Öncelikle bilmemiz gereken şey silikon ve plastiğin birbirinden farklı olduğudur. Silikonun ham maddesi cam yapımında da kullanılan silis kumudur. Bu kumun yüksek ısıda sıvılaştırılması ve farklı işlemlerden geçirilmesiyle silikon elde edilir.
Teknik olarak, silikon kauçuk ailenin bir parçası olarak düşünülür. Ancak, plastikleri yaygın olarak tanımlarsanız, silikon, sentetik bir kauçuk ve sentetik bir plastik polimer arasındaki melez bir şeydir. Silikon, yumuşak kauçuk benzeri ürünler, sert reçineler ve yayılabilir sıvılar yapmak için kullanılabilir.
Silikon, "Si" kısaltması ile sembolize edilen ve atom numarası 14 olan kimyasal bir elementtir. Mavi-gri metalik bir parlaklığa sahip, sert, kırılgan ve kristal bir katıdır. Dört değerlik elektrona sahiptir ve yarı iletken özellik göstermektedir. Periyodik tabloda 14. grupta yer alır.
Silikon, anti-şok, solma ve yırtılma direnci açısından plastikten daha iyi performans gösterir; 6. Sıcaklık dayanımı: yüksek ve düşük sıcaklığa dayanıklı silikon (-40 ° C -230 ° C), plastik (100-150 ° C); 7. Yanma performansı açısından silis jeli: yanıcı değildir; ve plastik yanıcıdır ve zararlı maddeler üretir.
Silikon, camın da hammaddesi olan silis kumunun sıvılaştırılması sonucunda elde edilen sağlıklı ve hijyenik bir hammaddedir. Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Doğal silikonlar genellikle tarımda, gıda endüstrisinde ve akvaryumlarda kullanılan kokusuz, kimyasal olarak inert silikonlardır. Kimyasal inertlikleri nedeniyle sağlığa zararlı etkileri yoktur. Bununla birlikte, doğal silikonun dezavantajı, yavaş sertleşme sürecidir.
Yüksek sıcaklıklarda zararlı salınımlar yapmaz. Plastik, BPA, BPS, Latex, Fatalat ve Toxic madde içermez. Silikon ürünleri nasıl temizleyebilirim?
Plastik cerrahi dünyasında genel olarak meme büyütme ameliyatı ile protez takılan hastaların yaşamları içinde tekrar ya bu ameliyatı olmaları gerekeceği ya da protezlerini çıkarttırmalarının gerekeceği söylenmekte ve ortalama meme protezi ömrü olarak 10 yıl civarı gibi bir süre ifade edilmektedir.
Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar. Mastik, boyanabilme özelliğine sahiptir.
Dediğim gibi camın hammaddesi olan silis kumundan üretilen %100 sıvı silikon (LSR) son derece sağlıklıdır. Ürüne kesinlikle tat ve koku geçirmez. % 100 silikon kaplar kanserojen madde içermez. İçerisinde insan sağlığı için zararlı maddeler yoktur.
Silikonun ham maddesi cam yapımında da kullanılan silis kumudur. Bu kumun yüksek ısıda sıvılaştırılması ve farklı işlemlerden geçirilmesiyle silikon elde edilir.
Silikon çıkarıcı solüsyonlar, aseton, izopropil alkon silikonu çıkarmada kullanılan kimyasallar arasındadır.
Silisyum, periyodik tablonun 3. periyodunun 14. grubunda yer alan bir elementtir. Silisyumun atom numarası 14'tür. Silisyum, Si sembolü ile gösterilir ve yarı metaldir.
Genel olarak silikonlar kimyasal olarak inert yapıdadır ve çok az sayıda malzeme tarafından etkilenebilirler. Konstantre edilmiş sülfirik asit, hidroflorik asit ile uzun süreli maruziyet ve bunların yüksek basınçlı buharı ile temas silikonlar üzerinde olumsuz etkilere sebep olabilir.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
Silikon çeşitleri nelerdir? Isıya dayanıklı silikon, standart silikon, ayna silikon ve akvaryum silikonu silikon çeşitlerinden yalnızca bazılarıdır. Silikon oldukça işlevli ve çeşitli bir malzemedir.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Silikon Mastik Özellikleri
Silikon mastik neme, kimyasallara ve dış hava koşullarına dayanıklı bir üründür. Yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esnekliği ile ön plana çıkar.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Bu tip yırtılmanın bazı belirtileri; Yırtılma olan memede şişkinlik, ağrı ve acı şeklinde olur. Meme boyutunda ve şeklinde değişiklik görülebilir. Yırtılma olan memede yumru şeklinde şişlikler oluşabilir. Meme dokusunda yumuşama ya da sertleşme şeklinde kendini belli edebilir.
Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Silikon aynı zamanda camın da ham maddesi olarak bilinen silis kumundan üretiliyor. Başlıca özelliklerini ise şu şekilde sıralayabiliriz: Hijyeniktir ve insan sağlığına zararı bulunmaz. Esnek ve yumuşak bir yapıya sahip olmasıyla bebeklere zarar vermeden kullanılabilir.
'Bisphenol-A' (BPA) temiz, kırılıp dağılmayan, sert plastiklerde bulunur. Çoğunlukla bu plastik şişelerin alt kısmında üçgen geri dönüşüm işareti bulunur.
Bisfenol A, polietilen tereftalat (PET) plastik su şişelerinin üretiminde kullanılmamaktadır. Pet şişelerde BPA bulunmamaktadır. Su, süt ve diğer daha esnek görünümlü gıda ambalajlarında bu madde bulunmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri