Kumaş olarak daha çok pamuktan yapılan ve terletmeyen kumaşları tercih etmelisiniz. Doğumdan sonra giyeceğiniz giysiler, kaliteli olmalı. Diğer türlü kalitesiz giysiler terletir, çabuk renk atar ve sağlıksızdır. Bir anne adayı hem doğacak bebeğinin hem de kendisinin sağlığını her şeyden önce düşünmeli.
Doğum çantası, erken doğum ihtimaline hazırlıklı olmak için en geç 32. haftada hazırlanmalıdır. Doğum çantası hazırlamadan önce ilk olarak yapmanız gereken şey, doğum yapacağınız hastanenin size sağlayacağı hizmetleri öğrenmektir.
İlgili 28 soru bulundu
Hastane çıkışında bebeğinize set olarak satılan bebek hastane çıkışı giysilerini giydirebilirsiniz. Tulum, alt üst takım, çıtçıtlı body ile çorap, bebek şapkası ve eldiven gibi aksesuarlardan oluşan setler bebeğinizi pratik bir biçimde giydirmenizi sağlar.
Çoğu zaman bu olağandışı anı paylaşan bebeğin babası olur ama en yakın arkadaşınızı, annenizi veya kız kardeşinizi de tercih edebilirsiniz. Önemli olan seçtiğiniz kişinin tamamıyla güvendiğiniz, kolay anlaştığınız ve zor durumda tereddütsüz destek verebilecek bir kişi olmasıdır.
Pijamanın her pansuman için giyilip, çıkarılması gerektiğinden ötürü bu vaziyet kişiyi yoracak ve zahmet verecektir. Bilhassa sezaryen doğumlar için pijamanın bel lastiği, dikiş bölgesini sıkıp, kişinin canını yakabilir. Bunu engellemek adına ya gecelik giyilmesi, ya da bel bölgesi ayarlanır pijamalar seçilmelidir.
Doğum Çantasında Anne İçin Bulunması Gerekenler
Hastanede kalmanız gereken gün sayısınca rahat kıyafet, pijama ve terlik götürmeniz konforunuz açısından önemlidir. Şal, hırka gibi üşüme ihtimalinize karşın rahatlıkla giyebileceğiniz kıyafetler almanızda fayda var.
Normal doğumlarda bedenin eski haline dönebilmesi için 1-2 gün geçmesi ve sonrasında hekimin görüşleri alınarak korse kullanılması önerilmektedir. Sezaryen doğumlarda korse takmak için dikişlerin alınmasını veya doğumdan sonra 2-3 hafta geçmesini beklemek daha uygun olacaktır.
Sezaryen doğum kaçıncı haftada yapılmalı sorusunun yanıtı anne adayları tarafından sıklıkla merak edilir. Sezaryen önceden planlanabilir ya da acil olarak yapılması gerekebilir. Eğer sezaryen doğum yapılması planlıysa, genellikle hamileliğin 39. haftası yapılması tercih edilir.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Hastane çantasında olmazsa olmaz eşyalar şu şekilde sıralanabilir; kamere, şarj aleti, terlik, havlu ve sabahlık. Bunları mutlaka yanınızda getirmeniz gerekir.
Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.
Refakatçilik süresi 3 gün, 5 gün bazen daha uzun da olabilmektedir. Eğer hastanede hasta 3-5 gün kalacaksa günlük refakatçi ücreti alınır. Günlük refakatçi ücreti 675 TL ile 950 TL arasında değişmektedir.
Doğumu takip eden üçüncü günde anne banyo yapılabilir.
Sezaryen ile doğum sonrası dikiş üzerine konulan bandaj 2 gün sonra çıkarılır, çıkarıldıktan sonra tekrar kapatılması veya pansuman yapılması gerekmez. kendiliğinden erir.
Doğumdan sonraki 40 günü kapsayan döneme lohusa denir; fakat lohusa külodu yalnızca bu dönemde kullanılmak üzere tasarlanmış bir çamaşır türü değildir. Doğumdan yaklaşık 2 ay önceden itibaren kullanılmaya başlanabilir. Lohusa külodu normal külotlara göre çok daha esnek ve pamukludur.
Sezeryan doğum sırasında hastaya büyük bir kesi atıldığı için iyileşme süreci normal doğuma kıyasla daha uzun sürebilir. Ve doğumdan sonra kilo vermek için biraz daha fazla süre geçmesi gerekir. Sezaryen ameliyatı yaptıran kişiler işlemden sonra ortalama 2-3 gün hastanede kalırlar.
Özetle; doğum şekli ne olursa olsun doğuma hazırlık eğitimi almış bir baba rahatlıkla doğuma eşlik edebilir. Doğum mahremiyetin ve beraber bir varoluşa şahit olmanın bir sürecidir. Bu nedenle babanın olumsuz bir şey yaşamaması için doğum destekçisi ve doğum psikoloğundan oluşan bir doğum ekibi çok önemlidir.
MADDE 5 – (1) Kadın işçinin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmaması esastır. (2) Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir.
Refakatçiler hastaneye ait eşya, malzemeleri düzenli ve temiz tutacaklar, hastane malına zarar veren refakatçi zararı karşılayacaktır. Her refakatçiye ve hastaya birer adet yastık, çarşaf, pike verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri