Bu nedenle lohusa gecelik, pijamaya göre daha pratik ve kullanışlı olabilir. Doğumda atılan dikişlere düzenli olarak pansuman yapılması gerekir. Pijamanın giydirilip çıkarılması her seferde zor ve yorucu olduğundan gecelik bu süreçte kurtarıcı olacaktır.
Doğum sonrası için ilk giyeceğiniz iç giyim türü, gecelik olmalı. Çünkü yeni doğum yapmış bir kadının, ister normal doğum olsun, isterse sezeryanla doğum yapmış olsun fark etmez, doğumdan ötürü birçok dikişi olacaktır. Bu dikiş yerleri hassas olduğundan, giyeceği giysi türü de bol ve rahat olmalı.
Normal doğumlarda bedenin eski haline dönebilmesi için 1-2 gün geçmesi ve sonrasında hekimin görüşleri alınarak korse kullanılması önerilmektedir. Sezaryen doğumlarda korse takmak için dikişlerin alınmasını veya doğumdan sonra 2-3 hafta geçmesini beklemek daha uygun olacaktır.
Kumaş olarak daha çok pamuktan yapılan ve terletmeyen kumaşları tercih etmelisiniz. Doğumdan sonra giyeceğiniz giysiler, kaliteli olmalı. Diğer türlü kalitesiz giysiler terletir, çabuk renk atar ve sağlıksızdır. Bir anne adayı hem doğacak bebeğinin hem de kendisinin sağlığını her şeyden önce düşünmeli.
Kadınlar gecelik mi pijama mı tercih etmesi tamamen kişisel tercihlerine bağlıdır. Hatta bazı kadınlar hem pijama hem de gecelik tercih etmektedir. Kadınlar yaz aylarında serinlik hissi için gecelik tercih ederken kış aylarında ise sıcak kalmak için pijama tercih edebilirler.
İlgili 35 soru bulundu
Lohusa giyim için mutlaka korseli ürünler tercih edilmelidir. Doğum sonrası karın ve basen bölgeleri tıpkı sünger gibi kendini bırakmaktadır. Bu nedenle derinin kendini bırakmaması ve kısa süre içinde eski haline gelmesi için korseli kıyafetlerden faydalanmak gerekmektedir.
Gecelik Seçiminde Detaylar
Rahatlığınız açısından bel bölgesi ayarlanabilen ürünleri tercih etmelisiniz. Lohusa gecelikleri geniş ve rahat olduğu için hassas olan karın bölgenize baskı yapmayan ürünlerdir. Lohusalık günlerinizde giyeceğiniz geceliği seçerken ürünün konforuna dikkat etmelisiniz.
C-Panty, iyileşmeyi hızlandırır ve sezaryenden sonra oluşan şişkinliği inceltir. Sezaryen olan bir anne ve bir doktor ekibi tarafından tasarlanmıştır. Sezaryen sonrası İyileşmeyi Hızlandırır Sezaryen yaranızın iyileşmesini hızlandırmak için tasarlanmış tek külottur.
Lohusa pijaması ne renk olmalı tarzında sorularınız varsa eğer Lohusa Çarşısı sitesine giriş yaparak ihtiyacınız olan tüm bilgileri elde edebilirsiniz. Lohusa döneminde giyebileceğiniz özel üretim pijamaların herhangi bir renk kısıtlaması yoktur.
Sezaryenden hemen sonra yatış pozisyonu sırt üstü bir şekilde olmalıdır. Anne adayı ortalama 6-8 saat boyunca hiç kalkmadan istirahat etmelidir.
Lifli gıdalar dışkının yumuşamasına yardımcı olarak tuvalete çıkmanın kolaylaşmasına destek olur. Tüketilen sıvı içine hapsederek dışkının geçişini kolay hale getirir. Bu nedenle lifli gıdalar kabızlığın giderilmesinde oldukça etkilidir.
Doğumu takip eden üçüncü günde anne banyo yapılabilir. Lohusalık dönemi boyunca ayakta duş alınmalıdır. Oturarak ve küvete girerek banyo yapmak enfeksiyon riski açısından sakıncalıdır. Sezaryen doğum yapanlar doğumun ikinci gününde banyo yapabilir ve banyo sırasında ameliyat bölgesini kapatmasına gerek yoktur.
Doğumdan sonraki süreçte yataktan sol tarafınız yatık bir şekillde ve dizlerinizi hafif olarak kıvırarak yatabilirsiniz. Bu sayede daha kolay gaz çıkışı olmaktadır. Sezeryan doğum sonrası tam olarak iyileşmeden ağır kaldırmaktan, spor yapmaktan ve fiziksel olarak sizi zorlayacak tüm işlemlerden kaçınmalısınız.
Sezeryan doğum sırasında hastaya büyük bir kesi atıldığı için iyileşme süreci normal doğuma kıyasla daha uzun sürebilir. Ve doğumdan sonra kilo vermek için biraz daha fazla süre geçmesi gerekir. Sezaryen ameliyatı yaptıran kişiler işlemden sonra ortalama 2-3 gün hastanede kalırlar.
Dikiş hattında tam iyileşme olana kadar (tahminen 10 gün) iç çamaşırınızın dikiş hattının üstünde kalmasına özen gösterin. İç çamaşırınız bol ve pamuklu olsun ve gün içerisinde sık sık değiştirin.
Lohusa Külodu Kullanımı
Vücudu sıkan çamaşırlar hem rahatsızlık yaratır hem de vücudu çok sarmaları ve sıkmaları durumunda bebeğe dahi zarar verebilir. Bu yüzden annelere lohusa külodu kullanımı önerilmektedir.
Yani tamamen sağlıklı bir süreç kapsamında vücudun kendini koruması adına ortaya çıkardığı ağrılar şeklinde ifade etmek mümkün. Sezaryen Sonrası Ağrı Ne Zaman Geçer? Sezaryen sonrası ortaya çıkan ağrılar yaklaşık olarak 4 ile 6 hafta sonra önemli oranda azalır ve geçer.
Sezaryen doğumuna girecek anne adayının mide ve bağırsaklarının boş olması gerektiğinden dolayı doğumdan önce 6-7 saat kadar hiçbir şey yiyip içemez. Ameliyata girilmeden önce son kez tuvalete gönderilir. Anne adayına sonda takılır. Ameliyattan çıktıktan sonra en kısa süre içerisinde sondanın geri çıkarılması gerekir.
Sezeryan Sonrası
Doğumdan 6 saat sonra sıvı besinler alınabilir. Daha sonra katıya geçilecektir. Bebek sık sık emzirilmelidir. Sezeryanla doğum yapanlar süt sıkıntısı çeker gibi bir anlayış vardır fakat bu doğru değildir.
Sezaryen ameliyatında bebek anne karnından alınmadan önce ilk olarak bağırsaklar çıkartılır. Bebek alındıktan sonra bağırsaklar tekrar yerleştirilir.
Doğum sonrası hijyen
Kullanılan pedler emici, yumuşak, temiz, renksiz ve kokusuz olmalıdır. Pedler sık sık değiştirilmeli, pamuklu iç çamaşırı tercih edilmelidir.
Yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, tüylü olmayan, pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edilmeli. Yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmamasına özen gösterilmeli. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebilir.
Tercih edilen lohusa pijama beden seçimi, normalde giyilen bedenden 1 ya da 2 beden büyük olmalıdır. Lohusa döneminde rahat olmak, rahat hareket edebilmek çok önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri