Sinoz Sivilce Yaptı Ve Kuruttu İçeriği o kadar zengin gösterdiler ki bende aldandım. Her cilt tipine uygun olduğu için, cilt eşitleyici özelliği olduğu için benim cildimi kurutup sivilce yaptı. Bende cildime her ürünü kullanmak istemiyorum. Cildimi kurutup sivilce sahibi yaptınız.
Sinoz Güneş Kremi Ağrılı Sivilce Ve Kaşıntı Yapıyor
Birkaç gündür kullanıyorum, çok zor yediriliyor yüzde bazen iyi duruyor ama bazen soyuluyor ve en kötüsü yüzümde döküntü ve ağrılı sivilce yaptı. Daha önce hiç böyle bir sivilce sorunu yaşamamıştım. Hem parama hem yüzüme yazık.
Evet, özellikle yağlı yapıda olan güneş kremleri gözenekleri tıkayarak akne oluşumuna neden olabiliyor. Bunun yanı sıra cilt tipine uygun olmayan güneş kremleri de akne problemleri ve alerjik reaksiyonlar doğurabilir ancak merak etmeyin bu güneş kremi kullanmayı ihmal etmemiz gerektiği anlamına gelmiyor.
Sivilceli ciltler için üretilen güneş kremi çeşitlerinin komedojenik olmaması gerekir. Komedojenik ürünler ciltteki gözenekleri kapatarak sivilce ve siyah nokta oluşumunu tetikler. Koruyucuyu cilde sürmeden önce cilt bakımının yapılmış olması da önerilir.
Nasıl Kullanılır? Sinoz Leke Karşıtı Güneş Koruyucu Krem SPF 50+ güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulanır. İhtiyaç halinde 2 saatte bir tekrarlanabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Yeni Sinoz Lekeli Ciltlere Özel Aydınlatıcı Yüksek Korumalı Yüz Güneş Kremi SPF50+ / PA++++ en hassas ciltleri bile yüksek güneş koruma ve leke karşıtı teknolojisi ile leke oluşumuna neden olan güneş ışınlarına ve mavi ışıklara karşı etkili korur. Koyu cilt lekelerine karşı kusursuz bakım yapar.
Güneş kreminde yaygın olup iki komodojenik olmayan bileşen çinko oksit ve titanyum dioksittir. Güneş kremi sivilce yaptı sorunu ile karşılaşmamak aktif ve aktif olmayan bileşenlere dikkat edilmesi gerekir. Akne eğilimli cilde sahip kişiler gözenekleri tıkayacak yağlardan kaçınmalıdır.
Sivilce veya leke problemi olan kişilerinse leke açıcı içerikleri olan güneş kremlerini tercih edebilirler.
Her gün güneş kremi kullanmak, güneşin akne eğilimli ciltler üzerindeki olumsuz etkilerini, özellikle de gözenekleri tıkayabilen aşırı sebum üretimini engeller. Güneş, hiperpigmentasyonu şiddetlendirebileceğinden, güneş kremi kullanmak da akne izlerinin önlenmesine yardımcı olur.
Güneş kremleri ciltten iyi bir şekilde temizlenmezse gözenekleri tıkayacaktır. Cildinizi iyi bir şekilde temizlediğinizden ve güneş kremini cildinizden arındırdığınızdan eminseniz bu durumdan korkmanıza hiç gerek yok.
Gözenekler daha çok açılır ve cilt sivilce oluşumu için daha müsait hale gelir. Ayrıca güneş ışınlarının etkisiyle renk değiştiren akneler ilerleyen zamanlarda cilt lekeleri olarak karşınıza çıkabilmektedir. Bu nedenle sivilceli ciltler için güneş kremi kullanımı oldukça önemlidir.
Güneş kremlerinin yalnızca güneşlenme esnasında değil, yaz veya kış fark etmeksizin gündüz saatlerinde her açık havaya çıkmadan önce kullanılması ve gerektiğinden, düzenli olarak yenilenmesi gerekir. Güneşten etkin bir korunma elde edilebilmesi için güneş kremi doğru zamanda kullanılmalıdır.
Ergenlik sivilceleri 4-6 yıl devam eder. Bazen 40'lı yaşlara kadar sürebilir. Tedaviye başlayan kişilerin bunun uzun süreceği konusunda bilgilendirilmeleri gerekir. Hafif aknelerde cildin aşırı yağını temizleyici ve bakteri üremesini engelleyici ürün kullanılması çoğu kez yeterlidir.
Cevap: Merhaba, yağlı cilt tipi için uygundur. Sinoz Leke Karşıtı Güneş Koruyucu Krem SPF 50+ tüm cilt tipleri için kullanıma uygundur.
Sinoz Yağlı Ciltlere Özel Aydınlatıcı Yüksek Korumalı Yüz Güneş Kremi SPF50+ / PA++++ 50ml. Sinoz SPF50+ Yağlı Ciltlere Özel Yüksek Korumalı Yüz Güneş Kremi yağlı ciltler için geliştirilmiş özel formülasyona sahiptir.
Sinoz No 16 Mucize Yağ Sivilce Çıkardı!
Diğer birkaç ürününden çok memnundum. Ancak kullanım sonrasında yüzümde çok fazla sivilce çıkardı 1 hafta kullandım yüzüm sivilce doldu. Gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Kil maskesi ve temizleme sabununu severek kullanıyorum ancak bu hiç iyi olmadı.
Her gün güneş kremi kullananların cildindeki yaşlanma belirtileri kullanmayanlara oranla %24 daha az. Ayrıca gün içerisinde tazeleyerek ve düzenli olarak güneş kremi kullanmak, sağladığı kozmetik faydanın yanı sıra ciddi cilt sağlığı problemlerini de büyük ölçüde engelliyor.
Uzun süreler güneşe maruz kalmak, günlük hijyeni sağlayamamak sivilce izlerinin daha görünebilir olmasına neden olabilmektedir. Sivilce izlerine karşı cilt bakım rutininizi uygulamanın yanında hem doğal yöntemler hem de klinik tedaviler bulunur.
Kağıt mendildeki yağ oranı cildinizdeki yağ oranının göstergesidir. Eğer mendildeki yağ kalıntısı fazlaysa yağlı, yağ kalıntısı yoksa da kuru bir cilde sahip olduğunuzu gösterir. Cilt tiplerinin özelliklerini bilmek ve bakım ürünlerini cilt tipine uygun bir şekilde seçmek sağlıklı bir cilde sahip olmanın ilk adımıdır.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Yağlı cilt tipine sahipseniz "non-komedojenik" olarak etiketlenmiş güneş kremleri sizin için uygun bir tercih olabilir. Bu etiket, ürünün gözenekleri tıkamayacağını ve sivilce oluşumuna yol açmayacağını gösterir.
Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir. Bu nedenle cildi temizlemek ve arındırmak önemlidir.
Yağsız nemlendiriciler: Yağ içeren nemlendiriciler, kıl foliküllerini tıkayarak cildin hava almasını engelleyebilir ve ciltte sivilce oluşumuna yol açabilir.
Alındaki cilt dokusunun hemen altındaki gözenekler yağ, bakteri ve/veya ölü cilt hücreleri ile tıkandığında sivilce çıkar. Sivilce kızarıklığı şeklinde kendini gösteren alın sivilceleri eğer iltihap içermezse beyaz nokta ya da siyah nokta olarak adlandırılır.
Güneş kremlerinin özellikleri hem UVA hem de UVB filtreleri içermeli, deriden iyi emilmeli, deriyi nemlendirmeli, suya, terlemeye ve sürtünmeye karşı dayanıklı olmalı, etki süresi uzun olmalı, kolay sürülebilmeli, zararlı maddeler içermemeli, tahriş etmemeli, alerjen olmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri