Yüzdeki delikler genellikle lazer tedavisi uygulanarak ortadan kaldırılabiliyor. Özellikle kimyasal peeling yöntemi de, oldukça etkili bir yöntemdir.
Lazer, ciltte meydana gelen delik ve çukurları tedavi etmek için kullanılan en etkili yöntemdir. Kişiye özel olarak uygulanan lazer tedavisi ile önce cilt analizi yapılır. Ardından uzman cildi soyan ya da cildi soymadan yenileyebilen lazer tedavisini uygular.
Gül suyu ve soda gözenek sıkılaştırmada etkili oldukları için her ikisini de buz haline getirerek cildinize uygulayabilirsiniz. Ayrıca tonik şekilde cildinize de sürebilirsiniz. Tarçın kabuğu ve karanfil gibi esansiyel yağlar gözeneklerinizin küçülmesine yardımcı olur.
YÜZDEKİ DELİKLER NASIL KAPANIR? Akne eğilimine sahip ciltlerde gözeneklerin tıkanması sonucu gözenekler sürekli genişlemektedir. Bu gibi durumda salistik içeren temizleyici ürünleri ile her gün cilt temizliği yapmak gerekir. Yağlı cilt için retinil palmtat veya retinol içerikli ürünleri kullanmakta da fayda vardır.
İlgili 20 soru bulundu
Yüzdeki delikler genellikle lazer tedavisi uygulanarak ortadan kaldırılabiliyor. Özellikle kimyasal peeling yöntemi de, oldukça etkili bir yöntemdir.
Dermabrazyon seansları, kimyasal kullanmadan kimyasal peeling ile benzer sonuçlara ulaşır. Üst katmanları kazımak için küçük, dönen bir tel fırça çukurlaşmış derinin üzerinden geçirilir. Dermabrazyon, cilde daha eşit bir görünüm kazandırmaya ve çukurlaşmış sivilce izi görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
2 yemek kaşığı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon suyunu karıştırın. Daha sonra gözenekli bölgeye uygulayıp 1 dakika bekletin. Soğuk suyla durulayıp nemlendirici sürün. nemlenmesini sağlayacak bu maskeyle siz de yepyeni bir görünüme kavuşabilirsiniz.
Aslında gözenek büyüklükleri tamamen estetik bir kaygıdır. Büyük gözeneklerden tamamen kurtulmak mümkün olmasa da görünümleri azaltılabilir. Bunu yapmanın en iyi yolu, cildin yumuşak kalmasını ve gözeneklerinin tıkanık kalmamasını sağlamaktır.
Burun ön dikeninin hemen iki yanında görülen deliklere -burun boşluğuna bakan yüzündekilere-foramen incisivum denir. Bu delikler canalis incisivus 'un bu yüzdeki delikleridir; canalis incisivus burun boşluğu ile ağız boşluğunu birleştirir.
Yüzdeki delikler için kremler, genellikle benzoil peroksit, salisilik asit ve resorsinol gibi maddeler içerir. Bu maddeler, ciltteki yağ ve kirleri temizlemeye, gözeneklerin sıkılaşmasını sağlamaya ve bakterilerin üremesini önlemeye yardımcı olur. Yüzdeki delikler için kremler, genellikle günde 2-3 kez uygulanır.
Su cildi toksinlerden arındırarak gözeneklerin nefes almasını ve sıkılaşmasını sağlar. Ayrıca suyu sadece içerek değil, cilde doğru şekilde uygulayarak da cildinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak su buharı yaparak cilt gözeneklerinin açılması, cildin sıkılaşması için kolaylıkla uygulanan bir yöntemdir.
Sıkılarak çıkarılmış siyah noktaların yerlerinde oluşan boşlukların hızlı bir biçimde kapanması için, düzenli olarak cildinize tonik uygulaması yapmanız önemlidir. Kullanacağınız toniğin mutlaka cilt tipinize uygun olması gerekir. Yüzünüzü ılık su ve sabunla yıkadıktan sonra, tonikle mutlaka temizlemelisiniz.
Yağlı ve akneli ciltlerin tercih ettiği, tıkanmış gözeneklerin açılmasını sağlayarak sivilceleri temizlemesiyle bilinen ve cilt bakımında sıklıkla yararlanılan asit çeşididir. Aynı zamanda beta hidroksi asit (BHA) olan salisilik asit, cilt bakımında sıklıkla kullanılan bileşenler arasında yer alır.
Niacinamide: Niacinamide, cildin genel görünümünü iyileştirmek için etkili bir bileşendir. Gözenekleri sıkılaştırır, cilt tonunu eşitler, kızarıklıkları azaltır ve lekelerin görünümünü minimize eder.
Bu yöntemler arasında limon suyu, elma sirkesi, yeşil çay, biberiye yağı, kil maskeleri ve nane yaprakları kullanımı yer alabilir. Limon suyu, doğal bir asit içerir ve cildin formunu düzenleyerek gözeneklerin azalmasına yardımcı olur. Elma sirkesi de cildi sıkılaştırmaya yardımcı olabilir ve gözenekleri küçültür.
Cilt Temizliği
Gözenek oluşumunu engellemek için cildi temiz tutmak ve sık sık nemlendirmek önemli. Cildinizi düzenli olarak temizlemek, gözeneklerin tıkanmasını önlemenin en önemli adımıdır. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez cildinize uygun bir temizleyici ile yüzünüzü temizlemelisiniz.
Bu nedenle ciltteki gözenekler açılmadan önce cilt temizliğine ve bakımına özen göstermek gerekmektedir. Cilde düzenli olarak uygulanan cilt bakım teknikleri ve tedavileri cildi atık hücrelerden ve kir gibi unsurlardan arındırarak cilt gözeneklerini sıkılaştırmada hızla etki etmektedir.
Bu sorunu ortadan kaldırmak ve çukur bir görünüm sergileyen yara izlerini yok etmek için yüz çukur dolgusu işlemi gerçekleştirilebilir. İşlemde hyaluronik asitin kullanılıyor olması nedeniyle yüz çukur dolgusu işlemi halk arasında 'Hyaluronik Asit Dolgusu' gibi isimlerle de anılıyor.
Sivilce izlerinin geçme süresi, oluşan izin tipine, derinliğine, büyüklüğüne, cilt özelliğine göre değişmekle birlikte hafif ve yüzeyel olanlar cilt yenileme hızına bağlı olarak kısa sürede düzelirken derin ve büyük sivilce izleri ise daha uzun sürede tedavi edilebilir. Ancak bazı izler ise kalıcı olabilir.
Hafif seyreden sivilceler kendiliğinden iyileşir ve genellikle ciltte iz bırakmazlar. Ancak cilt altında nodül ve kist oluşumuyla kendini gösteren, ağır seyreden sivilceler kendiliğinden düzelmez ve iz bırakarak iyileşirler.
Kör sivilce için krem uygulaması yapmak iltihaplanmayı ve şişliği azaltabilir. Aynı zamanda sivilcenin ucunun çıkmasına yardımcı olarak iltihabı vücuttan dışarı atılmasını destekleyebilir. Sivilce kremleri genellikle salisilik asit, benzoil peroksit,kükürt, alfa hidroksi asit, retinoid gibi bileşenler içerir.
Anti-Scar Plus Serum Kullanım Alanları:
Sivilce izlerinin Sivilce Çukurlarının giderilmesindeetkilidir. Genellikle cilt hekimleri tarafından kullanılmaktadır, Profesyonelkullanıma uygundur. Günde iki kez cilde uygulandığında ortalama 20 gün içindesivilce izleri silinir.
Açık yara, yeni bakterilerce tekrar iltihaplanmaya müsait hale gelir ve kalıcı izler kalabilir. Sivilce patlatma teşebbüsünün başarısız olduğu durumlarda, akne çevresine uygulanan basınç akneye yol açan tıkacın ve dolayısıyla tıkaç civarında gelişen iltihabın daha derin dokulara itilmesine neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri