Zorunlu Deprem Sigortası, Konut Sigortası, Trafik Sigortası, Kasko Sigortası, Özel Sağlık Sigortaları, Ferdi Kaza Sigortaları, Eşya Sigortaları, Sorumluluk Sigortaları, Seyahat Sağlık Sigortaları gibi sigortalar Hayat Dışı Sigortalar kategorisi altında yer alır.
Elektrik Sigortalarının Çeşitleri
Sigortaları, giriş besleme voltaj türüne göre iki ana kategoriye ayrılabiliriz. Bunlar DC Sigorta ve AC sigortalardır.
Sahip olduğumuz ve maddi değere sahip olan varlıkları güvence altına alan, şirketi ile karşılıklı anlaşmaya dayalı belgeye "poliçe" adı veriliyor. Poliçenin içeriğini oluşturan maddeler, genel ve özel şartlar olarak iki gruba ayrılıyor. Genel şartlar, standart ve tüm poliçelerde aynı şartları içeren koşulları içeriyor.
İlgili 33 soru bulundu
Sigortalının mal varlığının güvence altına alındığı, malın zarara uğraması veya kaybı sonrası oluşan finansal kayıpları ortadan kaldırmaya yönelik varolan sigortaların genel adıdır.
Solar sistemlerde DC (direct current) sigortalar, aşırı akım veya kısa devre durumlarında sistemi korumak için kullanılır. Bu sigortalar, solar panellerden invertöre ve şarj kontrol cihazına kadar tüm DC yükleri korumak için kullanılabilirler.
DASK sadece binada meydana gelen zararları karşılar, eşyalar teminat altına alınamaz. Konut poliçesi ise; bina ve eşyaları depremin yanı sıra yangın, hırsızlık, sel, su baskını, dahili su ve poliçede belirtilen diğer risklere karşı güvence altına alır, zorunlu bir ürün değildir. Nasıl Konut Sigortası Satın Alabilirim?
Konut sigortası evinizi deprem, su baskını, yangın gibi doğal afetlere veya hırsızlık gibi yapay afetlere karşı koruyan bir sigorta çeşididir. Konut sigortası evinizi sadece bir yapı olarak değil, içerisindeki eşyalara gelebilecek zararlara karşı da güvence altına alır.
Dilerseniz SGK'ya bağlı olan ALO 170 numaralı hattan sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri vermeniz yeterli. Ardından hizmet dökümünüzde yer alan detaylarla ilgili dilediğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.
“Özel sigorta nedir?” sorusuna cevap olarak “Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel sağlık kurumlarında ve anlaşmalı doktorların muayenehanelerinde sağlığın için gerekli tanı ve tedavi işlemlerini bütçene en uygun şekilde almanı sağlayan sigorta çeşididir.” de diyebiliriz.
İşyeri sigortası, işyerinizin veya işyerinizdeki her türlü demirbaş eşya, makine-tesisat veya cam-emtia gibi varlıklarınızın güvence altına alınması amacıyla yapılan bir sigorta türüdür.
Tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortası, konut sigortası, doğum sigortası, eşya sigortası, seyahat sigortası, eğitim sigortası ve ferdi kaza sigortası gibi sigorta türleri ise yaptırılması zorunlu olmayan sigorta türleri arasında yer almaktadır.
DASK binada deprem ve depreme bağlı oluşan yangın, tsunami ve yer kayması nedeniyle ortaya çıkan zararların tazminini amaçlıyor. Konut sigortası ise yalnızca evde değil, evin içinde yer alan eşyaları da teminat altına alıyor. Ayrıca konut sigortasında güvence altına alınan risk yalnızca depremle sınırlı kalmıyor.
Afet Sigortaları Kanunu'na göre DASK sigortası yaptırmayanlar devletin sunduğu konut kredisi ve depremde binanın zarar görmesi durumunda yapılan yardımdan yararlanamaz. Ayrıca evine elektrik, su ve doğal gaz da bağlatamaz.
Kasko; sigorta sahibini ve aracını trafikte karşılaşabileceği her türlü riske karşı güvence altına alan bir sigorta türüdür. Söz konusu riskler; trafik kazaları sonucu oluşan hasarlar, aracın yanması, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi ve ferdi zararların oluşmasıdır.
L tipi otomatik sigorta, priz, aydınlatma ve kumanda akım devrelerinde kullanılır. Aşırı akım durumunda hemen atar. Öngörülen akımın 3.5 katından 5 katına kadar olan değerlerde çalışır.
B tipi sigortalar genellikle akkor flamanlı ev aydınlatması ve elektrikli ısıtıcılar gibi anahtarlama sırasında ani aşırı akımların oluşmadığı aydınlatma ve priz devrelerinin korunmasında kullanılır.
AC ve DC sigortanın karekteristikleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle uygulamalarda birbiri yerine kullanılamaz.
Hayat sigortasından kimler yararlanabilir? Birikim yapmak ve/veya hayatta karşılaşılabilecek çeşitli risklere karşı teminat sahibi olmak isteyen herkes hayat sigortasından yararlanabilir. Teminat türüne ve seçeceğiniz ürüne göre bazı ürünlerde sağlıklı olma koşulu ya da yaş sınırı aranabilir.
Bir tür birikim sigortası olarak da tanımlanan hayat poliçeleri; vefat, geçici iş kaybı, sakatlık, kaza ve hastalıklar nedeni ile oluşabilecek maddi kayıpları telafi etmeye yaradıkları gibi eğer poliçede belirtildiyse sözleşme süresinin dolması ile toplu ödeme de alınabilen finansal enstrümanlar arasında yer alır.
Full; “her şeyi kapsayan, tam ve dolu” dolu anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Tam kaskoyu ifade etmek için kullanılan full kasko ise kasko genel şartlarında belirtilen risklerin tamamından korunmanı sağlayan ve kaskonun ana ve ek teminatlarının tümünü içeren sigorta çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri