Uykunun verimini düşürdüğü bilinen mavi ışıktan yani cep telefonlarımızdan uzak durup geceleri birkaç mum yakmak sakinleştiriyor ve uykuya geçişi kolaylaştırıyor. Ofiste veya evde çalışırken mum yakmak da konsantrasyonu artırıyor ve negatif düşüncelerden uzaklaştırıyor.
İnsanı rahatlatma özelliği bulunan mum ışığı, meditasyonlar sırasında da sıklıkla tercih edilir. Siz de meditasyon, ibadet ve diğer derin düşünme anlarınızda mum ışığından faydalanabilirsiniz. Böylece duygusal dengenizin oluşmasına ve zihninizin açılmasına yardımcı olursunuz.
Mum olarak parafinden yapılan sentetik mumlar yerine doğal balmumu ya da soya mumlarını tercih etmek doğru olacaktır. Bulunduğumuz ortamda mum yakmak evi negatif enerjiden temizleme için iyi olacaktır.
"Mumların yatıştırıcı etkisi, kokuların beyinde işlenme şekli ile ilintilidir. Mumların kokusu, beynin hafızamıza ve duygularımıza ev sahipliği yapan kısmı olan limbik sistemimizi uyarır. Serotonin ve dopamin gibi hormonlar, ruh halimizi düzenlemeye yardımcı olurlar.
İlgili 27 soru bulundu
Mumlar harika kokmalarını sağlamak için sentetik kokular içerir ve zehirlidirler. Fitalat içerirler ve solunduklarında veya ciltten emildiğinde bu fitalatlar kan dolaşımına karışır ve alerjik reaksiyonlara neden olurlar. Hatta astımı bile tetikleyebilir, bununla da kalmayıp hormon düzeylerini bile olumsuz etkilerler.
Koklamayı kolaylaştırmak için lavanta kokulu bir mum yakmak iyi bir fikir olacaktır. Ancak bunu uyku saatinden önce yapmalısınız ve yatağa gitmeden önce söndürmeyi kesinlikle unutmamalısınız.
Hiçbir zaman mumu yanar bir şekilde bırakıp uyumaya gitmeyin ve asla çocukların odasında yanan bir mum veya benzeri şeyleri bırakmayın. Mumları söndürmek için bir kaşık veya mum söndürücü kullanın. Bu yol onları üfleyerek söndürmekten çok daha güvenlidir.
Mumun boyutuna bağlı olarak uzun süre yakılan kokulu mum, zaten kendisini eriteceği için yoğun bir parçacık salınımına izin vermez. Yoğunluğa maruz kalınmadığı müddetçe zehirlenme gibi bir sağlık sorunu da ortaya çıkmayacaktır.
Stresli düşüncelerden arınmak, kötü enerjiyi evin dışında bırakmak ve modunu yükseltmek için aromaterapi yağlardan, buhurdanlık ve tütsülerden faydalanabilirsin. Lavanta, papatya, yasemin, okaliptüs, paçuli, palo santo gibi esansiyel aromaterapi yağları hem zihnini sakinleştirecek hem de evin enerjisini yükseltecektir.
Sual: Türbelere, mezarlara iplik bağlamak, bez asmak, mum yakmak, Müslümanlıkta var mıdır? Cevap: Türbelere bez, iplik bağlamak, mezarlara mum yakmak, dinimizde yoktur. Bunları, Hristiyanlar yapar.
Depremin üzerinden geçen 1 ay boyunca yaşanamayan kederi dışa vurmak için 'Pencerende 1 mum yak' çağrısı yapıldı. Planlanan bu kampanya depremin 1. ay dönümü olan 6 Mart akşamı 21.00'dan itibaren 10 gün boyunca sürecek. Kampanya Twitter üzerinden #Pencerende1MumYak etiketi ile paylaşılıyor.
Mesih'in dirilmiş ışığının bir işareti olarak yakılır, Çocuklarının yolunu aydınlatmak ve onların kurtuluşu için kendini sunmak üzere ölümden dönen. Vaftiz sırasında rahip Paskalya mumu ile yakılan bir mum hediye eder. Vaftiz ayinindeki beyaz mum, Mesih'le karşılaşma yolunda rehberliği temsil eden bir semboldür.
Cenaze çıkan bir evde ölen kişinin ruhu için kırk gün boyunca mum yakma âdeti vardır. Ayrıca, cenaze sonrası süreçte ölünün geride kalan yakınları matemde olduklarını ifade etmek için koyu renkli kıyafetler giyerler (K.5). 2.3.6.
Fitilin uzunluğu, mumun yanma hızını doğrudan etkiler. Hâliyle hızlı yanan mumun ömrü de bir o kadar kısa olur. Mumun daha uzun süre dayanması için her kullanımda fitili kısaltmaya dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca fitili kesmek, siyah duman oluşmasını ve mumluluğunuzun aşırı ısınmasını da engeller.
Her bir mumun yanma süresi 4 saat yanar. organik saf balmumu, doğal Sarı Renkli polen ve kokulu bal bir koku sahiptir.
Laboratuvar ortamında yapılan denemelerde yanan mumlardan çıkan dumanları analiz eden uzmanlar, mumların akciğer kanseri ve astım riskini artıracak zararlı duman çıkardığını tespit etti, ancak bunun zararlı etkisinin mumların yıllarca kullanılması halinde görülebileceğini itiraf ettiler.
Sağlık açısından pek uygun olmadığı için günümüzde mum yapımında parafin tercih edilmiyor. Bunun yerine diğer iki seçeneği değerlendirebilirsin; soya veya bal mumu. Soya mumu parafine göre daha dayanıklı ve uzun ömürlü mumlar yaratmanı sağlar. Bal mumu ise en sağlıklısıdır ve 2 kat uzun süreli kullanım imkanı sunar.
Kimyasal kokular ve mum içeriğindeki diğer kimyasal maddeler yüzünden yoğun ve sağlıksız koku sebebiyle baş ağrısı ve stres yapar.
Oda kokularına benzer şekilde, kokulu mumlar, potpuriler ve tütsüler de sağlığa zarar verebilir. Mumlar yandıklarında asetaldehit, formaldehit, naftalin gibi organik kimyasal maddeleri havaya yayar.
Vanilya Soya Mumu:
Uyumadan hemen önce yakılırsa stres ve kaygı gibi kötü duyguları azaltır ve daha iyi bir uyku verir.
Mum yakılırsa ortaya karbondioksit ve aromatik gazlar ortaya çıkabilir. Aromatik gazlar odada koku yayacağından sigara dumanının kötü kokusunu absorbe edebilir. Lakin mum yakılmasında açığa çıkan bileşenlerin sigara dumanını tutma faaliyeti yoktur.
Yasemin kokusu
Yaseminin hafif ve narin kokusu, kadınların çok hoşuna gidiyor. Kadınları baştan çıkaracak kokular arasında olan yasemin aynı zamanda kadınlara cesaret veren bir koku. Yeteri kadar çaba göstermeye hazır ve duyarlı bir erkekseniz yasemin kokusunu mutlaka denemelisiniz. Örnek: Yves Saint Laurent Jazz.
Yasemin kokusu Mistik bir etkisi olan yasemin kokusu, depresyona, bunalıma, kaygı bozukluklarına iyi gelmektedir. Okaliptüs kokusu Okaliptüste yasemin kokusu gibi melankoliyi ve endişeyi ortadan kaldırır. Papatya kokusu Çayının sakinleştirici etkisinin yanında papatya kokusu da insana sakinlik ve huzur verir.
Kadınların erkeklerde en çok dikkat ettiği özelliklerden biri güzel kokmalarıdır. Evoria.com, erkeğin çekiciliğini artıran kokuları sıraladı. Tıpkı çikolata gibi tatlı ve davetkâr bir koku olan vanilya kokusu, erkekte de kadında da cinsel çekiciliği arttırır. Kadınlar vanilya kokulu erkekleri daha çekici bulurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri