Shopier bireysel kullanıcıların fatura kesmelerine gerek yoktur.
Shopier mağaza açmak isteyen kişilere şirket olma şartı koymamıştır. Bu sebeple hem vergi mükellefi olmayan tüketiciler hem de herhangi bir şirket türünde faaliyet gösteren işletmelerin satış yapmasına imkan tanır.
Shopier ise bizden komisyon alarak vergi ödemesi yapıyor. Evet, sizden komisyon alarak kendi vergisini ödüyor. Sizin kazandığınız para için verginizi vermeniz gerekiyor. 29 yaşından küçükseniz ve ilk şirketinizi açıyorsanız karınız 70.000'i geçene kadar sadece KDV ödemeniz gerekiyor.
Shopier Fatura Entegrasyonu ile e-ticaret web sitenize düşen siparişlerinizin faturaları ön muhasebede otomatik olarak oluşturulur. e-Fatura ayarlarına göre faturalarınız otomatik resmileştirilerek, e-posta ile müşterilerinize gönderimi sağlanır. Böylece fatura sürecinizi hızlandırmış olursunuz.
Shopier hizmet bedellerini içeren faturalarınızı görüntülemek için bilgisayarınızın tarayıcısından Shopier hesabınıza giriş yapıp "Tahsilatlar > Fatura Görüntüleme" bölümüne ilerleyiniz. Bu bölümde görüntülemek istediğiniz faturanın dönemini seçtikten sonra faturayla ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Bu ürün sayesinde fatura kesimi konusunda işlemleri kolayca tamamlayabilir, kağıt fatura basım gibi hem uğraştırıcı hem de maliyetli tüm zahmetlerden kurtulabilirsiniz. Shopier x GİB e-Arşiv Portal entegrasyonu sayesinde kontör ücreti ödemeden dijital fatura oluşturarak müşterilerinize gönderebilirsiniz.
Yani bir ürün satıp fatura kesmezseniz PayTR ya da Shopier bununla ilgilenmez. Yine satış yapmaya devam edersiniz ancak maliye bunu bir şekilde görürse vergi kaçakçılığından işlem yapar.
Shopier kullanmak için şirket kurmak gerekmez. Firma, ticari üyelik yanında bireysel üyelik için de destek vermektedir. Fakat gerek güvenilirlik gerek yasal mevzuat gereği internetten satışı yapılan ürün veya hizmetler için fatura kesmek gereklidir.
GİB e-Arşiv Portal üzerinden yapılan işlemler ücretsizken, özel entegratörlerde kontör almanız gerekmektedir. KolayBi'yi 7 gün ücretsiz deneyerek kazanacağınız 1000 kontör ile dilediğinizce fatura kesebilirsiniz.
E-Fatura yalnızca E-Fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. E-Arşiv Fatura ise göndericinin E-Fatura Mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı ya da son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Kısacası E-Arşiv Fatura, E-Fatura kullanıcısı olmayanlara kesilir ve gönderilir.
Shopier kullanıcılara iki farklı üyelik türü sunmaktadır: Bireysel ve ticari. Bireysel üyelik oluşturmak için sadece kimlik bilgileriniz ve kişisel banka hesap bilgilerinizi vermeniz yeterlidir. Ticari üyeliklerde ise bu bilgilere ek olarak, şirket bilgileriniz ve şirketinizin banka hesap bilgileri alınmaktadır.
Shopier komisyon oranı yurt içi satışlarda %2,99 TL+ 0,49 TL olarak belirlenmiştir. Shopier komisyon ücretleri yurt dışı satışlarda ise %3,99 + 0,49 TL oranları ile hesaplanır. Shopier, satış yapmayan kullanıcılarından herhangi bir ücret talep etmez.
Shopier web sitesi üzerinden üyelik oluşturduktan sonra direkt olarak Instagram'a bağlayabileceğiniz bu hesap sayesinde hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz. İster bireysel, ister şahıs şirketi isterseniz de bir Limited şirket sahibi olun Shopier Instagram satışından faydalanabilirsiniz.
Shopier ilk olarak sizin bir şirket kurmanızı beklemez. Fakat her platform gibi bir fatura kesmenizi isteyecektir. Bu sebeple Shopier hesabınızla birlikte bir şirket kurmanız gerekir. Güvenlik ve yasal mevzuat gereği internet üzerinden satışı yapılan ürünler ya da hizmetler için fatura kesmek gerekir.
Şirket açmadan satış yapmak istediğinizde vergi mükellefi olmamanız sebebiyle fatura kesmeniz mümkün değildir. Diğer yandan herhangi bir vergi ödemek gerekmediği gibi vergi levhanız da olmayacaktır.
Shopier ile global pazaryerlerinde hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz. Dükkanlarınızı Shopier ile yönetip, yurt içi ve yurt dışı müşterilerinizin sipariş ve ödeme süreçlerini otomatik hale getirebilirsiniz.
Fatura kesme limiti 2024 yılı için 6.900 TL olarak belirlendi. Bu tutar, her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı çatısı altında, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirleniyor.
Fatura kesme mecburiyeti tutarı, mükelleflerin kâğıt fatura kesebilecekleri tutarı ifade ediyor. Yani bir mükellef, günlük 6.900 TL'ye kadar olan satışlar için kâğıt fatura kesebiliyor. Bu tutarın aşılması hâlinde ise e-arşiv fatura kesme zorunluluğu bulunuyor.
E-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutarın 5 Bin TL'yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler için 4.400 TL'yi aşması halinde, faturaların kağıt fatura yerine e-arşiv fatura olarak düzenlenmesi gerekmektedir.
Shopier, aylık veya gizli ücretlerle sizi uğraştırmaz. Yurt içi satışlarda her bir satış için ödemeniz gereken komisyon oranı, satış başına KDV hariç %2,99 + 0,49 TL işlem ücretidir. Yurt dışı satışlarda ise bu oran %3,99 + 0,49 TL işlem ücretidir.
shopify size tamamen bir online alışveriş sitesi altyapısı sunarken, shopier sadece subdomain gibi shopier uzantılı bir ürün listeleme sayfası sunar. özellikle sosyal medya sayfaları satış için shopier'i seçer.
Shopier Anlaşmalı Kargo Ücreti
Biz müşteriden kargo ücreti alıyoruz. Hem onu kesiyorsunuz, hem hizmet bedeli kesiyorsunuz, hem de sözde anlaşmalı olduğunuz kargo şirketine ayrı 50 TL ödüyoruz.
Fatura vermeyen ve almayanlara 2.200 TL'den aşağı olmamak üzere faturaya yazılması gereken tutarın veya farkının %10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilmektedir. Vergi mükellefi olmayanlara almadıkları her bir fatura için bu cezanın beşte biri kadar (440 TL) özel usulsüzlük cezası kesilmektedir.
ortalama komisyon oranı %4,99 + 0,49 kuruş işlem ücreti artı komisyon ve işlem ücretinin %18 kdv'si.
Dolap üzerinden gerçekleştirilen butik satışları e-ticaret kanunu hükümlerine tabi olacaktır. Bu nedenle yapılan tüm alışverişlerde fatura kesilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri