Son yapılan bilimsel bir araştırmaya göre sigara erkeklerin cinsel yaşantısını önemli ölçüde etkiliyor. Sigarayı bırakan erkeklerde iktidarsızlık problemi ortadan kalkıyor ve cinsel performans artıyor.
Erkeklerdeki gibi kadınlarda da damarların daralmasına ve daha az kan geçişine neden olan sigara, böylece cinsel arzunun artmasını ya da cinsel ilişkiye hazır olmayı zorlaştırıyor. Sigara bırakıldıktan sonra yaklaşık 3 ile 9 ay içinde bu durumda da olumlu gelişmeler gözlemlenebiliyor.
Erkeklerde sigarayı bıraktıktan sonra cinsel sorunların ortadan kalkması, özgüvenlerini geri getiriyor mu? Tabii ki. Bıraktıkları andan itibaren erektil disfonksiyondan (sertleşme sorunu) tutun da libidoya kadar (cinsel istek) düzelmeler oluyor.
Sigara içilmesi halinde peniste sertleşmeyi sağlayan kan akımında azalma gibi sorunlar oluşabilir. Atardamarların duvar yapısını bozarak ve damarların içinde plak oluşumuna neden olarak bu damarların tıkanmasına neden olabilir. Sigara tüketiminin sertleşme sorunu riskini yaklaşık iki kat artırdığı düşünülmektedir.
Sigara dolaşım sistemini de etkiliyor. Bu nedenle sigara içen erkeklerin ereksiyon olma ihtimali azalıyor. Ereksiyon sorunu yaşayan erkeklerin çoğunun sigara içtiği gözlemlenmiştir. Kadınlarda ise dolaşım sistemini etkileyen sigara, cinsel arzuların azalmasına neden oluyor.
İlgili 38 soru bulundu
Ağız hijyeninin artması: Sigara içmek, dişleri sarartır ve ağız kokusuna sebep olabilir. Ayrıca ağız hijyenini bozulmasına yol açarak ağız içinde enfeksiyon gelişme riskini artırabilir. Sigarayı bıraktıktan sonraki 1 hafta içinde ağız içi hijyeni artar ve farkedilir bir ferahlık hissedilebilir.
Artık nikotin bağımlısı değilsiniz. Artık kan damarlarınızı daraltma ve kalp krizi geçirme riskini yarı yarıya azalttınız. Bağışıklık sisteminiz gelişti ve soğuk algınlığı ve diğer hastalıklara daha kolay direnebilirsiniz. Alerji ve solunum nezlesi olma riski önemli ölçüde daha düşük.
Testosteron hormonu ilaç kullanımının dışında; düzenli egzersiz, dengeli beslenme, ideal vücut ağırlığını korumak, düzenli uyku, sigarayı bırakmak ve stresi kontrol altına almak gibi noktalara dikkat edilerek artırılabiliyor.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Sigarayı bırakmak, beyindeki nikotin seviyelerinin düşmesine neden olur ve böylece hafıza ve konsantrasyon üzerindeki olumsuz etkiler azalır. Sigara içenlerde, nikotinin neden olduğu bir dikkat dağınıklığı oluşabilir. Sigarayı bıraktıktan sonra, bu semptomlar azalır ve daha iyi bir dikkat seviyesine ulaşılabilir.
Sigarayı aniden bırakmak, nikotin yoksunluğuna neden olabilir ve bu da huzursuzluk, sinirlilik, baş ağrısı gibi yoksunluk belirtilerini tetikleyebilir. Fiziksel ve Duygusal Zorluklar: Sigarayı aniden bırakmak, fiziksel ve duygusal zorluklarla karşılaşmaya neden olabilir.
İlk 8 saatte: Nefesteki kötü koku, kandaki oksijen ve karbonmonoksit düzeyi 8 saatte normale dönüyor. 1. günün sonunda: Kalp krizi riski 24 saat içinde azalmaya başlıyor. 2. günün sonunda: Tat alma ve koku duyusu 48 saatte artmaya başlıyor.
Çünkü yoksunluk belirtileri ilk 24 saatte başlar, birinci haftada pik yapar, ikinci haftada da düşmeye başlar. Dolayısıyla ilk 24 saat ve ilk bir hafta sigarayı bıraktıktan sonra en önemli dönemlerdir. Sigarayı biorezonans metodu ile bırakırsanız bu dönemleri çok daha rahat ve kolay bir şekilde atlatma şansınız yüksek.
12 saat sonra: Dolaşımdaki karbonmonoksit seviyesi normale düşer. 2 hafta–3 ay sonra: Kan dolaşımı ve akciğer işlevleri düzelir, kalp krizi riski düşmeye başlar. 1–9 ay sonra: Daha az öksürük olur, daha kolay nefes alınır. 1 yıl sonra: Koroner kalp hastalığı riski yarıya düşer.
7 günde sigarayı bırakmanın 2.gününde bu nedenle sevdiğiniz sigara paketlerini atmanız ve yerine nikotin ve katran bakımından düşük oranları bulunan sevmediğiniz sigaraları tüketmeye başlamanız gerekir. Düşük nikotin oranı bulunan sigaraları tüketmek vücudunuzun nikotinsizliğe daha kolay adapte olmasına yardımcı olur.
Geç Boşalmaya Neden Olabilecek Bazı Durumlar
Alkol, sigara benzeri kötü alışkanlıklar, geç boşalmanın ana nedenleri arasında yer alabiliyor. Cinselliğe olan bakış açısının çok sert olması. Aşırı şekilde cinsellikten uzak durmaya çalışmak.
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Erkeklerde cinsel gücü ve isteği artıran yiyecekler; bezelye, maydanoz, kekik, nane, fesleğen, tarçın, roka, Antep fıstığı, şalgam, yumurta, zencefil, kuşkonmaz, kereviz, enginar, ayçiçeği, hindi gibi yiyeceklerdir.
Sağlıklı beslenme: Dengeli bir beslenme düzeni, sertleşme sorununu azaltabilir. Özellikle lifli gıdalar, meyve, sebze, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve az miktarda kırmızı et içeren bir diyet önerilir. Sigara ve alkol tüketimini sınırlamak: Sigara içmek ve aşırı alkol tüketmek sertleşme sorununu kötüleştirebilir.
Human Reproduction dergisinin bir araştırmasına göre aşırı yemek, sigara ve alkol tüketimi sperm kalitesini etkilemiyor. Yine de bunlardan kaçınmanın iyi bir sağlık tavsiyesi olduğuna dikkat çekildi. Erkeklerin dar iç çamaşırları giymektense bol şort iç çamaşırlarını tercih etmeleri sperm sayılarında artış sağlamakta.
Yüksek testosteronlu erkeklerin ortak özellikleri fethetmek, sahiplenmek, yönetmek ve hükmetmek. Onlar, iktidar sahibi olma ve iktidarı ellerinde tutma eğilimindeler. Uzlaşmacı değiller. Değişimden yanalar, hareketliler.
Kanınızdaki zehirli karbon monoksit miktarı azalır ve bunun sonucunda kanınız daha fazla oksijen taşıyabilir. Sigarayı bırakmak süphesiz tüm vücudunuza yardımcı olur. Görünüşünüzü bile iyileştirebilir. Genç yaşlarda yüzünüzde ve derinizde kırışıklık oluşması olasılığı azalır.
Sigara kullanımının güvenli bir sayısı yoktur. Günde 3-5 tane sigaranın zararı olmaz demek mümkün değildir, ancak daha az sigara içtiğinizde doğal olarak karşı karşıya kalacağınız risk daha az olacaktır.
Sigarayı bırakma evresinde vücutta meydana gelen değişiklikler neler? 20 dakika sonra, kan basıncı ve nabız normale döner, el ve ayak dolaşımı düzelir. 8 saat sonra, kan oksijen düzeyi normale döner, kalp krizi geçirme riski azalır. 24 saat sonra, vücut karbonmonoksitten arınır.
İlk birkaç gün en kötüsüdür, ancak 2-4 hafta içinde çoğu insan için yoksunluk belirtileri sona erer. Nikotin ilaçları veya reçeteli ilaçlar yoksunluk semptomlarını hafifletebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri