İlk olarak bir buz küpünü sir ağdanın üzerinde gezdirerek sertleştirmek ve daha sonra nazikçe kazımak, ağdayı ciltten çıkarmaya yardımcı olabilir. Ayrıca sıcak suya batırılmış bir bezin sir ağda üzerinde bırakılmasıyla da ağda yumuşayabilir ve daha kolay temizlenebilecek hâle gelebilir.
Ağda kalıntısını temizlemek için kullanacağınız vazelini bol miktarda ağda kalan bölgeye sürün. 5 dakika bekledikten sonra ağda olan bölgeyi temiz bir pamuk ile silin, ve ağda kalıntısının temizlendiğini göreceksiniz.
Bebe Yağı: Cildine yapışan ağda kalıntısını temizlemek için bebe yağı kullanabilirsin. Bebe yağı, ağda temizleme yağı ve zeytinyağı ile aynı etkiyi gösteriyor. Buz: Buzzz gibi bir yöntem olarak görünse de ağda sonrası buz uyguladığında, ağda kalıntılarının ne kadar kolay çıktığını göreceksin.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Ağda yağı, bebe yağı, aseton, tiner ya da gaz yağı ağda lekesi, kalıntısı çıkartmak için çok başarılıdır. Lekenin bulaştığı bölgeye elinizde olan ya da bulabildiğiniz yağı döküp beklemeniz ve yavaş hareketler ile silmeniz gerekmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
İlk olarak bir buz küpünü sir ağdanın üzerinde gezdirerek sertleştirmek ve daha sonra nazikçe kazımak, ağdayı ciltten çıkarmaya yardımcı olabilir. Ayrıca sıcak suya batırılmış bir bezin sir ağda üzerinde bırakılmasıyla da ağda yumuşayabilir ve daha kolay temizlenebilecek hâle gelebilir.
Normal ağda lekesinde temiz bir bezi, lekelenen bölgede nemli olarak bir süre bekletmeniz yeterli olur. Sir ağda lekesinde ise özel olarak tasarlanan ağda yağları ya da bebe yağı, alkol, aseton gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Lekenin olduğu bölgeyi bir parça leke çıkarıcı yağlı pamuk ile temizleyebilirsiniz.
Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır. Aynı zamanda ağdadan sonra kılların daha ince çıkması olasıdır bu da bir dahaki ağda zamanı gelene kadar kılların daha az fark edilir olmasına yardımcı olur.
Jilet kullanmanın yanı sıra yanlış uygulanan lazer işlemleri, ters yönde uygulanan ağda ya da diğer tüy dökücü kremler de kimi zaman bölgenin kararmasına neden olmaktadır.
Sir ağda uygulamaları sayesinde kıl kökleriniz zamanla zayıflar ve incelir düzenli kullanımda da tüyleriniz daha seyrek çıkar. Aynı zamanda sir ağdalar cildinizden ölü hücreleri arındırarak yenilenmiş bir cilt görünümüne de kavuşmanızı sağlar.
Temiz bir beze saracağınız buz parçalarıyla cildinize soğuk press yaparak, ağda sonrası kızarıklık ve tahrişleri azaltabilirsiniz. Ağda sonrası kabaran ve kaşınan cilde soğuk süt uygulaması yapabilirsiniz. Soğuk su ile karıştırdığınız sütü temiz bir bez yardımıyla nazikçe tene sürün.
Bebek yağı ağdayı çıkarır mı sorusunun cevabı evettir.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Aynı zamanda ağdayla alınan kıllar kökten alındığı için bir sonraki ağda dönemi için kıllar tekrar kökten çıkar. Jilette ise bu durum farklıdır, jilet deri yüzeyinden kesim yapar deri altından çekmez.
Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz. Bunun için soğuk su ve sütü karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma batırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
Ağda tüylerin çıkmamasını sağlamaz fakat azalmasını sağlar.
İnce bir kat ağda sürün
Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın ve olabildiğince ince bir tabaka halinde sürün. Ağdanın kalın sürülmesi çekilmesini güç hale getirir. Ağdayı çekerken ters yönden deriyi germek, acıyı azaltacak ve daha kolay bir çekiş sağlayacaktır.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Genital bölge beyazlatma işlemi, karbondioksit lazer yöntemi ile yaklaşık 30 dakika içinde gerçekleştirilir. Lazer, bölgedeki melanin yapımını engeller. Böylece vajina bölgesi etkili şekilde beyazlatılır. Lokal anestezi altında yapılan prosedür ile çoğunlukla tek seansta sonuç alınır.
Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt kusurlarının iyileşebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların ağda gibi epilasyon işlemlerini 7 veya 8 gün önceden yaptırması da önerilmektedir.
Bu nedenle regl dönemine yakın ve regl döneminde kadınlarda alınan tüyler daha fazla çıkar. Bu dönemin sonlanmasının ardından 2 ya da 3 gün içerisinde kendi dengesine kavuşan bayanlar ağda işlemini yaptırmalıdır. Adet dönemi aynı zamanda kadının en duyarlı olduğu bütün vücudun aktif olduğu dönemlerden biridir.
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Ağdanın doğru yapılmamış olması ya da uygulama aşamalarında özen göstermemek tahrişe neden olabilir. Bu olumsuz durumdan kurtulmak için ağda sonrası losyonu ya da bebek yağı kullanılabilir. Losyonun fazla yağlı olmaması ve doğal içeriklerden elde edilmesi önerilir.
Sir Ağda Sıkça Sorulan Sorular
%27 indirimle Vi-Vet Pudralı Konserve 240 ml Sir Ağda 89 TL'ye, %5 indirimle Biowet Pudralı Kalıp Sir Ağda 400 gr 84 TL'ye, %10 indirimle GO KONSERVE AZULEN 800 ML AĞDA 169 TL'ye, %38 indirimle Sesu Tuy Dokucu Krem Normal Tuyler 120 Ml 38 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Ağda yanığı izi nasıl geçer sorusuna verilebilecek en etkili cevap, bölgenin her zaman doğru şekilde nemlendirilmesidir. Cildin kendini yenileyebilme özelliği bulunduğu için buna dışardan destek olmak, sürecin çok daha az tahribatla atlatılmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri