Çamaşır makinesine çeyrek su bardağı (60 mililitre) beyaz sirke ekle. Sirke kıyafetten tüyleri çıkarmaya yardımcı olur. Ayrıca tüylerin fazla yapışmasını önlemeye de yardımcı olur. Sirke çamaşırların kokusunun giderilmesine de yardımcı olur.
Bu sorunu çözmek için özel ürünler ve aletler kullanmak mümkündür. Bu ürünler arasında tüy toplayıcı, tüy fırçaları ve yapışkanlı silgiler yer alır. Tüy toplayıcılar, kıyafetlerin yüzeyindeki tüyleri ve lifleri toplamak için kullanılan özel bir alettir.
Çamaşırları makineye atarken makinenin içerisine 3-4 tane ıslak mendil koyup çalıştırın. Yoğun emici gücü sayesinde ıslak mendil kıyafetlerinize yapışabilecek bütün tüyleri toplayacak. Bir de ıslak mendilin dağılma riski var ki, bunu da ortadan kaldırmak için kaliteli ıslak mendil kullanmalısınız.
Tüylenme riski fazla olan pamuklu giysileri nemli bırakmak. Yıkama esnasında gereğinden az deterjan koyarak sudaki kayganlık oranını azaltmak. Triko ya da yünlü giysileri çitileyerek ya da çamaşır makinesinde yıkamak ve sıkma işlemi yapmak. Tüylenme eğilimi olan giysilere yüksek devirde sıkma işlemi uygulamak.
Sirke, kıyafetlerin tüylerden arınmasını sağlar. Bu yöntemin etkili olması için sirkeyi durulama aşamasında makineye eklemeniz gerekir. Tüy toplayıcı aparatlar da çamaşır makinesinde yıkadığınız kıyafetlerin üzerinde etkili olabilir. Bu malzemeler, makineye giysilerle birlikte atılır.
İlgili 22 soru bulundu
KURUTMA MAKİNESİ Çamaşır kurutma makinelerinin tamamı tüy toplama özelliğine sahiptir. Tüy toplayan kıyafetlerinizi haftada bir kere kurutma makinesine atarak tamamen temizlemeniz mümkün.
Yapmanız gereken ilk şey, kabanınızı düz bir zemine sermek olacaktır. Düz zemin üzerine serilen kabanınızı jiletinizi kullanarak tıraşlayabilirsiniz. Bunun için de jileti eğik biçimde tutmanız, tüylenen kısma yavaş yavaş, sürtme işlemiyle uygulama yapmanız gerekmektedir.
Yünlü giysiler ve tişört gibi bazı çamaşır tiplerinin yıkanması sırasında hav oluşur. Oluşan havlar mevcut veya takip eden yıkama programı sırasında çamaşıra yapışabilir. Bu sorun sentetik çamaşırlarda daha da belirgin hale gelir.
Çamaşır makinesine beyaz sirke ekleyin, böylece tüyler kıyafetlere daha zor yapışacak. Çamaşır kurutma makineleride bu konuda iyi ,10 dk kurutucuda kalan giysiler üzerinden kolaylıkla tüm tüyler temizlenmiş oluyor.
Giysinizi sert ve düz bir zemine yatırın. Elinizle giysinin temizlenecek kısımlarını gerdirerek yukarıdan aşağı doğru jiletleyin. ◾İkinci yöntem koli bandı kullanmaktır. Kaliteli ve güçlü yapışkanı olan koli bandını yapıştırıp çekerek giysinizdeki tüylerin büyük kısmını temizleyebilirsiniz.
Çamaşır makinesine çeyrek su bardağı (60 mililitre) beyaz sirke ekle. Sirke kıyafetten tüyleri çıkarmaya yardımcı olur. Ayrıca tüylerin fazla yapışmasını önlemeye de yardımcı olur. Sirke çamaşırların kokusunun giderilmesine de yardımcı olur.
Giysilerde meydana gelen tüylenmenin sebebi ise sürtünmedir. Giysilerin çeşitli yüzeylerinin birbirine veya farklı yüzeylere sürtünmesi sonucunda dokulardaki iplikler tüylenmeye başlar. Ardından bu tüyler tiftiklenirler ve birbirlerine dolanarak boncuk şeklinde yumaklar oluştururlar.
Havlular halılar ilk alındıkları zaman tüy pamuk dökerlerKarbonatla bir kez yıkamanız yeterli olacaktır. İlk yıkama, tüy dökme miktarını tamamen ortadan kaldırmadan azaltıyorsa, daha sonra kabartma tozu ile bir yıkama daha yapabilirsiniz.
Nemli bir bulaşık süngeri de tüylenen kıyafetlerin temizlenmesini sağlayabilir. Yeni ya da temiz bir bulaşık süngerini ıslatın ve fazla suyundan kurtulmak için iyice sıkın. Daha sonra süngerin sert tarafını tüylenen giysinizin üzerinde yavaşça sürterek tüyleri temizleyin.
Aşırı Tüylenme (Hirsutizm) Tedavisi
Tedavide epilasyon, traş, ağda, lazer, elektroliz gibi kişisel bakım yöntemleri yanı sıra ilaçlar kullanılır. En iyi yanıt her iki tedavi yöntem birlikte kullanıldığında alınır. Tedavide kullanılan ilaçlar doğum kontrol haplarını ve anti-adrojen ilaçları içerir.
Kıyafetlerinizdeki tüylenmeden kurtulmak için önerimizi deneyin. Yıkama ve kullanım sonucu olan pamuklanmayı tıraş bıçağı ile geçirebilirsiniz. Tüylenme olan kıyafeti düz bir zemine koyun ve bastırmadan tıraş edin. Yıkama sırasında tüylenmeye engel olmak için çamaşır makinesini çok doldurmayın, deterjanı az koymayın.
Tüy dökülmesini azaltmanın en etkili ve en hızlı yolu kedileri düzenli olarak taramaktır. Bu işlem, uzun tüylü kediler için gün aşırı, mevsim geçişlerinde ise her gün yapılabilir. Orta ve kısa uzunluktaki tüylere sahip kedinizi ise haftada en az iki, mevsim geçişlerinde en az dört kez taramanız da fayda vardır.
Yıkanmasına rağmen hala kıyafetlerinizde kedi, köpek tüyü kalıyorsa tek yapmanız gereken makine durulama yaparken yarım su bardağı beyaz sirke dökmek. Çamaşırlarınız makineden istediğiniz temizlikte çıkmıyorsa bunun sebeplerinden biri de kalıntıların makinenin performansını düşürmesi ve kirli kalmasına sebep olması.
Kedi ve köpeğinizde olan tüyleri silikon yüzeyli eldiven sayesinde temizleyebilirsiniz. Yavaş yavaş kedinin ya da köpeğin tüylerini tarayanız. Tüylerin bu eldivene yapıştığını göreceksiniz. Aynı zamanda halıdaki ve koltuktaki tüyleri bu yöntem ile kısa süre içerisinde temizleyebilirsiniz.
Leke çıkarıcı ve beyazlatıcılar arasında vazgeçilmezlerinizden olacak çamaşır mendili, beyazların ilk günkü göz alıcı rengini korumasını sağlar. Özel içeriği sayesinde zamanla ışıltısını kaybetmiş beyazlara canlı rengini yeniden kazandırır.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Çamaşır yıkamada kullanılan deterjanlar ve yıkama suyunda bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller zamanla çamaşırların dokusunda birikerek bu çamaşırların sertleşmesine neden olur.
Açıklama. Kaşe kumaş kışlık bir kumaştır. Tüylenme yapmaz tok bir duruşu vardır. Yünlü yapısından dolayı kış aylarında sıcak tutar.
Çamaşır makinesi içerisinde kaz tüyü montlar elbette yıkanabilmektedir. Hassas yıkama ya da elde yıkama modunda, 30 derecede ve sıvı deterjan ile kolaylıkla temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Tüy Toplayıcı Nasıl Temizlenir? Tüy toplayıcıyı temizlemek için ekstra emek harcamanız da gerekmez. Kullanım sonrası yapışkan yaprağın işaretli ucundan tutup çekerek tertemiz rulo ile temizliğe kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri