Fayansın arka yüzeyine evinizde bulunan silikon tabancası ile silikon sıkın. Daha sonra fayansı düştüğü yere yapıştırın ve kenarlarını bantla sabitleyin. Bu şekilde 2 gün beklettikten sonra bantları çıkarabilirsiniz. Bunun dışından piyasada satılan pek çok fayans yapıştıran macun bulunuyor.
Standart Silikon:
Duş kabini, küvet, lavabo kenarı gibi alanlarda sızdırmazlık olarak kullanımı tercih edilir. Aynı zamanda PVC, metal fayans gibi bölgelerde de sızdırmazlık ve yapıştırma işlemi için kullanılmaktadır.
Silikon Mastik Nerelerde Kullanılır? Genel olarak PVC, alüminyum ve ahşap doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, araçların ses, su ve toz yalıtımında kullanılabilir.
Epoksi reçine esaslı seramik yapıştırıcılar genellikle çift bileşenli olurlar ve yüksek yapışma mukavemetine sahiptirler. Bakteri ve kimyasallara karşı da dayanıklı olduğundan özellikle endüstriyel mutfak veya hastane gibi binaların seramik yapıştırma işlerinde epoksi esaslı yapıştırıcılar tercih edilir.
Bir dişli tarak malzemesi yardımıyla harç taranır ve fayanslar yapıştırılır. Fayansların birleşim noktalarına derz artısı ismiyle bilinen malzeme kullanılır.
İlgili 36 soru bulundu
Silikonlu Derz Dolgu Malzemesi
Silikonlu derz dolgu malzemesinin oldukça geniş bir kullanım alanı vardır. Seramik, fayans, granit ve mermer gibi farklı ıslak hacimli yüzeylerde kullanılabilir. Hem iç mekanda hem de dış mekanda rahatlıkla kendine kullanım alanı bulur. Çimento esaslı bir malzemedir.
Kaymaz Solüsyon
Oteller, avmler gibi zemini fayans ve seramik kaplı parlak, Kaygan Zeminler suya, temizlik ürünlerine, yağa vb. sıvılara maruz kalıyor. Bu tür zeminlerde kayma ve kaza riski oldukça yüksek. Bu gibi kazaları önlemek için zeminlere Kayganlık Önleyici, Kaymaz Solüsyonu kullanılmaktadır.
Bunun için yapmanız gereken çok basit. Fayansın arka yüzeyine evinizde bulunan silikon tabancası ile silikon sıkın. Daha sonra fayansı düştüğü yere yapıştırın ve kenarlarını bantla sabitleyin. Bu şekilde 2 gün beklettikten sonra bantları çıkarabilirsiniz.
Seramik, mozaik, dekoratif tuğla, doğal taş, traverten gibi kaplama malzemelerinin yatay ve düşeyde, banyo, mutfak gibi ıslak hacimlerde, beton, sıva, şap gibi yüzeyler üzerine uygulanmasında mükemmel sonuç verir.
Fayans, granit ve seramiklerin yapıştırılmasında kullanılan yüksek aderans gücüne sahip, toz reçine katkılı çimento esaslı yapıştırma harcıdır. Teras, kaldırım, banyo, ortak alan iç ve dış mekanlarda kullanılır. 30x30 cm üzerindeki büyüklükteki, kullanılması önerilmez.
Kumaş, deri, sentetik maddeler, karton, gevşek halıları sabitleme, kablo sabitleme, çerçeve sabitleme, hediyelik ve süs eşya yapımı, maket ve oyuncak imalatı, yapma çiçek gibi birçok alanda ev ve iş yerlerinde kullanılır.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Bu konuda silikonu ne kadar zaman içerisinde kuruması gerektiği ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Silikon Kaç Saatte Kurur? Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Silikon derz de son dönemlerde kullanılan derz dolgu türleri arasında yer almaktadır. Silikon derz dolgular hangi alanda uygulanırsa o bölgeyi tam olarak su geçirmez bir hale getirmektedir.
UYGULAMA ALANLARI: Lavabo,küvet,klozet,duş kabini birleşim yerlerinde kullanılır.Pencere doğrama,metal,plastik,çalışan yapı elemanları ve suya maruz seramiklerin birleşimi yerlerinin doldurulmasında ve su izolasyonunda kullanıma uygundur. Cam,mermer,alüminyum,beton,çelik.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Çimento kalekim bir yapıştırma harcı olarak bilinen yapı inşaat sektörünün önemli malzemelerindendir. Çimentodan farkı ise bir yapıştırma harcı olmasıdır. Daha çok seramik ve fayans ustaları kalekim malzemesini yaygın olarak kullanmaktadır. Kalekim yapıştırıcı tek bileşenden oluşan bir yapıştırma harcıdır.
Dispersiyon esaslı seramik yapıştırıcıları, iç mekanlardaki fayans, cam mozaikler ve seramiklerin yapıştırılması işlemlerinde tercih edilen bir yapıştırıcı türü olmaktadır. Alçı kartonplak, ahşap yüzeyler, alçı sıvalı duvarlar, ısı yalıtım levhaları ve eski seramik yüzeyler üzerinde kullanılabilmektedir.
Dokulu bir macun malzemesi ile (fayans yapıştırıcı + doku), eski fayanslar ile yeni sıva arasında güvenli bir aderans köprüsü oluşturulur. Geçişin üzerini macunlayın. Tutunmayı iyileştirmek için, önceden taşlama yerine, zar gibi ince bir kat fayans yapıştırıcı da çekebilirsiniz.
25 kg FİXA Fayans ve Seramik Yapıştırma Harcı yaklaşık 5,5 – 6,5 lt temiz su içine katılarak tercihen düşük devirli bir mikser ile topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Hazırlanan harç 5 – 10 dakika olgunlaşması için dinlendirilir ve tekrar 1 – 2 dakika karıştırılarak kullanılır.
Ağaç, fayans ya da pek çok çeşit zemin yapısı üzerine epoksi yapılabilir. Bunun dışında bazı durumlarda alt katmanın sökülmesi faydalıdır.
Zemin sağlamlaştırılmadan ve iyi astar atılmadan fayans ve seramik yapıştırılan yüzeylerde, kalitesiz yapıştırıcı kullanımlarında, yapıştırıcının kıvamının ayarlanmaması, derz boşluklarından fayansın altına su kaçması gibi durumlarda fayans ve seramikleriniz kabarır.
Beyaz sirke ile hafif ıslatılmış bez ile temizlemeniz önerilir. Bunun yanı sıra temizlikten yana şüphe duyanlar, yumuşatıcıyı temizlik suyuna dökerek de hafifçe silebilirsiniz. Böylece hem temiz hem de kaymasının önüne geçmiş olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri