Gece Hayatı / Bar / Eğlence İster DJ performansları ile eğlenmek ister bir türkü barda arkadaşlarınızla zaman geçirmek ya da canlı müzik eşliğinde dans etmek isteyin, barlar sokağında mutlaka kendinize göre bir mekan bulacaksınız. Kale Bar, Kıyı Bar ve Rota Bar ise Sinop'un popüler eğlence merkezlerinden bazıları.
Türkiye'nin en kuzey noktasında yer alan Sinop, “Karadeniz'in Yıldızı” olarak anılır. Sinop, gezilecek yerler bakımından da oldukça zengin bir şehirdir. Gerek jeopolitik konumu gerek doğal güzelliği gerekse de tarihi zenginliği ile Sinop, yıl içerisinde on binlerce turistin akınına uğrayan şehirlerdendir.
Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Sinop; tertemiz plajları, tarihi hazineleri ve doğal güzellikleri ile bölgenin en sevilen tatil cennetlerinden biri.
Türkiye'nin en mutlu şehirlerinden biri olan Sinop; güzel plajları, yemyeşil çam ormanları ve temiz havasının yanı sıra binlerce yıllık tarihinden kalan hazineleri, lezzetli yemekleri ve tabiat harikalarıyla da keyifle gezilebilecek bir şehir.
İlgili 17 soru bulundu
Orta Karadeniz bölgesinde Türkiye'nin en kuzey noktasında yer alan Sinop yaklaşık 93 bin kişilik nüfusu ile belki küçük ama çok mutlu bir şehir. Trafik derdinin olmadığı, fiyatların Türkiye ortalamasına göre çok ucuz olduğu Sinop gezilecek ve görülecek yerler anlamında oldukça etkileyici bir şehir.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Türkiye'de İl Düzeyinde ilk defa gerçekleştirilen Yaşam Memmuniyeti Araştırmasında Sinop %77.7 oranla yaşam memnuniyetinde en mutlu İl oldu.
TUİK verilerine göre Türkiye'nin en mutlu şehri seçilen Sinop'un ilçesi Gerze, 2017 yılında sakin şehir kriterlerine uyumluluğunu kanıtladı.
Araştırma sonucunda Türkiye'nin en mutlu şehirleri belli oldu. İlk sırayı 3 tarafı denizle çevrili olan denizi ve ağaçlarıyla dikkat çeken Sinop aldı. Mutluluk oranı istatistiklerine göre Türkiye'nin en mutlu şehirleri şu şekilde: Sinop, Afyonkarahisar, Bayburt, Kırıkkale, Kütahya, Çankırı, Düzce, Uşak, Siirt, Şırnak.
Kaşık çıkartması (mamalika), zılbıt böreği, hasuda, Boyabat ilçesinde yiyebileceğiniz sırık kebabı, taktak helvası ve ezmesi Sinop'taki diğer yöresel tatlar. Denizi gibi doğası da oldukça cömert olan Sinop verimli topraklara sahip.
Sinop'a Ne Zaman Gidilir? Türkiye'nin en kuzeyindeki nokta olan Sinop, dört mevsim yağış alabilen şehirlerimizdendir. Mevsim sıcaklıklarının en uygun olduğu zaman ise yaz aylarıdır. Özellikle yaz aylarında ve doğanın uyanış vakitleri olan bahar aylarında şehri ziyaret edebilirsiniz.
Sinop ilinin en yüksek noktası olan Zindan Dağı, Ayancık ilçesinde yer almaktadır. Ayancık ilçesi güzel çam ağaçları, rengarenk çiçekleri ve bol oksijeni ile turistlerin odak noktası haline gelmektedir. Ayancık ilçesinin doğal güzelliği olan Akgöl, günün her saatinde eşsiz manzaralar sunmaktadır.
Sinoplular, mutlu olmaları konusunda bir diğer sebep olarak organik beslenmelerini gösterdi. Hayatın ucuz, geçim derdinin az olması ve bunun aile yaşantısına olumlu yansıyışı, mutlu olmalarında bir diğer neden olarak gösterildi.
2022'nin en mutlu ili ilk 10'da yok
Diyarbakır, verilere göre Türkiye'nin en mutsuz ili oldu. Dersim, yüzde 24,2'lik oranla en mutsuz 2'nci şehir olurken, Urfa ise yüzde 21,04'lük oranla 3'üncü sırada yer almıştı. Türkiye'nin mutsuzluk oran sıralamasında son sırada yer alan Isparta, en mutlu il olarak kayıtlara geçti.
Sinop idari teşkilat olarak merkezi Samsun olan, Canik Livasına bağlanmış, Tanzimat'ın ilanından sonra Kastamonu'ya sancak olmuş, 1924 yılında Kastamonu'dan ayrılarak il haline getirilmiştir.
Türkiye'nin ilk sakin şehri, İzmir'in Seferihisar ilçesi olmuştu, ardından yaklaşık yetmiş kritere göre değerlendirilip seçilen diğer kentlerle bu sayı arttı. Son olarak Ankara'nın Güdül ilçesi Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince Türkiye'nin 18. Cittaslow kenti olarak "sakin şehir" ağına dahil edildi.
Sinop ilinin temiz ve berrak plaj, beach ve sahillerinden bazıları ise; Karakum Plajı, Sinop DSİ Plajı, Sarıkum Plajı, Ayancık Çamurca Plajı, Türkeli Plajı, Büyük Gerze Plajı, Akliman Plajı, Antik Beach ve Marina Beach'tir. Sinop Karakum Plajı, Sinop il merkezine ortalama 4 km uzaklıkta yer almaktadır.
'Yaşam Memnuniyet Araştırması', her yıl olduğu gibi bu sene de TÜİK tarafından araştırıldı. TÜİK tarafından açıklanan 'Yaşam Memnuniyet Araştırması' sonucunda Türkiye'nin en mutlu şehirleri belli oldu. İlk sırayı 3 tarafı denizle çevrili olan denizi ve ağaçlarıyla dikkat çeken Sinop aldı.
Antikçağdan beri parlak ve yoğun bir ticari ve Kültürel yaşantıya sahip olan Sinop, bu niteliğini Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı yönetimlerinde de sürdürmüş, ayrıca kale ve tersanesiyle bölgenin en önemli askeri üslerinden biri olmuştur.
İsmini Yunan Tanrıçası Sinope'den alan Sinop; tertemiz doğası, el değmemiş kumsalları ve deniziyle insanları büyüleyen bir şehir olmuştur. Yarımadanın güney bölgesinde kalan iç liman coğrafi konumu sayesinde, fırtınalı havalarda denizcilerin Sinop'u liman olarak bilmelerine sebep olmuştur.
Türkiye'nin en mutlu ili Sinop oldu. Yaşam Memnuniyet Araştırması', her yıl olduğu gibi bu sene de TÜİK tarafından araştırıldı.
Sinop ili genellikle sismik bakımdan aktif bölgeler dışında kalır. Ancak Durağan ve Boyabat ilçeleri I. derece deprem bölgesine girer. Kuzey Anadolu kırık çizgisi üzerinde yer alan Sinop İli genel olarak 4. derece deprem bölgesindedir.
Bahçeler Plajı'nın olduğu yer Sinop merkezin girişinde, iç limana bakan kısımda ormanla kaplı bir alan. 500 metre uzunluğundaki sahil bandında; halk plajı, orman kampı ve dinlenme tesisleri yer alıyor. Ayrıca burada belediye kampı ve kampın içinde motel, restoran, kamp ve çadır yerleri bulunuyor.
Sinop, Karadeniz Bölgesi'nin en güzel ve temiz kıyılarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Sinop şehrinin doğal ve tarihi güzelliklerini görmeye gelen turistler, bu kültürel geziden sonra denizin ve güneşin keyfini çıkarma olanağı da bulabiliyorlar.
Bölge dışında ise Karadenizlilerin kendilerini Laz olarak ifade ettikleri görülür. Ancak bölgede yaşayanlar için Laz, daha doğudakilerdir. “İstanbul'da Samsunlular ve Sinoplular dahil bütün Karadenizlilere Laz derler; Sinoplular Samsunlulara, Samsunlular Trabzonlulara, Laz derler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri