Vücudun en karmaşık sistemlerinden biri olan ve hayati fonksiyonların yerine getirilmesini sağlayan sinir sisteminin düzgün çalışmamasına neden olan hastalıklar, sinir hastalığı olarak açıklanabilir.
Periferik sinir hastalıklarının ortaya çıkma nedenleri arasında travmatik yaralanmalar, enfeksiyonlar, metabolik problemler, kalıtsal nedenler ve toksinlere maruz kalma sayılabilir. Bu nedenlere ek olarak diyabet rahatsızlığı da periferik sinir hastalıklarının en yaygın nedenlerinden biridir.
Sinir sistemini güçlendiren hareketler arasında; Derin derin nefes almak, yalın ayak toprak üzerinde yürümek, güneş ışığından faydalanmak, yoga yapmak, yeteri kadar magnezyum almak, omega 3 yağ asitlerini tüketmek, spor yapmak, yeşil çay içmek, papatya ve ıhlamur çayları tüketmek yer alıyor.
Fiziksel olarak Geçirilen ağır trafik kazası ya da düşme gibi kaza sonrası sinir merkezinde meydana gelen hasarlar, bozukluklar da sinir hastalıklarına neden olabilirler. Ayrıca, sinir hastalıklarının bazıları sonradan kaza sonucu ya da düşme gibi, anne doğum yaparken oluşan hasarların dışında doğuştan da gelebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Vücudumuzda meydana gelen sinir hastalıklar belirtilerini bazı ruhsal sorunlarla gösterebilir. Bireyde fobi, anksiyete gibi bazı psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkar; buna ek olarak oldukça düşünceli bir ruh hali içerisine girebilirler.
2 yaşına gelen çocuklarda sıklıkla öfke nöbetleriyle karşılaşılır. Bu dönemde yürümeye başlayan, dil gelişimi hızlanan ve kendi başına hareket edebilen çocuklar yeni deneyimler edinmeye hazırdır. Ancak, bazı çocuklar istediği ama henüz yapamadıkları eylemler nedeniyle hayal kırıklığına uğrayabilir.
Bu hastaların pek çoğu özel sara ilaçları (Gabapentin, Pregabalin, Karbamazepin, Lamotrigine vb.), beyin hormonları üzerinden etki eden ilaçlar (amitriptilin, venlafaksin, duloksetin vb.), özgün kas gevşeticiler ve morfin türevleri gibi ilaçlar ile tedavi edilir.
Şakak, çene, kulak memesinin hemen altı, burun, burnun altı.
Nöronlar, hasar gördüklerinde özellikle gliyaların yardımıyla, kendilerini yenileyebilirler.
Aklınıza gelebilecek her türlü sağlık sorununun sebebi olabilir. Araştırmalar stresin obezite, kalp hastalığı, Alzheimer hastalığı, diyabet, depresyon, sindirim sistemi hastalıkları, astım ve daha birçok durum için riski artırdığını gösteriyor.
Sinirlilik bir sonuç olabildiği gibi bazı durumlarda da neden olarak karşımıza çıkabilmektedir. Çünkü aşırı sinirlilik hali gastrit, kalp hastalıkları yüksek tansiyon gibi hastalıkların oluşmasında veya mevcut hastalığın seyri konusunda olumsuz etkiye sahiptir. Tedavi konusu da bu sebeplerle çok yönlü incelenmelidir.
Beyin ve sinir cerrahisi birimi vücudun beyin de dahil olmak üzere sinir sistemini kapsayan bölgedeki hastalıkların ve bu bölgedeki hasarlara bağlı gelişen çeşitli rahatsızlıkların tedavisi ile ilgilenmektedir.
Sinir krizi kişinin aşırı öfkelenmesi ya da üzülmesi sonrasında ortaya çıkan ortalama 15-20 dakika süren bazen 1 saate kadar uzayabilen bir durumdur. Bu sırada kişide aşırı öfke belirtileri, ağlama, bağırma, kendine ve çevreye zarar verme davranışları görülebilir.
Derin derin nefes alın
Derin derin nefes almak, sinir sistemi sorunları ile başa çıkmanın en kolay ve etkili yollarından biridir. Rahatlamanızı sağlar ve stresin azalmasına yol açar. Her gün yaklaşık 5 -10 dakikayı kendinize ayırın ve nefes egzersizi yapın. Stresli ruh halinizin azaldığını göreceksiniz.
Bir sinirde hasar olması, beyine giden ya da beyinden çıkan sinyallerin iletimini durdurabilir. Bu durum da kasların çalışmasını engelleyerek, o sinirin ulaştığı alanda bir hissizlik oluşmasına neden olabilir. Sinir lifleri bozulduğunda, sinirin beyinden en uzak olan ucu ölür ve yalıtımda herhangi bir bozukluk oluşmaz.
Kişide ruhsal sorunlar var ise; fobi, anksiyete, çarpıntı, kolay ağlama, sinirlilik, aşırı duyarlılık gibi çeşitli belirtilerle kendini gösterir. Sinir hastalığının belirtileri içerisinde histerik olanlarda ise; kişide uyuşma, bayılma, çeşitli bölgelerde karıncalanma, bellek yitimi, histerik felçler vb. gözlemlenir.
Sinir sıkışması bir sinir lifinin baskı altında kalması ile sıkışması halini tariflemek için kullanılır. Genellikle tek bir bölgenin etkilendiği bu durumdan gövde, kollar ya da bacaklar etkilenebilir. Sinir sıkışması sonrasında ağrı, uyuşukluk ve kas güçsüzlüğü gibi belirtiler oluşabilir.
Bir çok kadın göbek çukurunun dudaklar ve dil ile uyarılmasından hoşlanır. Bu bölge de sinir uçları açısından zengindir. Hatta bu bölgenin uyarılması G noktası orgazmını kolaylaştırıcı etki yapar. Bu bölgeler vücudun en hassas bölgeleridir.
İnsan vücudu kırmızı kan hücreleri, sinirler ve DNA yapımı için B12 vitaminine ihtiyaç duymaktadır. B12 vitamininin aynı zamanda doğurganlık üzerinde olumlu bir etkisi olduğu bilinmektedir. Ortalama bir yetişkinin günde yaklaşık 2,4 mcg B12 vitamini alması gerekmektedir.
Bu yöntemler dışında dans etmek, egzersiz yapmak, yoga yapmak, müzik dinlemek, kendinize biraz zaman ayırmak, rahatlatıcı banyolar, meditasyon, ve masaj sinir atakları ile savaşmaya yardımcı olabilir.
Bunun için; düzenli uyumak, dengeli beslenmek, aktivitelerde bulunmak, kendine tatil vermek, masaj, meditasyon, egzersiz ve sevilen kişilerle sohbet ederek gerekirse dertleşmek hem rahatlamak hem de stres için oldukça etkili bir baş etme imkanı yaratacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri