Sigortasız Kişiler Vize Alabilir mi? SGK'sı olmayan kişiler geçim kaynaklarını ispat etmeleri ve geçerli bir seyahat gerekçesi sunmaları durumunda sigortasız olsalar dahi doğru vize başvurusu ile vizelerini alabileceklerdir. Konsolosluklardan vize alabilmek için sigortalı çalışan olmak şart değildir.
Avrupa hukukuna göre seyahat eden herkesin Schengen ülkelerinde bulunduğu sürenin tamamını kapsayacak şekilde sağlık sigortasının olması gerekmektedir.
İşsiz vize almak için gereken belgeler, iki adet biyometrik fotoğraf, son üç aylık banka hesap hareketleriniz, sağlık sigortanız, kimlik fotokopiniz, otel rezervasyonunuzu gösteren evrak, 6 aylık geçerli pasaportunuz gibi belgelerdir ve başvuru formunuzu eksiksiz doldurmak gibi şartları sağlamanız gerekecektir.
- Tüm vize başvuru sahiplerinden, ülkemizde kalacağı süreyi kapsayan geçerli sağlık sigortası yaptırmaları şartı aranmaktadır. - Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez.
İşten ayrılarak Almanya'ya gitmeniz her ne kadar yeterli finansal kanıt sunsanız da çalışmamanız red ihtimalini güçlendirir. Bunun yerine, Almanya Schengen vize başvuruları 6 ay öncesinden başvuru yapılabildiği için çalıştığınız dönemde vize başvurusu yapmanız tavsiye edilir.
İlgili 17 soru bulundu
Hususi (yeşil), Hizmet (gri), Diplomatik (siyah-kırmızı) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmama kaydıyla vizeden muaftır. Almanya vizesi başvurusu direkt olarak konsolosluğa yapılmamaktadır.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Kimler Vize Alamaz? Konsolosluğun istediği vize başvuru evraklarını hazırlayamayan kişiler, Düzenli bir iş ve gelire sahip olmayan kişiler, Asgari ücretle çalışanlar (çalışılan şirkete, çalışma süresine ve iş yerinde ki görevine göre değişkenlik gösterebilmektedir.)
Schengen Vizesi
Avrupa hukukuna göre seyahat eden herkesin Schengen ülkelerinde bulunduğu sürenin tamamını kapsayan bir sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir. Bu sigorta asgari belli bazı kriterleri yerine getirmelidir. Sigortalı olduğunuzu kanıtlamak zorundasınız. Bunu poliçenin aslı ile belgeleyebilirsiniz.
İşyerinden kaşe ve imzalı son 3 aylık maaş bordrosu. gerekmektedir.
İşsiz iseniz, veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değil iseniz, potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize alma şansınız oldukça düşüktür. Bu durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Yurt dışına çıkışta sağlık sigortası genel olarak zorunlu değildir. Ancak bazı ülkeler veya bölgeler, seyahat eden kişilerden seyahat sağlık sigortası sunmalarını veya belirli teminatlara sahip olmalarını talep edebilir.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Vize başvurularının reddedilmesi sonucunda para iadesi yapılmayacağı aracı kurum tarafından açıkça belirtilmiştir.
Merhabalar, Almanya turistik vizesi banka hesabı minimum 7000 TL bakiyeli olması gerekmektedir.
Yaptığınız işin niteliğine bağlı olarak, sigortalı çalışma süreniz dahilinde yurtdışına çıkmanız gerekebilir. Aksi takdirde size SGK aleyhinde dava açma hakkı doğar.
Yurt dışı Seyahat Sigortası Zorunlu mu? Yurt dışı seyahat sağlık sigortası, Türkiye'ye vize uygulayan ülkelerin zorunlu tuttuğu ve vize başvurularında konsolosluk tarafından talep edilen evraklardır yani bu ülkelerde vize için sağlık sigortası yaptırmak zorunludur.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Çalışma izni verilmesi halinde, yabancının başvuru yaptığı dış temsilciliğimize giderek çalışma ve ikamet izin harçları ile vize harcını ödemesi gerekmektedir. Dış temsilciliğimizce yabancı şahsın pasaportuna vize etiketi yapıştırılması sonrasında şahıs Türkiye'ye giriş yapabilir.
Almanya'ya davetiye ile gitmek için Almanya'daki yakınlarınızdan pasaport bilgilerinizi içeren ve seyahat tarihlerinizi kapsayan bir belediye onaylı davetiye almanız ve bu davetiyeyi müşteri temsilcinizin sizin için oluşturduğu vize randevu gününde hazır bulundurmanız gerekir.
Yani İngilizce bilmeniz vize alırken işinizi kolaylaştırır tabii ki fakat İngilizce bilmeyenler kesinlikle vize alamaz diye bir durum kesinlikle yok. Tüm bu süreçleri kolaylaştırmak ve hatta uğraşmamak için danışmanlık şirketleri de yanınızda.
Koronavirüs Ülkeye Giriş Yönetmeliği'nin 7 Nisan 2023 tarihi itibariyle sona ermesiyle test, sertifika ve karantina zorunluluğu bulunmamaktadır. Umuma Mahsus Pasaport hamillerinin, Almanya'ya girebilmesi veya transit geçebilmesi için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize alınması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri