Android telefonlarda internet geçmişi gibi tarayıcı ile ilgili bilgileri /data/data/com. android.browser/databases/browser.db dosyasında saklarlar. Maalesef bu dosya içinden silinen internet geçmişini geri alamazsınız.
Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız, telefona bağlı olan Google hesabının da yardımıyla silinen arama geçmişine erişim sağlayabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Google'ın arama sayfasına yazdığınız tüm URL'ler ve anahtar kelimeler Google sunucularında saklanır. Yani gezinti geçmişinizi web tarayıcınızdan silmek, Google arama geçmişinizi hiçbir şekilde etkilemez.
Eğer cep telefonu operatörleri, mahkeme kararı olmadan konuşma içeriğini kaydederse, TCK 132 hükümleri gereği Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal edecek ve buna yönelik yaptırımlarla karşılaşabileceklerdir. Özetle geçmişe dönük telefon konuşma kayıtlarının içeriği, konuşma kayıtlarından oluşmamaktadır.
İzleme geçmişinde arama
Google Hesabınızda oturum açın. myactivity.google.com'a gidin. YouTube Geçmişi'ni tıklayın.
Arama ayrıntılarını göster
Arama ayrıntıları'na dokunun. Söz konusu numaraya yönelik her çağrıyla ilgili ayrıntıları görebilirsiniz (ör. çağrının zamanı, ne kadar sürdüğü ve bu çağrının gelen veya giden bir çağrı olduğu).
Operatörler 5 yıl süreyle geçmişe dönük telefon kayıtlarını tutmakla yükümlüdür. Her ne kadar bireysel talepler doğrultusunda telefon kayıtları paylaşılmasa da bunların bir mahkeme kararı ile delil olarak sunulması söz konusu olabilecektir. Ancak operatörler bu kayıtların içeriğini değil ancak dökümlerini paylaşabilir.
Cep telefonu arama dökümü elde etmek için, telefonun ayarlar bölümüne gidip telefon uygulamasını açmalısınız. Ardından, "Arama Geçmişi" sekmesine tıklamanız gerekecek. Burada, son yapılan aramaların bir listesi bulunacaktır. "Son Kişiler" bölümü, en son yapılan aramaların kayıtlarını içerir.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Sağ üstte Profil resminiz veya adınızın baş harfi ardından Arama geçmişi'ne dokunun. Silmek istediğiniz Arama geçmişini seçin. Şunları seçebilirsiniz: Tüm Arama geçmişiniz: Geçmişinizin üst kısmındaSil Aşağı ok ardından Tüm zamanları sil'e dokunun.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Google, ne zaman bir arama yaparsanız, topladığı veriyi hesabınızla ilişkili bir şekilde saklıyor. Yaptığınız her hareket kayıt altında oluyor. Örneğin form doldurmak ya da Gmail hesabınızın gelen kutusunu taramak... Bütün bu veriler 'Etkinliğim' bölümünde toplanıyor.
İletişimin dinlenmesi ve kaydedilmesi kararı, verildikten sonraki zaman dilimin için etki yaratır. Yani, geleceğe yönelik iletişim dinlenerek kayıt altına alınabilir. Geçmişteki iletişim içeriğine erişmek hukuken mümkün değildir.
Aldatılan eş bunu, mahkemede telefon kayıtları deliline dayanarak ispatlayabilir. Aldatan eşin telefon kayıtlarının celbinin mahkemeden talep edilmesi ile mahkeme ilgili operatöre müzekkere yazarak telefon kayıtlarını ister. Operatör, abonesine ait 5 yıl süreyle sakladığı telefon kayıtlarını mahkemeye verir.
Boşanma davasında geriye dönük telefon kayıtları veya anlık kayıtların talep edilmesi mümkün değildir. Aranan ve mesaj gönderilen numaralar ile görüşme saatleri ve tarihleri dışında herhangi bir bilginin paylaşımı mümkün değildir. Aile mahkemesi tarafından ayrıca bu dökümlerin talep edilmesi de mümkün değildir.
Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. İnternet servis sağlayıcınız güvenilir görünebilir ancak göz atma geçmişinizi reklamverenler, polis veya hükümet ve diğer üçüncü taraflar ile paylaşabilir.
Bunun yanında, cihazlar da sitelerden çerezleri toplayarak, arama geçmişini kaydederek, önbelleğe alarak, sonraki ziyaretleriniz için verileri saklar. Girdiğiniz ağdan, ziyaret ettiğiniz siteye, kullandığınız cihaza kadar her yerde ayak izleriniz kalır.
Yine bu Kanuna dayanarak hazırlanan İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 8 / b maddesi erişim sağlayıcıyı trafik bilgisini 1 yıl saklamakla yükümlü tutmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri