Genel olarak hayat sigortası ve hayat dışı sigorta olmak üzere sigorta türleri bulunuyor. Hayat sigortası ile bireyin yaşam kalitesini artırmak hedeflenir. Hayat dışı sigorta türü ise maddi hasarlara karşı alınan sigorta tazminattır. Sigorta primi ise teminatı satın almak için insanların ödediği ücrete verilen isimdir.
Zorunlu Deprem Sigortası, Konut Sigortası, Trafik Sigortası, Kasko Sigortası, Özel Sağlık Sigortaları, Ferdi Kaza Sigortaları, Eşya Sigortaları, Sorumluluk Sigortaları, Seyahat Sağlık Sigortaları gibi sigortalar Hayat Dışı Sigortalar kategorisi altında yer alır.
İlgili 23 soru bulundu
Bunlar; yangın sigortası, kaza sigortası, araç sigortası (kasko ve trafik sigortası), tarımsal sigortalar ve makine sigortaları olarak karşınıza çıkmaktadır. Bu sigortalar sayesinde de kişi, herhangi bir risk gerçekleşmesi sonucunda gerekli tespitler elde edildikten sonra maddi hasara karşılık tazminat almaktadır.
Sahip olduğumuz ve maddi değere sahip olan varlıkları güvence altına alan, şirketi ile karşılıklı anlaşmaya dayalı belgeye "poliçe" adı veriliyor. Poliçenin içeriğini oluşturan maddeler, genel ve özel şartlar olarak iki gruba ayrılıyor. Genel şartlar, standart ve tüm poliçelerde aynı şartları içeren koşulları içeriyor.
Yurt dışı seyahat sigortası, Türkiye sınırları dışındaki seyahatlerde sağlık hizmeti ve maddi hasarlara karşı güvence sağlayan sigorta poliçesidir. Teminat kapsamları ürüne, sigortas şirketine ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir.
Sosyal güvenlik sistemimiz iş kazası ve meslek hastalığı, hastalık ve analık sigorta kollarını kapsayan kısa vadeli sigorta kolları ile, malullük, ölüm ve yaşlılık sigorta kollarını kapsayan uzun vadeli sigorta kollarından oluşmaktadır.
Sigortalının mal varlığının güvence altına alındığı, malın zarara uğraması veya kaybı sonrası oluşan finansal kayıpları ortadan kaldırmaya yönelik varolan sigortaların genel adıdır.
Beklenmedik bir kaza veya hastalık sonucu oluşacak sağlık giderlerinizin yanı sıra sağlığınız için ihtiyaç duyacağınız her türlü tanı ve tedavi işlemlerini, en seçkin sağlık kurumlarında en modern yöntemlerle ve mali kaygı duymadan karşılanması için hazırlanmış sigortalardır.
İsteğe bağlı yapılan sigortaların arasında en önemlileri kasko, özel sağlık sigortası, konut sigortası, ferdi kaza sigortası ve hayat sigortası yer alıyor.
B tipi otomatik sigorta: Genellikle ev aydınlatması, priz ve kumanda devrelerinde kullanılır. Hızlı tip sigorta olarak bilinir. C tipi otomatik sigorta: Endüktif yüklerde, motor, trafo gibi yüklerin korumasında kullanılır. Yavaş tip sigorta olarak bilinir.
Bugün 4a olarak adlandırılan sigortanın kapsamını, özel bir işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilere sağlanan sosyal güvenceler oluşturuyor. Dolayısıyla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununa göre bir işverene bağlı olarak çalıştırılan işçiler 4a kapsamında yer alıyor.
4A, 4B, 4C sigorta kolları, Türk vatandaşı olan ve aktif çalışan kişilerin sosyal güvencelerden faydalanabilmesini sağlayan sistemlerdir. Üç sigorta kolu da Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlıdır.
Zorunlu Trafik Sigortası ile kasko birbirinden tamamen farklı riskleri teminat altına alan iki ayrı üründür. Trafik sigortası kaza durumunda karşı tarafın zararını karşılarken, kasko ise sizin zararınızı karşılar. Trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, kasko ise isteğe bağlıdır.
Yapılması Zorunlu Sigortalar aşağıdaki gibidir:
Yeşil Kart. Tüp Gaz Zorunlu Sorumluluk Sigortası Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası
Schengen ve Dünya ülkelerine gidiş için vize işlemlerinde gerekli olan bu sigorta ile, yurtdışına yaptığınız seyahatlerde karşılaşabileceğiniz acil durumlarda sizi güvence altına alıyoruz.
Belli periyodik aralıklarla yenilenmesi gereken zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan sürücülerin trafiğe çıkması yasaklanır. Trafiğe çıkıldığı takdirde ise araç trafikten men edilir. Zorunlu trafik sigortası, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerlidir.
SGK bununla ilgili kontrolü de Kimlik Paylaşım Sistemindeki ikamet adresini esas alarak yapmaktadır. Dolayısıyla, isteğe bağlı sigortalı olmak isteyen kişilerin Türkiye'de ikamet adresi yoksa isteğe bağlı sigortalılığı kabul edilmemektedir.
Full; “her şeyi kapsayan, tam ve dolu” dolu anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Tam kaskoyu ifade etmek için kullanılan full kasko ise kasko genel şartlarında belirtilen risklerin tamamından korunmanı sağlayan ve kaskonun ana ve ek teminatlarının tümünü içeren sigorta çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri