Mostar Oto'da Seramik Boya Koruma uygulamaları sıfır araçlar için de uygulanabilir. Mevcut aracınızın boyası yeni iken yapılacak seramik boya koruma, aracınızı dış etkenlere karşı koruma sağlar. Ağaçtan damlayan reçineler, kuş pisliği, demir tozları aracınıza bu sayede zarar vermez.
Boya koruma işlemi gerçekten faydalı mı diye düşünüyorsanız bundan emin olabilirsiniz. Çünkü boya koruması boyanın üzerindeki vernik tabakasının üzerinde ikinci bir katman oluşturarak oluşabilecek çizik, oksitlenme ve asit lekeleri gibi kusurların boyaya ulaşmasını engelliyor.
Pasta uygulaması iki yılda bir tekrar uygulanmalıdır ve cilası üç ayda bir tekrar yapılmalıdır. Ancak sıvı püskürtme işlemi yılda sadece bir kere, kaplama da ise üç ya da dört yılda bir uygulanması yeterlidir.
Boya koruma işlemi, boya tabakasının üst kısmına uygulanır. Bunun dışında diğer fark ise pasta cila işleminin tekrar süresidir. Genellikle pasta işlemi her iki yılda bir tekrar edilir. Cila işleminin de üç ayda bir tekrar edilmesi gerekir.
Pastadan farklı olarak, aşındırmaya sebep olmadığı için sıfır arabaya cila her durumda yapılabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Boya koruma uygulaması bilinen ve marka yerlerde yapıldığı takdirde,aracın boyasını uzun yıllar güneş,kılcal çizik,bez izleri gibi zararlardan korur. Ayrıca pasta-cila boya korumanın üzerine yapılırsa boyanın orjinalindeki koruyucu katmana hiçbir zarar gelmez.
Pasta araç durumuna bakılarak yapılan bir işlem olmakla beraber gereksinim görülmezse pasta yapılmadan direkt olarak cila yapılabilme olanağı bulunabilmektedir. Bilmemiz gerekir ki pasta cila işlemi, boya korumasını sağlayan veya önleyen bir sistem değildir.
Boya Koruma Ne Kadar Etkili? Araç boya koruma zaman içerisinde etkisini kaybedebilecek bir uygulamadır. Bu süre ortalama 1 ile 1,5 yıl kadar sürer. Bu süre geçtikten sonra boya koruma uygulamasını tekrarlamanız gerekir.
Boya koruma dediğiniz wax yani mumlamanın çizik gidermeyle bir lakası yoktur. Onun amacı parklıdır. Düzgün bir yıkamacıda hafif pasta cila yaptırın çıkacaktır. Boya koruma dediğiniz wax yani mumlamanın çizik gidermeyle bir lakası yoktur.
Boya koruma uygulaması aracınızın kaportası üzerinde parlatıcı ve estetik bir görüntü oluşturur. Aracınızın plastik aksamları özel solüsyonlar ile temizlenir ve güneşin deforme etkisinden kurtulur.
Özetle seramik kaplamanın diğer boya koruma ürünlerinden farkı, daha uzun ömürlü olması ve dış etmenlere karşı daha dayanıklı olması, araca daha fazla parlaklık katması, aracı kolay temizlenebilir hale getirmesi, araç yüzeyine daha iyi tutunması ve çevre dostu olmasıdır.
Boya koruma aynı zamanda çizilmeleri yani boyanın matlaşmasını önler. Aracınızın boyasının ilk günkü kadar canlı ve parlak görünmesini sağlar. Boya koruma, doğru tekniklerle uygulandığında otomobilinizin cilasını da koruyacak, dayanıklılığını artıracaktır.
Boya korumanın en basit ve en basit uygulamasının cilalı araç yıkama olduğunu söylenebilir. Arabayı yıkarken cila şampuanı kullanmak da boyanın korunmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca yıkarken fırça kullanmamanız tavsiye edilir. Bu yeni tip mikrofiber bez daha uygun ve doğru bir seçim olacaktır.
Bu aşındırma işlemi ile boya yüzeyindeki olumsuzluklar kısmen de olsa yok edilir ancak boyadan kat alan, boyayı incelten dolayısı ile otomobile zarar veren işlemdir.
Sıfır araç ilk bakımı da 10.000 km ile 20.000 km arasında yaptırılması gerekir. Herkesin araba kullanma zamanı ve yoğunluğu farklı olduğu için bu iki yılda sürebilir bir yıl içinde de olabilir. Bu sebeple sağlıklı olan araçları kullanma sürelerine göre değil km hesabına göre bakıma götürmektir.
Öncelikle koruma altına alınmış aracımızı doğru yıkamalı ya da yıkatmalıyız yani uygun şampuanla ve mümkünse microfiber bez yada eldivenle zira fırça yada kostik içerikli yıkama ürünleri korumanın ömrünü alıyor. (Maalesef fırçasız köpüklü yıkamada asit ve kostik içerikli maddeler bulunabiliyor).
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
Pasta cila ile aracınızdaki çizikleri yok etmeniz mümkündür. Fakat bu işlem çiziğin boyutuna, derinliğine ve hangi bölgede olduğuna göre değişkenlik gösterir. Genellikle daha derin olan çizikler için pasta ciladan önce zımpara kullanılması gerekir.
900 TL - 4000 TL
Profesyonel ve güvenilir Boya Koruma hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Boya Koruma fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Boya Koruma veya polisaj işlemlerinin uygulanması için herhangi bir mevsim veya ısı değeri gerekli değildir. Her mevsim ve her hava şartlarında uygun işlemler yapılarak gerekli uygulama yapılabilir.
Güneşin yaydığı UV ışınları, aracın boyası üzerinde hasara neden olabilir ve zaman içerisinde renk solması, çizilme, matlaşma gibi durumlara sebep olabilir. Bu yüzden, aracın dış yüzeyini korumak adına düzenli aralıklarla pasta cila işlemi yaptırmak güneş yanıklarından korunmak için diğer alternatiflerden biridir.
Pasta uygulamasını çok sık yaptırmak, aracın boyasını kaldırarak boyaya zarar verebilir. İncelen boya da kaportanın zarar görmesine neden olabilir. Pastanın boya inceltme etkisi nedeniyle çok sık yapılması önerilmez. Yılda bir kere araç pasta uygulaması yapılabilir.
Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir. Bu nedenle mevsimden mevsime cila işlemi tekrarlanabilir.
Derin parlaklık cilası, hare giderici ve boya koruma özelliklerini bünyesinde barındıran Netfer Paroto gibi doğal bitkisel wax içeren yüksek kaliteli ürünleri kullanarak bu işleri tek adımda tamamlayabilirsiniz. Pasta cila sonrası boya koruma yapma zorunluluğu yoktur ancak yapılması faydalı olacaktır.
Seramik kaplama yaptırdıktan sonra boya ölçümü yaptırdığımda sorun çıkar mı ? Seramik kaplama uygulandığı yüzeyde 0.4 ile 2 mikron arasında bir katman oluşturur. Aracınızın bir noktasında yapılan ölçüm ile başka bir noktasında yapılan ölçümün aynı sonucu vermesi mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri