Öncelikle, Entegre Çevre Bilgi Sistemi'nde yer alan 'VATANDAŞ GİRİŞ' bölümüne, e-Devlet üzerinden, T.C. Kimlik No ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılır. Sıfır atık bilgi sistemi kutucuğuna tıklanır.
Sıfır atık belgesini vermek üzere, Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri yetkilendirilmiştir. temel seviyede sıfır atık belgesi almakla yükümlüdür. Sıfır atık belgesini almak üzere başvurular Sıfır Atık Bilgi Sistemi üzerinden yapılır.
(3) Sıfır atık belgelerinin geçerliliği beş yıldır. Belge alma yükümlülüğü bulunan yerler, belgenin geçerlilik süresi dolmadan üç ay önce belgenin yenilenmesi için başvuruda bulunurlar ve belge süreci yeniden başlar.
Sıfır Atık Bilgi Sistemi
12 Temmuz 2019 Tarih ve 30829 sayılı Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamındaki firma bünyenizden kaynaklanan tehlikeli ve tehlikesiz atıkların yönetimi, firmanızdan çıkan atık miktarları ve atık envanterinizin oluşturulduğu ve bilgilerinin girildiği entegre çevre bilgi sistemi uygulamasıdır.
Sıfır atığın uygulanmasına ilişkin yol göstermek adına hazırlanan “Sıfır Atık Uygulama Rehberi” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın web sitesinde (http://www.csb.gov.tr/projeler/sifiratik/) yer almaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Sıfır Atık Belgesini Almayanlara 20.000 TL İdari Yaptırım.
“(4) Bina ve yerleşkelerin, sıfır atık yönetim sistemini kurarak EK-1'de yer alan uygulama takvimi doğrultusunda sıfır atık belgesi almaları zorunludur.
«Sıfır Atık Bilgi Sistemine» «https://ecbs.cevre.gov.tr/» adresinden veri girişi yapılabilmektedir. «Hesap (Firma, Kurum)» butonuna basılır. Açılan sayfadaki «Hesap Bilgileri» kontrol edilir. «Tamam» butonuna basılır.
Soru: Belgemi nereden indirebilirim? Cevap: Online tıbbi atık sistemine giriş yaparak başvuru takip ekranına açtığınızda detaylara tıklayarak sayfanın sonunda e-imzalı belgenizi yazdırabilirsiniz.
https://ecbs.cevre.gov.tr/ sitesi üzerinden firma ve tesis kaydı gerçekleştirilecektir. ➢ Vatandaş girişi ekranından e-devlet şifre ile giriş yapılmalıdır. Adres Veri Tabanı kodunu çoklu kullanım için açılması talebinde bulunulur. ➢ Sistemden oluşturulan form doldurulduktan sonra il müdürlüğüne iletilir.
Sıfır Atık Nedir? Sıfır atık, atık malzemelerin geri dönüşüm aracılığı ile değerlendirilmesi, atığa sebep olan etkenlerin gözden geçirilmesi ve israfın önüne geçirilmesini hedef koyan atık yönetim felsefesinin tanımıdır. Sıfır atık projesinin amacı kaynakların israf etmeden kullanılması verimliliği artırmaktadır.
Zekai Şen gibi isimler vakfın kurucuları arasında. Vakıf, atık suların yeniden kullanımının teşviki geri dönüşüm gibi konularda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi sayesinde 96 milyar lira ekonomik kazanç elde edildi, 433 milyon ağaç kesilmekten kurtarıldı.
Ambalaj bildirimlerini içeren müracaat formları il müdürlüklerimizden alınan kod ve şifreler ile Ambalaj Bilgi Sistemi üzerinden her yıl mart ayı sonuna kadar, bir önceki yılın satış rakamlarını içerecek şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Bildirimlerin posta ile gönderilmesine gerek yoktur.
Sıfır atık yönetim sistemini uygulayacak yerleri kayıt altına almak, belgelemek, izlemek ve sistem kapsamında yönetilen atıkların izlenebilirliğini sağlamak amacıyla Bakanlıkça oluşturulan çevrimiçi uygulamadır. İşletmeler sıfır atık yönetim sistemini kurduğunu belirten evrak ve fotoğrafları sisteme yükler.
“Gümüş”, “Altın” ve “Platin” seviyelerindeki sıfır atık belgesi başvurusu için temel seviyedeki sıfır atık belgesinin alınması ve takip eden 12 aylık sürenin geçmesi gerekiyor. “Sıfır Atık Belgesi” Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince veriliyor.
Bir geri dönüşüm sertifikası, kuruluşunuzun geri dönüştürdüğü atık miktarını ve türünü belgeler. Sertifika, şirketinizin devlet standartlarına ve geri dönüşüm politikalarına uygun olduğunu ve sürdürülebilir iş standartlarına bağlılığınızı göstermek için kullanılabilir.
Merhaba; Bağlı olduğunuz İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gerekiyor. Sonra denetim gerçekleşiyor, denetim sonrasın da İl çevre bu raporu hazırlıyor. Tıbbi Atık değerlendirme başvuru formu olarak bulabilirsiniz , bütün atık türlerini kapsar şekilde gerçekleşiyor denetim.
Üreticiler, e-devlet şifresi ile https://ecbs.cevre.gov.tr adresinden Entegre Çevre Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak Atık Yönetim Uygulaması altında yer alan beyan formlarını (TABS) doldurup onaylayarak çıktı alabileceklerdir.
Patolojik Atık Toplama, Taşıma ve Yakma Ücreti
Mahalli Çevre Kurulu Kararı gereğince tüm sağlık kuruluşlarına 2023 yılı için patolojik atıklar, toplama, taşıma ve yakma işlemi için uygulanan ücret 34,78 TL /kg+KDV'dir.
Bu kapsamda yapılan düzenlemeyle, 1 Haziran 2020 itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının, 31 Aralık 2020 itibarıyla da nüfusu 250 binin üzerindeki büyükşehir ilçe belediyelerinin Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ne geçişinin tamamlanması zorunluluğu getirildi.
- Atık beyan işlemlerinin 31 Mart 2023 günü sona ermesini takiben tarafınızca beyanların gözden geçirilmesi ve tesislerin geçmiş yıllarda yapmış oldukları beyanlar ile emsal tesislerin yapmış oldukları T.C.
Firma, çevre bilgi sistemine kayıtlı MoTAT uygulaması aktif ise atık gönderim işlemi için; https://online.cevre.gov.tr/ adresinden kullanıcı adı ve şifre ile çevre bilgi sistemine giriş yapılır.
Sıfır atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, meydana gelen atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan; “atık önleme yaklaşımı” olarak tanımlanıyor.
Beyan işlemlerinin yerine getirilmemesi durumunda ise 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca ilgili tesislere 22 bin 109 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
Normal oluşumda kendini yenileme ve insanlara oksijen sunma misyonu olan çevrenin atıklar nedeniyle ne yazık ki problem yaşadığınız görmekteyiz. Bu nedenle atık beyanı yapılması zorunlu tutulmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri