Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanlığı için başta bilgisayar olmak üzere, yazılım mühendisliği, matematik, veri analizi, bilgisayar teknolojileri gibi konularda eğitim alınmalıdır.
Teknik beceriler: Siber güvenlik uzmanları, bilgisayar sistemleri, ağlar, yazılımlar, veri tabanları ve güvenlik yazılımları hakkında derin teknik bilgiye sahip olmalıdır. Ayrıca, siber saldırıları tespit etmek, analiz etmek ve önlemek için çeşitli araçları ve teknikleri kullanabilmelidirler.
Çalıştığınız şirkette eksiklikleri tespit ederek olası riskleri ortaya çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda Java, Python, SQL ve C gibi programlama dillerini öğrenmek siber güvenlik kariyerinize uzun vadede büyük fayda sağlar.
Genel olarak cevap vermek gerekirse bilgi güvenliği teknolojileri programı mezunları, bilgisayar mühendisi olanlar, yazılım veya elektrik-elektronik mühendisleri siber güvenlik uzmanı olabilirler.
Bir bilgisayar programcılığı mezunu da siber güvenlik uzmanı olarak çalışabilir, olay burada sizin öğrendiklerinizdir. Kimse doğrudan sizi bir şeyin uzmanı, geliştiricisi yapmaz. Bu sizin seçiminiz olacaktır. Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir.
İlgili 27 soru bulundu
Teknolojinin her geçen gün ilerlediği ve bilgisayar korsanlarının güvenlik sistemlerini atlatmak için yeni yöntemler geliştirdiği göz önüne alındığında, siber güvenlik uzmanlığının gelecekte değer verilen meslekler arasında yer alacağını söyleyebiliriz.
Ağ ve Siber Güvenlik uzmanı için "eğitimli hacker" denilebilir. Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanları aynı zamanda bir hacker unvanına sahip olur.
Böylece üçüncü kişilerin sistemi girişi zorlaşır ve bu sayede bilgiler güvenli şekilde korunur. Tabii siber güvenlik uzmanı olabilmek için belli başlı bazı kriterleri yerine getirmek gerekmektedir. - Öncelikle 4 yıllık bilgisayar, elektrik elektronik mühendisliği ve benzeri bölümlerden mezun olmak gerekmektedir.
Özetle durum şu; Bir öğrenci, 4 yıllık üniversite öğreniminde 240 AKTS, ortalama 48 ders almaktadır. Bu dersler içerisinde de 1 yada en fazla 2 ders siber güvenlik ile ilgilidir.
Siber Güvenlik Uzmanı Olmak zor ve çok çalışmanız gerekiyor. Çokca duyduğunuza eminim ancak bir gerçek olduğu için tekrar etmem gerekiyor. Herşeyin bir zamanı var ve olgunlaşması için zaman tanımanız gerekiyor. İki farklı çiçeğin farklı ortamlar ve farklı seviyede suya ihtiyaç duyması gibi düşünebilirsiniz.
İkiden fazla dil ve süper bir ingilizce şart.
Kriptografi, ağ güvenliği, zararlı yazılım analiz ve tespiti, adli bilişim, blokzincir güvenliği ve uygulamaları, penetrasyon testleri, mahremiyet korumalı veri yönetimi, siber güvenlik hukuku, siber güvenlik planlaması ve yönetimi müfredatı oluşturan temel ders içerikleridir.
Siber güvenlik uzmanı olmak için gereken şartlar ise şunlardır: 4 yıllık olan bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve işletme mühendisliği gibi çeşitli bölümlerden birinden mezun olmak gerekir.
Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde bilgi güvenliği uzmanı olarak çalışabilirler. Mezunlar, kuruluşların bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlayarak, siber saldırıları önleyebilirler. Ayrıca, siber güvenlik açıkları tespit ederek, kuruluşların güvenlik sistemlerini güncelleyebilirler.
Okullar hangi üniversitelerde açılacak? Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde açılacaktır.
Ülke genelinde faaliyette olan 800 siber güvenlik şirketiyle, 2022 yılı itibarıyla olacağı tahmin edilen 7.9 trilyon dolarlık siber ihlal bedellerine karşı koruma mekanizmaları destekleniyor.
Kısacası: SSL, internet bağlantılarının güvenli olmasını sağlar ve suçluların iki sistem arasında aktarılan bilgileri okumasını ya da değiştirmesini engeller.
Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü (2 Yıllık) 2024 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları | Bilgenç
Ağ ve siber güvenlik uzmanı algoritma geliştirme, siber saldırıları tespit etme ve önlem alma gibi işler yapar. Ağ ve siber güvenlik uzmanı olmak için teknik lise ve endüstri meslek liselerinde bilişim üzerine okumak veya bu alanda bir sertifika programına katılmak gerekir.
Üniversitelerde iki yıllık siber güvenlik bölümlerinin açılması için protokol imzalandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, protokol ile siber güvenlik alanında yetkin ve nitelikli iş gücüi hedeflediklerini söyledi.
Beyaz şapkalı hacker olmak için zorunlu olmamakla beraber üniversitede Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümler okunmalıdır.
Siber Güvenlik, kendi içerisinde bölümlere ayrılmaktadır. Bu alanda çalışmak isteyenler siber istihbarat, işletim sistemleri güvenliği, ağ güvenliği, uç nokta güvenliği, mobil sistem güvenliği uzmanı olarak istihdam edilmektedirler.
Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen ve ülkelerin bu alanda yatırım yaptığı yazılım alanı geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Endüstri 4.0, nesnelerin interneti (IoT), yapay zekâ ve birçok teknolojik yenilik yazılıma ihtiyaç duyuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri