Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz.
Aseton veya sentetik tiner deneyin ancak tinerle temizlemeden önce silikonlu bölgenin altındaki boyanın orjinal olmasına dikkat edin, boyaya zarar verebilir..
Yüzey kısmında özellikle donmuş bir silikonu çıkarabilmek için genelde en önemli yöntem ısıdır. Yani belli bir bölgeye ısı uygulamak suretiyle silikonu çıkarmak mümkündür. Isı tabancası ile beraber kurutma makinesi kullanılabilir.
Ayrıca aseton da silikonu çözebilen bir malzemedir.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
İlgili 44 soru bulundu
Silikon lekesi genel olarak ısı tabancası ile beraber saç kurutma makinesi kullanmak suretiyle çıkarılmaktadır. Aynı zamanda pasta ile nazik bir şekilde ovalamak suretiyle hemen arkasından tamamen çıkarmak mümkündür.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
Bir bez ile lekenin bulaştığı bölgeye aseton uygulayarak temizleyebilirsiniz. Cam bir nesnede bu lekeler mevcutsa kazımak yerine kaldırarak çıkarabilirsiniz. Bunun için lekenin tamamen kurumaması gerekir. Eğer olmazsa da camı çizmeyecek şekilde kazımayı deneyebilirsiniz.
Eskimiş, sararmış silikon nasıl temizlenir diye soruyorsanız çamaşır suyu veya amonyaklı kimyasal temizleyiciler silikon yüzeylerdeki renk değişimini bir süreliğine temizleyebilmektedir. Aseton ve alkol gibi solüsyonlar da bu iş için kullanılabilmektedir. Sararan ya da kararan silikonun üzerini pamukla kapatın.
Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır. Ürün uygulanır, yaklaşık 5 dakika beklenir, sökülmek istenen silikon kolayca yüzeyden temizlenecek yumuşaklığa geldikten sonra sökülme işlemine geçilir.
Eğer fayanstaki silikon tamamen kurumuşsa silikon bir ucundan sert bir cisimle kaldırılarak fayanstan kopartılmaya çalışılmalıdır. Eğer silikon fayanstan bu şekilde sökülemiyorsa, bu kez silikon lekesi falçata, jilet veya cam kazıyıcı benzeri daha sert bir cisim kullanılarak kazınmalıdır.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Aracınızın lambası, kaportası veya plakası gibi alanlarda önceden kullanılmış silikonları temizlemek için birden çok yol bulunmaktadır. Önce Isı tabancası veya saç kurutma makinası ile ısı uygulayarak ve pasta ile nazikçe ovalayarak silikon kalıntıları kaldırmanız mümkün.
Yapıştırıcılar için geçerli olmaz. Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz. Jilet v.s ile dikkatli bir operasyon yapılırsa başarılı bir sonuç alınabilir. Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz.
Gövdede kalan silikonu da akrilik tiner yardımıyla temizlersiniz.
Tiner, İngilizce thinner (inceltici) sözcüğünden gelmekte olup genellikle yağ bazlı boyaların inceltilmesinde kullanılan organik çözücüdür.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Gazyağı 45-50 derece suda şampuanla temizlenir çok sıcak su uygulamayın boyanın verniğini söker alır..
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
silikonu çok sıktılarsa misinayla soğukken kesmede zorlanırsın plakayı fön makinesiyle ısıtarak alttaki sıcak silikonu yumuşatarak kendisini bırakmasını sağlayabilirsin. Hatta o esnada bobin benzeri bir tel yardımıyla plakayı daha rahat ayırabilirsin.
Genel amaçlı kullanıma uygun olan sıvı silikon yapıştırıcı çeşitleri güçlü bir formüle sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Fayans gibi yüzeylerdeki donmuş silikonu temizlemek için, ısı kullanabilirsiniz. Isı tabancası veya kurutma makinesini silikonu çözülene kadar ısıtın. Ardından nemli bir bezle bölgeyi güzelce silin.
Eğer duşakabinin alt bölümü silikon ile yapıştırılmışsa, maket bıçağı kullanarak bu silikonu sökebilirsiniz. Bu sayede duşakabin alt kısmı boşa çıkacak ve sökülmüş olacaktır. Ancak oturtma yöntemiyle monte edilen duşakabin alt panellerinde ise çektikleri tutup bastırarak kendinize doğru çekmeniz yeterli olacaktır.
Ürünün tamamen silikon olduğuna emin olmalı, uygun maliyeti sebebi ile solvent içerikli ürünleri tercih etmemelisiniz. Çünkü, solvent içerikli ucuz silikonlar zamanla uygulandığı yerde hacim kaybına uğrar ve su sızdırabilir. Çok kısa sürede kararma yapar ve küf oluşturabilir.
Karbonat ile temizlik:En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri