Ayvalık'a gelipte görmeden dönülmeyecek bir yer olan şeytan sofrası her saat ziyaret edilebilir.
Bu yönde tabelalar takip edilerek tepeye ulaşılabilmektedir. Yaklaşık 1 kilometrelik bir yokuş çıkılarak Şeytan Sofrası'na varılmaktadır. Sönmüş bir volkanın lav birikintileri ile oluşmuş ve sofrayı andıran bir tepe olan Şeytan Sofrası, gün batımını seyretmek için turistlerin ziyaret ettiği bir noktadır.
Badavut Plajı, doğal bir plaj olma özelliği barındırmaktadır. Bu harika plajın sahip olduğu güzel kumu ve sakin denizi oldukça büyük bir dikkat çekiyor. Ayrıca Doğa harikası Badavut Plajı; Cennet Tepesi, Şeytan Sofrası ve Cunda Adası gibi ilgi çekici yerlere yakınlığıyla da öne çıkmaktadır.
Gün batımını seyretmek için Şeytan Sofrasına gitmek isteyenler Cumhuriyet alanından dolmuşlarla veya Çamlıktan sonra Sarımsaklı yoluna devam edildiğinde bir kilometre sonra sağa işaret levhasını görüp döndüklerinde dar asfalt yolu takip edilerek ulaşabilirler.
Şeytan iki şeyden korkar. Birincisi Hz. Ömer gibi öfkesini sırf Allah rızası için kullananların gazabından ; İkincisi ABD'yi yöneten gizli iradenin kötülüğünden…
İlgili 20 soru bulundu
Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası manzarası görünmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.
Ayvalık plajlarında dikkat etmeniz gereken iki şey var; biri (çok fazla) çocuk gürültüsü. O yüzden yanınıza müzik dinlemek için kulaklığınızı almanızı öneririm. İkincisi ise denizi. Ayvalık ve Cunda'nın denizi neredeyse Bozcaada'nın denizi kadar soğuk.
Yöresel yemekler, Yunan mezeleri ve elbette taze balık, Ayvalık lezzetleri içinde en belirgin olanlarıdır. Ayvalık Tostu, Lor Tatlısı, peynir çeşitleri, Sakızlı Dolma, Papalina, Girit Leblebisi, Koruk Suyu başta gelen ve denenebilecek yöresel tatlar arasında gelmektedir.
Şeytan Sofrası: Sarımsaklı merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta, ilginç efsaneleri ve muhteşem kızıl gün batımı manzaralarıyla ünlü Şeytan Sofrası yer alıyor.
ŞEYTAN SOFRASI NEREDE? NASIL GİDİLİR? Ayvalık merkezine 8 kilometre mesafede bulunan tepeye ulaşım için belirli saatlerde Sarımsaklı'dan minibüsler geliyor.
İzmir yolunun üzerinde bulunan Sarımsaklı girişinden bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Ve 1 km'lik bir yokuşu çıktıktan sonra Şeytan'ın Ayak İzi'ne ve sofrasına ulaşmış olursunuz. Balıkesir'e deniz yolu ya da kara yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ayvalık'ta denize girmek için en uygun dönem haziran ve eylül ayları arası. Yaz tatilinizi Ayvalık'ta geçirmek isterseniz bu dönemlerde gidebilirsiniz. Yazın sıcak ama serin hava görülürken kışın ılık ama yağışlı bir hava durumu yaşanıyor.
Şeytan Sofrası, Ayvalık: Güneşin En Güzel Olduğu Yer
Şeytan Sofrası, bunlar arasında en popüler olanlardan biri. Dünyada en güzel gün batımı izlenecek yerler arasında geçen Şeytan Sofrası, Ayvalık ile Sarımsaklı arasına konumlanmış.
Ayvalık Şeytan Sofrasında bulunan en önemli yerlerden bir tanesi de ayak izi şeklindeki çukurdur. Buraya gelen kişiler mutlaka bu bölümü de ziyaret ederek dilek dileyip para atmaktadır. “Şeytanın ayak izi” olarak bilinen bu çukurun aynı zamanda mitolojik bir hikayesi vardır.
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey'dir.
Her Cumartesi Saat 09:00 ve 19:00 saatleri arasında kurulur.
Ayvalık'a özgü alabileceğiniz hediyelik eşya zeytinyağı ve zeytin ürünleridir. Dünyanın en leziz zeytinyağı Ayvalık'ta üretilir. Zeytin ve zeytine bağlı ürünler çeşitli sunumlarla beğeninize bırakılmıştır. Sabunun ham maddesinin de bölgede olmasına karşın sabun üretimi giderek azalmaktadır.
Bir balıkçı kasabası olan Cunda'dan adanın meşhur fener balığını (papalina), ızgara ahtapotunu yemeden dönme. Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme.
Cunda Adasında Gezilecek Yerler
Hem deniz yolu hemde kara yolu ile ulaşım imkanına sahip olan Cunda Adasının etrafını araç ile turlamak yaklaşık bir saat sürmektedir.
Cunda Duba Plajı (Belediye Plajı)
Ayvalık'taki bulunan bu plaj giriş ücreti bulunmayan bir plaj olup Alibey Adası'na doğru Lale Adası'nda karşınıza çıkar.
Öncelikle Cunda Adası'nda yüzülecek en doğru yerler adanın batı cephesi. Burası açık denize baktığından ötürü suyu sirküle edip temizlenebiliyor.
Şeytân sizi fakirlikle korkutur ve size fahiş/çirkin şeyleri yapmayı emreder. Allâh ise size kendi tarafından bağışlama ve lutuf va'adediyor. Şüphesiz Allâh(ın lutfu) geniş ve bilendir. Şeytan, sizi fakirlik ile korkutur ve sizlere çirkin şeyler ile emreder.
Köken bilimi. Ayvalık, Antik Çağ'da bir tür yabani ayva anlamına gelen Kidonia (Antik Yunanca: Κυδωνίαι) olarak anılıyordu. Bölgeye ilk yerleşenlerinin Midilli'nin Kydona köyünden ya da Girit'in Kydonies bölgesinden gelmiş olabilecekleri düşünülmektedir.
Allah'ın emrine karşı gelerek Hz. Âdem'e secde etmediği için ilâhî rahmetten kovulan; isyanın, küfrün, kötülüğün, fesadın, kısacası bütün olumsuzlukların ilişkilendirildiği, gözle görülmeyen, insanları saptırmaya çalışan inkârcı, azgın ve kibirli (bkz. Kehf 18/50), ruhanî varlığın adıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri