Sirke lekelerin yok olmasına ve ağız içi temizliğine fayda sağlayarak ağız kokusunu önler. Antibakteriyel özeliğiyle elma sirkesi ağız kokusuna birebir.
Duştan çıktıktan sonra koltuk altlarınıza süreceğiniz elma sirkesi anti bakteriyel özelliği ile kötü kokuların oluşmasına engel olur. Ağız kokusunu yok etmek için elma sirkesi ile gargara yapabilirsiniz.
Antibakteriyel özeliğiyle elma sirkesi ağız kokusuna da birebir.
Her şeyden önce, sirke hala çok asidiktir ve bu nedenle yanlış kullanıldığında diş minesini aşındırabilir. Elma sirkesinin dişi beyazlatıcı etkisi içeriğindeki asidin diş yüzeyindeki gıda artıklarını birikintileri uzaklaştırması sonucu olur. Yani bir şekilde dişi aşındırır.
Günde iki kez, en az iki dakika olacak şekilde fırçalayın, günde bir kez diş ipi kullanın. Dil kazıyıcı da bakterilerin temizlenmesinde etkili olmaktadır. Alkolsüz antibakteriyel gargara kullanın.
İlgili 38 soru bulundu
Sigara, alkol tüketimi, kötü ağız ve diş hijyeni de ağız kokunu oluşturabilir. Sinüzit, karaciğer enfeksiyonu, zatürre, bronşit, bronşiolit, bademcik enfeksiyonları, postnazal akıntı, şeker hastalığı, laktoz (sütteki şeker) intoleransı, bazı böbrek ve karaciğer hastalıkları da ağız kokusuna neden olabilir.
Bir kere öpüşmeden önce ağzınızın kötü kokmadığından emin olmalısınız. Ağız kokunuz olduğunu düşünüyorsanız ağzınıza meyveli ya da naneli bir sakız ya da şeker atarak sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Yemeklere, salatalara hatta cildini yumuşatmak için kullanabileceğin; elma sirkesi… Doğal diş beyazlatma konusunda karbonat ve elma sirkesi karışımı; diş minesinin yapısını bozan bakterileri yok ediyor. Yarım tatlı kaşığı elma sirkesi ve yarım tatlı kaşığı karbonat karışımı ile dişlerini fırçalayabilirsin.
Sabahları elma sirkesiyle gargara yapılması, dişlerin beyazlamasına ve diş etlerindeki mikropların ölmesine yardımcı olur. Sirke lekelerin yok olmasına ve ağız içi temizliğine fayda sağlayarak ağız kokusunu önler. Antibakteriyel özeliğiyle elma sirkesi ağız kokusuna birebir.
Karbonat, tuz ve sirke dişlerin yüzeyindeki renklenmeleri gidermeye yarayan etkili bir diş beyazlatma yöntemdir. Bir bardağa 1 çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı elma sirkesi ve yarım çay kaşığı kadar da tuz atıp iyice karıştırın. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
Bol su tüketerek ağızda oluşan bakterilerin temizliği sağlanabilir. Sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Ağız kokusu olanlarda midede helikobakter pilori bakterisi varsa mutlaka tedavi edilmeli. Helikobakter pilori enfeksiyonuna bağlı gastrit ve reflü sorunu olanlarda tedavi sonrası ağız kokusu kaybolmaktadır.
- Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. - Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor. - Probiyotikten zengin gıdalar alınmasına önem vermek gerekiyor. - Ceviz, fıstık gibi çerezler, tarçın, bitkisel çaylar, nane, maydanoz, elma, salatalık gibi gıdalar ağız kokusunu önlemede yardımcı olabiliyor.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
- Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir. - Sirkeli su kolesterolü de düşürmeye etki eder. - Sirkeli su tok tuttuğu için diyet listelerine de mutlaka eklenmelidir. - Sirkeli suyu düzenli bir şekilde içmek kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor.
BEYAZ SİRKE
Beyaz sirkenin keskin kokusu sizi rahatsız etmesin çünkü bu koku maksimum birkaç dakika içerisinde uçacak. Fakat beyaz sirkenin içerisinde yer alan ve kötü kokularla mücadele etmesini sağlayan özler, gün boyu kötü kokuları önlemek için kalacak.
Ağız kuruluğu, ağız kokusuna neden olabilir, dolayısıyla bol su içilmelidir. Ağız kuruluğuna yol açan meşrubatlardan, kahveden ve alkolden kaçınıp bol miktarda su içerek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Şiddetli ağız kuruluğu sorunu yaşamanız durumunda diş hekiminiz reçeteli yapay tükürük önerebilir.
Bu noktada florür içeren bir diş macunu kullanılması önerilir. Her florür tipi diş minesini asit saldırılarına karşı daha güçlü ve dirençli hale getirmeye yardımcı olurken, kalay florür içeren diş macunu çürümeye ve diş eti iltihabına neden olan bakterileri de öldürür.
Üzerine su ilave edin ve yaklaşık 20 gün boyunca ağzı sıkıca kapalı bir biçimde bekletin.
Sirke ile temizlediğiniz yerlere limonlu su püskürtün ya da sirke-su karışımınızın içine doğrudan limon suyu ekleyin. Limon kokusu sirke kokusunu hafifletecektir. Özellikle mutfak temizliğinde karbonat, koku emici olarak sıklıkla kullanılır.
Ayrıca elma sirkesi doğal bir dezenfektan olduğu için besinlerle alınan bakterileri de yok edebilmektedir.
Diş ve Ağız Sağlığı Elma sirkesi, sararmış dişlerin beyazlatılmasının yanı sıra antibakteriyal özelliği sayesinde ağzınızdaki bakterileri ve mikropları yok etmeye yardımcı olur. Bunun için dişlerinizi fırçalamadan önce 1 yemek kaşığı sirke ile bir yemek kaşığı suyu karıştırıp ağzınızı çalkalayın ve gargara yapın.
Sirkeli su da diş eti iltihaplanması üzerinde etkili olabilen ve evde kolaylıkla hazırlanabilen gargaralardan biridir. Ancak bu işlemi uygulamanıza ve diş eti iltihaplanmasının üzerinden 4 ila 5 gün geçmesine karşın halen diş eti iltihabı problemi yaşıyorsanız mutlaka bir diş hekimine görünün.
Saraçoğlu, formülle ağız kokusunun 5-6 saat yok olacağını söyledi. Adaçayı kürü ağız kokusunu gideriyor. Yaklaşık bir bardak suda bir tutam adaçayı yani 4-5 gram ada çayı 10 dakika süre ile demlenerek hazırlanıyor. Ada çayını gargara yaptıktan sonra 4-5 yaprak maydanoz çiğneyebilirsiniz.
Dil bir elle öne çıkarılır ve diğer elinizle dilini arka tarafına 10 -15 saniye kadar pamukla silin. Biraz bekledikten sonra pamuğu koklayabilirsiniz. Kokladığınız an gelen koku kötüyse, ağzınız kötü kokuyor demektir. Arka dişlerin detaylı olarak temizlenmesi ağız kokusunun giderilmesini sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri