11 CEVAP. hayır, köpek deri özellikleri ile insanın deri özellikleri bir değil. 1 yıkamada bir şey olmaz ancak zamanla derisine zarar verirsiniz. kesinlikle köpek şampuanı kullanılmalı, bebek şampuanı da dahil hiç bir insan şampuanı köpek ve kediler için uygun değili.
Eğer ki elinizde en iyi köpek şampuanı yoksa ve köpeğinizin herhangi bir cilt sorunu yoksa, çamurlu bir acil durumda bebek şampuanına başvurmak zararlı olmayacaktır.
Köpek şampuanı her zaman köpeklerin yıkanmasında ilk tercih edilecek ürün olmalıdır. Ancak acil durumlarda, köpeğin herhangi bir şekilde zarar görmemesi gereken, mikrop kapma ihtimali bulunan durumlarda tek seferlik alternatifler kullanılabilir. Böyle bir durumda ilk alternatif bebek şampuanları olabilir.
Köpek şampuanı seçimi için en doğru yol veterinere gitmek olacaktır. Çünkü her köpek cinsinin farklı tüy ve deri yapısı vardır. Köpek şampuanı olarak insanlar için kullanılan şampuanları da kullanmayınız. Bu köpeğin cildinde tahriş ve tüylerinin dökülmesine yol açabilir.
var tabi.. o yüzen köpeklere özel kolonyalar onlara özel şampuanlar, ıslak mendiller vs.. bulunmaktadır.. kolonya içerdiği etil alkol nedeniyle kusma, ishal, çarpıntı, nefes alış verişte zorluk ve merkezi sinir sistemi hasarlarına yol açar..
İlgili 29 soru bulundu
Köpekler kesinlikle sabunla yıkanmaz. Sabun onların deri sağlığı için zararlıdır. Üstelik gözlerini de yakar. Köpekler için özel üretilen şampuanlar kullanılmalıdır.
Köpekler için üretilen kuru ve normal şampuanlar vardır ve bunlarla köpeğinizi yıkayabilirsiniz ancak bu şampuanların köpeğinizin cinsine, yaşına, tüylerinin uzunluğuna ve hatta tüylerinin rengine uygun olanının seçilmesi gerekmektedir.
11 CEVAP. hayır, köpek deri özellikleri ile insanın deri özellikleri bir değil. 1 yıkamada bir şey olmaz ancak zamanla derisine zarar verirsiniz. kesinlikle köpek şampuanı kullanılmalı, bebek şampuanı da dahil hiç bir insan şampuanı köpek ve kediler için uygun değili.
Yaz aylarında köpekler 3 haftada 1, 4 haftada 1, 1 kez yıkanması gerekirken soğuk almaması için kış aylarında 6 haftada 1 8haftada 1, 1 kez yıkanmalıları gerekir. Eğer köpekler bu aralıklardan daha sıklıkla yıkanırsa tüylerin canlılığı gidecektir ve sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.
Köpeğinizi yıkarken öncelikle köpeğinizin tüyleri uzunsa tüylerini nazikçe tarayın. Ardından köpek şampuanını ılık su ile tüylerine yedirin. Köpeğinizi yıkarken, 10-15 dakika boyunca masaj yapabilirsiniz. Köpek yıkama eldivenleri masaj için oldukça işinize yarayacaktır.
İnsan cildi yapı gereği pH değeri asidiktir ancak köpekler için durum böyle değildir. Köpeklerin cildi, daha nötr bir tarafta yer alır. İnsan cildinin asidik değerine göre oluşturulan şampuanlarla köpeğinizi yıkamak onun cilt yapısının bozulmasına ve hastalanmasına sebep olabilir.
Bulaşık sabunu veya en sevdiğiniz şampuan, evcil hayvanınızın tüylerindeki kiri ve kokuyu çok iyi giderirken, aynı zamanda tüylerinden doğal yağları çıkarır ve cildini tahriş edebilir veya ters reaksiyonlara neden olabilir. Onları kaliteli bebek şampuanları ile de yıkayabilirsiniz.
Doğal bir koku giderici olan karbonatın köpek idrarının olduğu alana serpilip nemli bezle silinerek kokunun giderilmesinde kullanılabilir. Tüm temizlik tüyoları için en önemli bileşenlerden olan sirke ve su bire bir oranında karıştırılıp zemine sürülür.
Bebek şampuanlarında daha az sert olan yüzey aktif madde dediğimiz kimyasallar kullanıldığından saç temizliğinde bebek şampuanı kullanmak saçı çok kurutmadan temizler ve yumuşatır. Fakat yetişkinler için etkili, iyi bir temizlik sağlamayabilir.
Köpeğinizi kendi kullandığınız şampuanla veya normal bir sabunla yıkamanız onun cilt sağlığı açısından uygun değildir. Bu yüzden köpeğinize özel bir köpek şampuanı kullanmanız gerekir.
Kediler için özel olarak üretilen hayvan şampuanları, Dalin gibi bebek şampuanları veya kediler için üretilen özel bitkisel şampuanlar tercih edilmelidir. Ayrıca, veterinerinizin önerdiği bir şampuan da tercih edebilirsiniz.
Köpeğinizi yıkadıktan sonra havlu ile kurulayabilir, eğer hava şartları güneşli ise güneşin altında kuruması için onu serbest bırakabilirsiniz. Soğuk havalarda ise köpeğinizi havlu ile kuruladıktan sonra sıcak bir odada, kalorifer, soba ya da klimanın yakınlarında kurumasını bekleyebilirsiniz.
Sirkeyi içme suyuna koyabilirsiniz. Ayrıca bir plastik sprey alıp içine %50 su, %50 elma sirkesi koyup tüylerinin aralarına hergün püskürtün. Ya da bu karışımla bir süngeri ıslatıp köpeğinizi silin. Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir.
Dişi köpeklerin soylarını ilerletebilmek adına regl olmaları gerekir. Dişi köpeklerin çiftleşme hazır olduklarının göstergesi olan regl dönemi genellikle yılda 2 kez görülür. Regl dönemi köpeğin kızgınlığa girdiğinin belirtisi olup en az 21 gün boyunca sürmektedir.
Yavru köpeğin yıkanması için en uygun zaman
Yavru köpeğinizi çok sık yıkamamanız gerektiğini unutmayın.
Çoğu yavrunun yılda 1 - 4 kez yıkanması ideal sıklık olarak kabul edilir. Yavru köpeklerin ilk banyosunun aşılarının tamamlandıktan sonra gerçekleştirilmesi önerilmektedir. Aşı takviminin takip edilmesi aynı zamanda yavrunun büyümesi ve banyo için uygun şartları karşılayabileceği anlamına gelir.
İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de sıvı şampuan uygulaması sırasında şampuanın uygulandığı yere bir temas olması gerekir. Bu temas sayesinde şampuanın etkisi artar, aksi takdirde şampuan pek de bir etki gösteremez. Yavru köpekleri yıkarken kuru şampuanlar tercih edilmektedir.
Köpek şampuanları arasında en çok kullanılan ve tercih edilen çeşit sıvı olanlardır. Bu tercih tabi ki kullanım tercihi, köpeğin türü, tüylerin yapısı ve yaşa göre değişebilir. Genellikle yetişkin ve yaşlı köpekler için sıvı köpek şampuanı kullanılır.
Yavru veya büyük köpek fark etmeksizin köpekler genellikle iç çekebilir. Köpeklerin iç çekmesi, dinlenmek istediğini gösteren bir mesaj türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri