1-Alkol ve Sigara Gider olarak dikkate alınmaz yanılgısı Birini kabul edip, birini etmemek gibi bir şey söz konusu değil.
90/1081 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile de söz konusu oran sıfır olarak tespit edildiğinden, Kurumlar Vergisi Kanununun geçici 1 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca, alkol ve alkollü içkiler ile tütün ve tütün mamullerine ait ilan ve reklam giderlerinin tamamı gider olarak indirilebilmektedir.
1- Yemek bedelindeki içki ve KDV diğer yemek ve içecekler gibi işleme tabi olur, gider yazılır.
Mükellefin restoran da içtiği alkol gider fişi nasıl kayıtlara alınmalıdır? Mükellefin ticari kazancın tespiti için yapmış olduğu temsil ve ağırlama harcamaları giderleştirilir yenen veya içilenlerin ayrımı olmaz. ÖKC fişi değil Fatura ile gider yazılır.
İlgili 22 soru bulundu
“Firmanın pazarlama ve satış departmanların da çalışan elemanlarının şehir içi ve dışındaki seyahatlerinde yeme içme gibi harcamalarının kurum kazancının tespitinde gider olarak dikkate alınabilmesi için fatura ile tevsiki zorunludur.”
Tatil faturaları şirketinizde gider olarak dikkate alınamaz.
Kanunen kabul edilmeyen giderler (KKEG), vergi matrahının tespitinde gayrisafi kazançtan indirilemeyecek giderlerdir. Yani, ticari kazancın veya kurum kazancının tespitinde vergi kanunlarının indirilmesine müsaade etmedikleri ödemeler, vergi uygulamasında "Kanunen Kabul Edilmeyen Gider" olarak adlandırılmaktadır.
1-Alkol ve Sigara Gider olarak dikkate alınmaz yanılgısı
Birini kabul edip, birini etmemek gibi bir şey söz konusu değil. Burada önemli olan iş hacmi ile uyumlu olması. Normal bir iş yemeğinde ben müşterime Penfolds Grange ikram ettim derseniz pek de inandırıcı olmaz.
Kural olarak işletme faaliyetleri ile ilgili olarak kazancın elde edilmesi ve idame edilmesi için ya pılan özel araç telefonları ile cep telefonları faturalarına ilişkin ödemelerin ticari kazancın tespitinde genel giderler kapsamında indirim konusu yapılması mümkündür.
Cep Telefonu Cihazı Gider Yazılır Mı? Çalışanların satın aldıkları cep telefonları, şayet şirket üstüne alınmışsa ve şirketin hizmetleri amacıyla kullanılacaksa kişi şirketlerinde gider olarak gösterilmesi mümkündür.
Şahıs şirketinizin gider kalemleri arasında bulunan ve vergiden düşülebilecek harcama türleri şunlardır: yiyecek ve içecek harcamaları, temsil ve ağırlama giderleri, ulaşım harcamaları, araç kiralama veya satın alma giderleri, online harcamalar, ofis giderleri, iş yeri faturaları, kargo ve posta giderleri, sağlık ...
Buna göre; yapmış olduğunuz kıyafet, ayakkabı, kuaför ve kozmetik harcamalarının kurum kazancının tespitinde gider olarak dikkate alınması mümkün bulunmamaktadır.
Buna göre, müşterilere alış tutarlarına bağlı olarak hediye/promosyon şeklinde verilen gram altın veya akaryakıt tutarlarının, işin mahiyeti ve genişliği ile uygun olması şartıyla kurum kazancının tespitinde gider olarak indirim konusu yapılması mümkündür.
MTV zaten tamamı KKEG'dir. Ayrıca b% 70 % 30 hesaplaması yapılmaz.
689 hesap, diğer gider hesap kalemlerinin dışına yer alan varlık satışlarının sonucu ortaya çıkan zararların yanı sıra giderlerin de yer aldığı hesap türüdür. 689 hesap işleyişi, söz konusu giderlerin ortaya çıkması durumunda hesabın borcuna kaydedilmesi ile işliyor.
Limited veya Anonim şirket ortaklarının yemek giderleri şirket açısından maalesef gider olarak kabul edilmemektedir. Ancak yemek fişleri veya faturalarının bir kısmı temsil ağırlama gideri olarak kabul edilebilir.
Şirket veya meslek mensuplarının kanunen veya ilgili yasal düzenlemeler gereği zorunlu olarak üye oldukları dernek, oda, mesleki örgüt gibi dernek niteliğinde sayılan kurumlara ödedikleri aidatların vergi matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınmasında bir sorun bulunmuyor.
Hanımı adına kayıtlı işyerinde fiilen çalışmakta olan kocasına ödenen ücret ve sigorta primleri gider olarak yazılabilir mi? GVK 41. maddesine göre eş ve çocuklara ödenen ücretler gider yazılmaz.
Kullanılan kredilerin faizleri de kredi alanlar açısından gider (ya da maliyet) niteliği taşımaktadır.
Çalışana ödenen yemek bedelleri de gider olarak kabul edilir. Şirketler bu giderleri nakit, yemek kartı vb. çözümlerle muhasebeleştirebilir.
Evinize ait Internet, elektrik, su, telefon, doğalgaz, aidat gibi giderlerin 1/2 sini gider olarak kullanabilirsiniz.
İşverenler tarafından işyerinde veya müştemilatında, çalışanlara yemek vermek suretiyle sağladığı menfaatler gider olarak indirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri