Tüm kurum/kuruluşlar kendilerine gelen ve gönderilen resmi yazıları arşiv olarak saklamalarının yanı sıra belirtilen esaslara göre yapılan yazışmaları kayıt altına almaktadırlar. Bunun nedeni evrak dolaşımını kontrol edebilmek ve birbiriyle ilgili yazışmalarda önceki evrak bilgilerine ulaşabilmektir.
belgelerdir. Giden belgeler posta, fax, kargo vb yöntemlerle gönderilir. Servis Giden Evrak Defteri'nden kayıt numarası alınarak, her nüshanın üzerine bu numara yazılır.
Genelde "A.M" ve "P.M" şeklinde gösteriliri. A.M'nin açılımı "Ante Meridiam" dir. P.M'nin açılımı ise "Post Meridiam" dır. Latince'den gelme olan bu sözcüklerden Ante kelimesi "önce", post kelimesi "sonra" ve Meridiam kelimeside "Gün ortası" anlamına gelmektedir.
DYS Evrak Takibi, bir evrağın oluşturulduğu andan itibaren işleme konulduğu sürece kadar tüm adımlarını kaydederek takip eder. Bu adımlar arasında evrağın kimler tarafından görüntülendiği, kimlerin onayladığı, hangi departmanlardan geçtiği ve nihayetinde tamamlanıp tamamlanmadığı gibi bilgiler yer alabilir.
Bunlardan biri Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kendi sitesi. Diğeri de emeklilik ile ilgili birçok işlemi halledebileceğiniz e-Devlet Kapısı'dır. Öncelikle bu adrese tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Gelen evrak kayıtlı demek; Kurum / kuruluşlar arasında resmi yazışmaların yapılmış olması ve arşiv olarak saklamaları bir yana tüm yazışmaların kayıt altında tutulması demektir. Bu sayede kurum / kuruluşlar gelen evraklar için yapılan resmi yazışmaları arşivde tutarak sorunsuz bir şekilde görüntüler.
Sgk dys giden evrak kayıtlı ne demek ? Evrağınızın dys e-devlet sisteminde kaydedilerek ilgili servise ve ya memura havale edildiği anlamına gelir. Dys takip sisteminde giden evrak kayıtlı olarak yazıyorsa henüz talebiniz ile ilgili işlem sonuçlanmamış olarak kabul edilir.
Tüm bu şartlar yerine getirildikten sonra başvuruda bulunulabilir. Bu başvuru sonrası birkaç ay içinde cevap gelir ve emekli olabilirsiniz.
EYT başvuru sonuçları başvuru yapıldıktan sonra 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. Ayrıca EYT'de ilk maaşlar başvuru dilekçesi verilip süreç sona erdikten sonraki ay başından itibaren ödeniyor.
EYT başvurusu gerçekleştiren vatandaşları sonuçları genellikle başvurunun ardından 15 gün içerisinde açıklanabiliyor.
Bir yazıya cevap olarak gelen evrak, deftere işlendikten sonra, bununla ilgili giden yazı da, ilgili sütuna işlenerek çapraz denetim sağlanmış olur. GİDEN EVRAK ; Giden evrak, kurum müdürünün imzasından sonra bu deftere işlenir ve giden yazının bir örneği ekleriyle birlikte desimal dosyada saklanır.
Gelen evrakın "beklemede" olması, ilgili kurumun evrakı inceleme, değerlendirme ve gerektiğinde ek belge talep etme amacıyla bir süre beklemeye aldığını ifade eder.
GELEN / GİDEN EVRAK İŞLEMLERİ
Kuruma kağıt üzerinde gelen evrakların taranıp sisteme dahil edilmesi, sistem üzerinde oluşturulan evrakların gönderilmesi ve bu evraklarla ilgili takip işlemlerinin yapıldığı modüldür.
SGK EVRAK İŞLEME ALINDI ANLAMI 2023
Bu durumda, evrakın SGK tarafından incelendiği, karara bağlandığı ve işlemin tamamlandığı anlaşılır.
Gelişmelerin ardından 'EYT evrak takibi nasıl yapılır?' sorusu vatandaşların merak ettiği konular arasında yerini aldı. E-Devlet Kapısı üzerinden yada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.
Evrak Takip Sistemi, kurum, birim ve kişi bazında evrak kaydı, teslim, havale, iade, iptal, dosyalama işlemlerini gerçekleştirir. Bu modül aynı zamanda belge yönetimi için gerekli numeratör (sayaç) altyapısını sağladığından e-imza ile imzalanan tüm dokümanların kurumsal kayıt sisteminde gösterilmesi için zorunludur.
EYT BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR? Emekli maaşının bağlandığını e-Devlet "Emekli Aylık Bilgisi" uygulaması üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca maaş bağlandıktan sonra telefona SMS bildirimi de gelecektir.
EYT evrak beklemede ne kadar sürer? Sonuçların 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yani ilk başvuruda bulunan EYT'lilerin başvuru sonuçlarının önümüzdeki 10 gün içinde sonuçlanması bekleniyor.
EYT başvurusunun ardından emeklilik sonuçları e-Devlet üzerinden ya da SMS ile öğreniliyor.
https://www.turkiye.gov.tr/sgk-sso-evrak-takip linkine tıkladıktan sonra sistem sizden kimlik doğrulaması isteyecektir. Kimliğimi şimdi doğrula butonuna basarak doğrulama yapın. Bunun için TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi gerekmektedir. Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden temin edebilirsiniz.
E-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi'ne T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifrenizi yazdıktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. Butona tıklayıp sisteme giriş yaptıktan sonra 4C emeklilik evraklarınızın durumunu görebilirsiniz.
1-Onay sürecinin takibi için Giden Evrak İşlemleri sekmesinden Evrak Onay İşlemleri butonuna tıklanır. *Açılan ekranda Hazırlayan bölümünde yazıyı oluşturan personelin adı seçilir ve Sorgula butonu tıklanır. *Onay Durumu sekmesinden onay listesinde yazının kimde imzada beklediği görülebilir.
Emeklilik işlemleri emekli olduğu tarih itibariyle en geç 1 ay içinde Emekli Sandığı tarafından sonuçlandırılmaktadır(maaş bağlanmaktadır).
İşyeri dosyalarında devir, nakil, intikal işlemleri
İşyeri bildirgesi, sigortalı çalıştırılan bir işin veya işyerinin devri halinde, yeni işveren tarafından, en geç işin veya işyerinin devralındığı tarihi takip eden on gün içinde işyerinin işlem gördüğü Kurumun ilgili ünitesine gönderilecektir.
Emekli günlük ödeme, emekli olan bireylere emekli aylığı bağlandığı ay başından ilk ödeme tarihine kadar geçen süre için yapılan maaş ödemesidir. Aslında kısmi ve biriken maaş ödemesidir diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri