SGK Ödeme ve SGK Sorgulama Akbank İnternet üzerinden e-Devlet'e giriş yaparak kolayca SGK hizmet dökümü alabilirsiniz. SGK borç ödeme işleminizi; ister hesabınızdan, ister kredi kartınızdan, isterseniz otomatik ödeme talimatı vererek gerçekleştirmeniz mümkün.
SGK Web Sitesi Üzerinden SGK Prim/Borç Ödemesi
Sorgu tipini (ödemesi yapılacak borç türü) seçin. Kod doğrulaması (işlem bazlı olarak ekranda beliren harf ve rakamlardan oluşan kod girişi) işleminizi yaptıktan sonra "Sorgula" butonunu tıklayın. Seçmiş olduğunuz sorgu tipine göre borç bilgileriniz ekrana gelecektir.
E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
SGK Şahıs Ödemeleri Sorgulaması Nasıl Yapılır? Diğer birçok devlet kaynaklı işlemde olduğu gibi şahıs ödemeleri de e-devlet sistemi üzerinden sorgulanır. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra şahıs ödeme sorgulama menüsünden adınıza yapılan ödemeleri sorgulatabilirsiniz.
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Çalışanlar ve işverenler için farklı haklar, uygulamalar ve yardımlar sunan Sosyal Güvenlik Kurumu bazı çalışan kategorileri için çeşitli ödemeler sunar. SGK tarafından çalışanlara yapılan çeşitli ödemelere sgk şahıs ödemeleri adı verilir.
İşe giriş bildirgesine dair detayları, e-Devlet üzerinden görmek mümkündür. İşverenler, bu işlemi yaptıktan hemen sonra ilgili belgeye sistemden ulaşabilir. Çalışanların ise işe başladığı tarihi takip eden ayın 26'sından sonra sigorta giriş tarihine ve diğer detaylara ulaşma şansı olur.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) e-Devlet üzerinden vatandaşların prim borçlarını sorgulamalarına olanak tanımaktadır. e-Devlet üzerindeki sorgulamalardan biri de SGK prim borcu öğrenme ekranıdır.
SGK borcu sorgulama işlemi E-devlet sistemi üzerinden sorgulanabilecek. Şurada Paylaş! E-devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile SGK borç sorgulama ekranına giriş yapabilirsiniz. Kimlik doğrulaması işleminin ardından ad soyad bilgisi, temel bilgiler ve adres bilgilerinizi kontrol edilip onaylanır.
01/07/2023-31/12/2023 döneminde bu kapsamda sigortalı olmak isteyen bir kişi 30 gün üzerinden aylık en düşük 13.414,50 (aylık brüt asgari ücret) x %34,5 (ödenecek prim oranı) = 4.628-TL prim ödeyecektir.
1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren asgari ücrete yapılan zam ile birlikte en düşük sigorta primi 4.292,64 TL iken en yüksek sigorta primi ise 32.194,85 TL olarak belirlenmiştir.
SGK ödemeleri genellikle sonraki ayın 15'ine kadar sisteme yansır. Kredi kartı ile prim ödeme SGK işlemini yaptıktan sonra e-Devlet'ten takip edebilirsiniz.
Öncelikle E-Devlet şifresiyle (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Açılan sayfaya T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak E-Devlet hesabınıza girdikten sonra altta 4A Hizmet Dökümü'nü tıklayarak primleriniz ile ilgili tüm detayları görebilirsiniz.
Zamanında GSS prim borcu ödenmezse, Sosyal Sigortalar Kurumu, bizzat haciz ya da icra kapsamında söz konusu prim borçlarını talep edebilir. Aksi durumda, acil servis hizmetleri haricinde kişilerin muayene ya da tedavi olmaları olanaksızlaşır.
Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile ilgili tüm bilgilerini e-devlet sistemi üzerinden kolayca sorgulayabiliyor. SSK prim gün sayısı ve prim borcu sorgulamaları da kolayca e-Devlet şifresi ile e-Devlet üzerinden giriş yapılarak öğrenilebiliyor.
İşveren, SGK borcu yoktur doğrulama işlemini yaptıktan sonra e-Devlet üzerinden SGK borcu yoktur yazısını isteyebilir. Siz de e-Devlet'ten SGK borcu yoktur belgesi almak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: - e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama kısmına "Borç durum yazısı" yazarak arama yapın.
e-Devlet kapısı üzerinden sorgulanan GSS prim borcu yine e-Devlet üzerinden online olarak ödenebilmektedir. GSS prim borcunuzu sorguladığınız ekranın altında 'Kredi Kartı İle Ödem Yap' kısmına tıkladığınızda SGK borç sorgulama ekranı üzerinden kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.
SGK borcu yoktur yazısı nereden alınır? SGK borcu yoktur yazısı Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sitesi www.ssk.gov.tr veya e-Devlet https://www.turkiye.gov.tr/sgk-esgkuyg-esgksifre-e-borcu-yoktur üzerinden alınmaktadır.
Asgari ücret yüzde 30 artarsa yurt dışı borçlanmasında 1 günlük prim tutarı 195.15 TL'ye çıkacak. 5400 gün için 1 Temmuz 2023 tarihinden sonra borçlanma yaptığında 1 milyon 54 bin lira ödemesi gerekecek.
Sigorta primleri, işverenler tarafından ayın son gününe kadar yatırılabilir. Ayın son gününün tatil gününe denk gelmesi halinde ise bir sonraki iş gününde prim ödemesi yapılabilir.
4A Sigorta Primi Hesaplama
Tabloda da görüldüğü gibi sigorta kollarına, işçi ve işveren payı oranlarına göre 4A sigortalı bir çalışanın brüt kazancından toplam %37,5 oranında prim ödemesi alınır. Ancak düzenli ödeme yapılması halinde %5 oranında indirim uygulanır ve sigorta prim ödemesi %32,5 oranından hesaplanır.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan çeşitli geri ödemelerine verilen genel ad, şahıs ödemeleridir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun gönderdiği şahıs ödemeleri, dilekçe veya e-Devlet yoluyla banka hesabı eklemesi yaptığın hesaplara gönderilmekte.
Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.
Sigorta Primi Ne Kadar? Sigortalı çalışanın kendi adına ve işvereninin de yine sigortalı adına ödemekle yükümlü oldukları sigorta primleri bulunur. İşveren işçinin brüt maaşı üzerinden %15,5 SGK primi ve %2 işsizlik sigorta primi ödemekle yükümlüdür.
SGK 4A aktif ne demek diye baktığınızda ise fiilen herhangi bir sigortalı işte çalışan kişilerin sahip olduğu haklardır. SGK 4A hizmet dökümü bilgilerinizi e-Devlet üzerinden görebilir, prim gün sayınızı öğrenebilirsiniz. Sistem üzerinden 4A özet hizmet dökümü ile güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri