Tüm pis giderler sintine adı verilen bölgeden bir pompa yardımı ile tanka toplanır. Toplanan bu giderler, limanlarda bekleyen bu işi yapan şileplere boşaltılır. Kimyasal ve fiziksel yöntemler ile tabakalara ayrılan sintine suları daha sonra arıtılır ve mikroplardan, pisliklerden arınmış olarak yeniden denize bırakılır.
Sintine yağ çözücüler var onlardan dök ve beklet 1 gün ,sonra arap sabunuyla da fırçalayarak yıkarsın. Sonrasında güzelce sil ,kurut ve muhakkak boya.
Sintine, geminin en alt kısmında yer alan bölüme denir. Gemilerin atıkları bu bölgede toplanır ve zararsız hale getirildikten sonra ise tekne dışına atılır. Sintine, çevre problemleri ile sık sık gündeme gelir.
Sintine Kaç Milde Boşaltılır? Kaçak su ve aynı zamanda yağları depolamak amaçlı gemilerde, sintine bölmesi önemli bir yer taşımaktadır. Farklı birikimler ile beraber sintine dolduğu zaman, genelde 12 mil sonucunda sintine boşaltılır.
Depolanan bu atık su limanlarda ve marinalarda bulunan özel atık depolarına tahliye edilir. Atık depolarında biriken bu su özel filtreli makineler yardımıyla ayrıştırılır ve temizlenerek tekrar denize bırakılır. Eğer bulunulan yerde atık deposu yoksa sintineler mutlaka açık denizde boşaltılmalıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Deniz taşımacılığından kaynaklanan problemler arasında geminin makine aksamından meydana gelen sintine suyu yer alır. Sintine suyu, deniz kirliliğine sebep olabilecek risklerdendir.
Gemilerin atıklarıyla ilgili uluslararası kanunlar var. Özellikle uluslararası bandrollü büyük gemilerde ve transatlantiklerde büyük arıtma sistemleri yer alıyor.Arıtma sistemi , gemideki tuvalet atıklarını arıtıp , biyolojik açıdan zararsız bir hale getirip denize bırakıyor...
Sintine: Gemilerin makine ve yardımcı makine alt tankları, koferdamlar, ambarlar veya benzer bölümlerinde oluşan sızıntı su ve yağlı atık sularıdır.
Tanker balast suları, tankerlerin boşken veya yüklüyken baş veya yan bölmelerine aldıkları deniz suyudur. Denizden alınan bu su sayesinde yükün ve geminin dengesi sağlanır, yakıttan tasarruf edilir. Dünyada her gün binlerce tanker, milyonlarca metreküp suyu bir yerden bir yere taşır. İşte olan da bu sırada olur.
Sintine Pompası Çalışması
Pervanenin dönüşünden dolayı sıvının hızı artar. Bu yüksek hızlı sıvı, daha sonra, sıvının kinetik enerjisinin basınca dönüştürüldüğü difüzör veya kıvrımlı kasaya girer. Bu basınçlı sıvı pompa deşarjı yoluyla dışarı pompalanır.
Gemiler yüklerini boşaltırken dengeyi korumak için balast tanklarına deniz suyu alırlar. Bu sırada suyu aldıkları bölgedeki deniz canlıları ve bir takım partiküller de su ile birlikte geminin balast tankına alınırlar. Gemiler yükleme limanına vardıklarında ise kargo bölümüne yük almadan önce balast tankları boşaltılır.
bir teknenin/geminin su hattı altında kalan iç kısımdır.
Ynt: Sintine kokusu nasıl giderilir? Öncelikle sintineyi sabunlu veya deterjanlı su ile güzelce yıkayın. Yıkama sonrası çok iyi durlayın, bir kaç kere tatlı su ve deniz suyu kullanmanız gerekebilir. Sintinienizde su birikmemesi gerekir ama mutlaka olacaktır.
Gemi teknesi ve ambarlarının alt yuvarlak kısmı, tekne dibinin bordaya döndüğü yerde, gemi içinde veya ambarda oluşan çukurluktur. Sintine sistemi, gemi bünyesindeki sintine devreleri ve kuyularında toplanan suyu zararsız hâle getirildikten sonra denize tekne dışına veya pis su tanklarına veren sistemdir.
Sintine (yağlı) su, bir geminin gövdesinin en alt kısmında biriken ve bilge olarak adlandırılan bölgede toplanan atık su veya birikmiş sudur. Bilge suyu genellikle yağ ve yağ kalıntıları, yakıt partikülleri, yağlayıcılar, temizlik maddeleri ve çevreye zararlı olabilecek diğer maddeler içerir.
Sintine, gemi teknesi ve ambarlarının alt yuvarlak kısmına; tekne dibinin bordaya döndüğü yerde gemi içinde veya ambarda oluşan çukurluğa denilmektedir.
Manyetik balast oldukça basit bir tasarıma sahiptir. İçerisinde bakır sargılarla oluşturulmuş transformatör kullanılmaktadır. Bakır telin uzunluğu ve kalınlığı, balastın çıkış akımını belirler. Manyetik balastlar, büyük ve ağır yapıdadır.
Geminin sistemlerinde kullanılan sıvıların (yağ, yakıt, tatlı su vs.) depolandığı tanklardır. Kendi ağırlıkları ile sistemlerindeki ana tankları destekler.
Gemilerin uluslararası kuralları uygulamaksızın sintine, balast ve evsel nitelikli atık sular gibi seyir halini sürdürürken ürettiği atık suları denize boşaltması sonucu oluşan kirlenmedir.
Dünya çapında genel olarak gemilerde oluşan MARPOL EK-I (Petrol ve petrol türevi bulaşmış atıklar; slop, kirli balast, sintine suyu, slaç, atık yağ, vb.), MARPOL EK-II (Dökme zehirli sıvı maddeler), MARPOL EK-III (Ambalajlanmış olarak deniz yoluyla taşınan zararlı maddeler), MARPOL EK-IV (Pis su; gemilerde insani ...
Bu büyük ya da küçük ulaştırma araçları limana uzun süre veya kısa süre için demir atar. Bu limana yanaşma işleminde kaptana yardımcı olan kişiler vardır. Bu kişiler palamarcı olarak adlandırılmaktadır.
Vagonlardaki tuvalet atıklarının boşaltılması için sabit istasyonlar (T-System) kullanılmaktadır. Peronlara ve bakım atölyelerine kurulan kabinler sayesinde saha operatörleri birden çok vagonun atık tankını aynı anda boşaltabilir, temiz su dolumlarını gerçekleştirebilir.
Atıkların Ayıklanması
Ardından yağ ve kum tutucudan geçirilip ön çökeltim yapılır. Burada bir süre bekletildikten sonra havalandırma havuzuna gönderilir, biyolojik arıtma uygulanır. Sonrasında ise son çökeltime yollanır. Son çökeltim işleminin ardından klorlama havuzlarına gönderilir ve atıklar deşarj edilir.
Gemilerde sintineye gider ayrıca tuvalet artıkları black water tanklarında, kişisel temizlik vs. ise grey water tankında saklanır.Pis atıkları boşaltma yerlerini klas kuruluşları belirler pislikleri heryere boşaltmak inanılmaz büyük cezalara neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri