alakasız mesajlar atın, monotonluğu kırın.
İlgili 45 soru bulundu
Benim hayatımın anlamı, güneşim, sevgilim, hayatımın merkezi olan sensin. Bugün de seninle birlikte, yeni anılar biriktireceğimiz ve sana olan sevgimin her saniyesini hissedeceğimiz güzel bir gün bizi bekliyor. Günaydın aşkım, seni seviyorum!
Sabah 11.00'e kadar “Günaydın!” kelimesini kullanıyoruz. Sabah 11.00'den sonra “İyi günler!” diyoruz. “İyi günler!” sözünü güneş batana kadar kullanıyoruz.
Cahiliye Arapları öz Türkçe günaydın sözünü nereden bilsin? Onlar Sabahulhayr diyorlardı. Biz günaydın deriz. Başta yalnızca sabahları denilirken şimdi öğlene dek söyleniyor.
Türkiye'de, günümüzde yaygın biçimde kullanılan alışılagelmiş selamlaş- ma sözcük ve ifadelerini ise; merhaba, selamünaleyküm, selam(lar), günay- dın(lar), iyi sabahlar/hayırlı sabahlar, iyi günler/hayırlı günler, iyi akşam- lar/hayırlı akşamlar, iyi geceler/hayırlı geceler, iyi yolculuklar, hoş geldiniz, Allah'a ...
Hayırlı sabahlar yerine günaydın denilmesinin dinen günah olup olmadığı Müslüman alemi tarafından sıklıkla merak ediliyor. İşte konuya dair bilgiler… GÜNAYDIN DEMEK CAİZ Mİ? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Günaydın demek cahiliye adetidir'' gibi açıklamasının olmadığını söyledi.
Bizler yerine göre selâm da veririz, hayırlı sabahlar da deriz, selâmun aleyküm de deriz, günaydın da deriz. Bunda hiçbir sakınca da görmeyiz. Birbirine karşı da kullanmayız.
Gün, güneş doğduğu için mi aydınlık, yoksa sen varsın diye mi? Sana şimdi yanında olup kulağına fısıldamak isterdim en güzel günaydın sözlerini. Ama canım istemeden de olsa uzaktayız, bugünler bittiğinde işte o zaman birlikte izleyeceğiz güneşin doğuşunu.
(< tün aydın) [II. Meşrûtiyet'in ilk yıllarında Türkçülük akımının etkisiyle kullanılmaya başlanmış, ancak günaydın gibi tutunmamıştır] “İyi akşamlar” anlamında selâmlaşma sözü.
"Merhaba", "günaydın", "selâmün aleyküm", "iyi günler", "iyi akşamlar", "iyi geceler" gibi sözcük ve söz grupları selamlaşmanın Türkçede görülen selamlaşma sözlü kalıplarıdır.
Günaydın kelimesi sabah saatlerinden öğlen saatlerine kadar kullanılabilen bir kelimedir. Selamlaşmak amacıyla kullanılır.
Özdeyiş, vecize, aforizma ya da özlü söz; düşünce, duygu ya da ilkeleri kısa ve öz bir biçimde anlatan sözlerdir. Kimi zaman motto, kelamıkibar ve ülger olarak da anılırlar. Özdeyişlerin söyleyeni genellikle bellidir; ancak bazı sloganlaşmış özdeyişlerin kim tarafından yaratıldığı bilinmeyebilir.
Gündüz ve akşam saatleri:
Sabah 9.00 – 10.00 saatleri e-postaların açılma oranlarının yüksek olduğu zaman aralıklarından biridir. 9.00 – 10.00 saatleri arasında. Bu veriyi 7.00 – 9.00 saat dilimi takip ediyor. Akşam saatlerinde ise e-postaların 19.00 – 20.00 saatleri arasında açılma oranları yüksek.
Merak edilen soruları örnek cümlelerle birlikte derledik. Günaydın kelimesi daha çok sabahın ilk ışıklarından öğle saatlerine kadar kullanılan bir selamlama sözüdür. Buna karşın tünaydın hem öğleden sonrası hem de akşam için yaygın bir şekilde kullanılabilir.
Ünlü şair Nazım Hikmet'in Günaydın şiiri ölüm yıldönümü ile birlikte bir kez daha hatırlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri