Simit, lezzetli bir besin olduğu kadar aynı zamanda yararlı da bir besindir. Simidin üzerinde bulunan susamların içerisinde bulunan vitamin ve antioksidan maddeler sağlığımıza oldukça yararlıdır. Bağışıklık güçlendirici özelliği bulunmaktadır. Daha dirençli bir vücut yapısının oluşmasını sağlar.
Ayrıca içeriğinden dolayı; diyabet hastalığında ve anemide tercih edilir. Ancak susam yağlı bir besindir, dolayısıyla simit gibi bol susamlı besinlerin fazlası, kilo problemine sebep olur. Alerjik bir yapıda olanlar için ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı, baş dönmesi, tansiyon problemi gibi sorunlara yol açabilir.
1 simit kaç dilim ekmek? Simit de kilo aldırır Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir.
Susamın kompleks protein yapısı, bası hassas bünyelerde alerjiye yol açabilmektedir. Fazla tüketimi halinde tansiyon, baş dönmesi ve deri döküntüsü gibi yan etkileri gözlenebilen susam, yine aşırı tüketime bağlı olarak ciltte yağ üretimini tetikleyerek sivilcelere sebep olabilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Alerji ya da ailesinde alerjiye eğilimi olan çocukların susam tüketmesi çok tehlikeli olabilir. Susamın alerji belirtileri ise; kusma, kaşıntı, öksürük, tıkanıklık, ishal, hapşırık, burun akıntısı… Bu ilk belirtiler susam alerjisi olan bünyelerde susam yedikten 1 saat sonra ortaya çıkar ve 24 saat devam etmektedir.
Tercihen haftada 1-2 kez, 2 dilim ekmek hakkı yerine yarım simit olarak kahvaltı veya ara öğünde yenebilir. Simidi yerken susamdan alacağınız yağı da düşünerek aynı öğünde yağ grubundan besinlerin kısıtlamasına gitmeniz önemlidir.
Diyette simit yemenin bir sakıncası yoktur. Doğru oranda atıştırmalık olarak simit tercih edilebilir.
Simit veya İzmir'de kullanılan ismiyle gevrek, susamla kaplı yuvarlak biçimli ekmeklere verilen genel addır.
Beyaz ekmek yerine; tam tahıl ekmekleri, tam çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek gibi ekmekleri tercih edin. Vazgeçemediğimiz bir lezzet olan simit tercihiniz de önemli. Sık sık kabızlık yaşıyor ve iştahınız fazla ise kesinlikle tam tahıllı simitleri tercih edin.
- Mutlaka tabanının yanık, dışından çıtır çıtır ve için yumuşak olması gerekir, Bu kriterlere dikkat etmek suretiyle susamlı simit tüketimi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle 275 kcal kalori ihtiva ettiğinden dolayı günlük tüketime dikkat etmek gerekir.
Simit elbette kilo aldırabilir. Tabii eğer miktarını fazla kaçırırsanız! Ancak kendi porsiyon kontrolünüzü yapıyorsanız ve sadece simit ile karın doyurmaya çalışmıyorsanız o zaman diyetinize simidi ekleyebilir, hatta simit tüketerek zayıflayabilirsiniz.
İstanbul simidi, un, su, tuz ve mayadan hazırlanıyor. Halka haline getirilen hamur ise önce pekmezli suya ardından da susama bulanarak taş fırınlarda pişirmeye bırakılır. Çıtır çıtır simidin önce kokusunu sonra da muhteşem lezzetini duyarız.
1 Adet Sokak Simiti 320,00 kaloridir. Sokak Simiti içeriğinde 60,00 Karbonhidrat(g), 5,00 Protein(g), 6,60 yağ(g), barındırır.
Simidin karbonhidrat değeri yüksek, yağ ve protein değeri ise düşüktür. Ancak başka besin değerlerine de sahiptir. 100 gram kadar olan bir simit, aşağı yukarı 400 kalori almanızı sağlar. Hem yumuşak hem de sert hali buğday unundan hazırlanır ve bunun büyük kısmı karbonhidrattan oluşur.
2 simit kilo aldırır mı? Simit elbette kilo aldırabilir. Tabii eğer miktarını fazla kaçırırsanız! Ancak kendi porsiyon kontrolünüzü yapıyorsanız ve sadece simit ile karın doyurmaya çalışmıyorsanız o zaman diyetinize simidi ekleyebilir, hatta simit tüketerek zayıflayabilirsiniz.
Ekmek, Türklerin en sevdiği ve hiçbir zaman sofrasından eksik etmek istemediği bir besin türüdür. Ekmek, kalori değeri ve karbonhidrat bakımından çok faydalı besin türleri arasında yer almaz. Aynı zamanda yüksek miktarda ekmek tüketimi, kısa bir süre içinde kilo almanıza neden olabilir.
Simit, hamur işi yani basit karbonhidrattır. İdmandan 1,5-2 saat önce komplex karbonhidrat alıp, idmana 45-60 dakika yersen basit karbonhidrat yerine birşey olmaz. Ama antremanda mideyi dolu tutmamaya özen gösterin.
Yanında mutlaka peynir, ayran gibi bir protein kaynağı ve domates, salatalık, yeşillik gibi lif kaynağı besinler ile yiyin. Ayrıca simit tükettiğiniz öğünlerde, susamdan alacağınız yağı hesaba katarak yağ kısıtlaması yapmayı unutmayın.
Uzmanlar, “Simidin fazlası gaz yapar, abartmayın” uyarısında bulunuyor. Bağırsakların sağlıklı olması, tüm bedeni etkiliyor. Medical Park Tokat Hastanesi'nden Gastroenteroloji Uzmanı Doç.
Susamın başlıca zararlarından biri hassas bünyelerde yarattığı susam alerjisi olarak açıklanabilir. Susam alerjisi belirtileri cilt yüzeyinde kızarıklık, tansiyon sorunları ve baş dönmesi şeklinde meydana gelir.
Siyah renkli susamlar görüntü olarak çörek otu tanelerine benzer ancak bu iki tür birbirinden tamamen farklıdır. Lezzet ve aroma olarak da bu iki tür tamamen farklılaşır. Susam taneleri daha yağlı iken, çörek otu taneleri daha geniz yakan bir tada sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri